Over Phantasasmagoria

Welkom op Phantasasmagoria. Ik vind het erg leuk dat je op mijn site komt kijken. Mijn naam is Sas (1978) en ik woon in Amsterdam samen met mijn man en twee poezen en ik ben gek op enge verhalen. Verhalen in de vorm van boeken, films, series en graphic novels.

phantasasmagoria

Mijn voorliefde voor verhalen begon met het lezen van de sprookjes van Grimm, van Vrouw Holle, Hans Cristian Andersen, 1001 nacht, Chinese sprookjes, noem maar op. Voornamelijk de echt enge sprookjes vond ik als kind al fantastisch om te lezen. Die liefde is nooit meer overgegaan. Verhalen die ideeën overbrengen, die je meenemen naar magische werelden, andere dimensies met vreemde personages, waar enge wezens in de schaduw loeren, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Het liefst zie of lees ik een mooi en eng verhaal verpakt in een horror. Maar ook een comedy met een mooi verhaal, dat op een bijzondere wijze is weergegeven vind ik heerlijk. Of het nu boeken, films, series of comics zijn, ik richt me dus voornamelijk op het verhaal, maar ook op de stijl. De manier van schrijven of filmen is voor mij heel belangrijk en vind ik een toevoeging aan het verhaal. Over acteurs en actrices zal je hier weinig lezen. Liever ga ik dieper in op op wat het verhaal betekent, wat het wil zeggen en wat je er uit kunt halen qua symboliek.

Op de middelbare school deed ik niets liever dan uitgebreide boekverslagen maken en als afgestudeerd psycholoog (UvA) hou ik er van om te analyseren. In mijn reviews zal ik altijd proberen om iets dieper te graven, maar het blijft natuurlijk wel altijd mijn eigen mening en persoonlijke analyse.

Op Phantasasmagoria kan je de hele week terecht voor reviews van boeken, films en series. Ook kan je op mijn site reviews vinden van graphic novels, korte verhalen, short films, maar ook leuke editorials of updates en nieuwtjes over films die binnenkort te zien zijn in de bioscoop, of films en series die te zien zijn op Netflix, Videoland, Ziggo, Horrify, of Amazon Prime. Alhoewel ik alle boeken zelf in het Engels lees, zijn de reviews altijd in het Nederlands en vermeld ik de Nederlandse titel, mocht die er zijn.

De genres die je het meest tegen zal komen op mijn site is binnen het overkoepelende horror genre: het bovennatuurlijke, spookverhalen, monsters, fantasy, coming of age, magische en wonderlijke wezens, werelden en verhalen, vervreemding, surrealisme, het occulte van leuke hekserij tot bovennatuurlijke sektes. Maar ook science fiction, mysterie, body horror, campy horror en af en toe slashers kan je hier vinden. Wat je hier niet zal vinden is te gruwelijke gewelddige (realistische) horror, torture horror, home invasion, wraak horror en gory horror enkel om te shockeren.

Ook verschijnt af en toe de rubriek HET SPOOKT HIER, waar je terecht kunt voor enge, griezelige, spannende, fantasievolle of sprookjesachtige films, series en boeken voor kinderen onder de zestien (en natuurlijk voor iedereen die ouder is, maar nog echt kan genieten van kinderverhalen).

Ik vind het erg leuk om mijn passie met je te kunnen delen en ik hoop dat je veel plezier aan mijn site kunt beleven,

X Sas