De Leukste Horror Films voor Kids

gateway

Aangepast op 30 december 2019. De beste Horror films voor Kinderen speciaal geselecteerd door Phantasasmagoria.

In dit artikel heeft Phantasasmagoria de beste, leukste en engste horror films geselecteerd voor kinderen die van griezelen houden. Dit artikel zal continu worden uitgebreid om de beste films uit dit subgenre te blijven toevoegen. 

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de desbetreffende film.

Horror films voor volwassenen zijn er genoeg, maar er zijn ook een heleboel leuke en goede griezelfilms voor kinderen van alle leeftijden, van animaties tot gewone films. Niet iedere film in deze rubriek is speciaal voor kinderen gemaakt, maar sommige films zijn ook erg leuk voor kinderen die al van het horror genre houden en/of alle jeugd horrors al gezien hebben en waarmee ze kennis kunnen maken met het “echte werk’” ook wel Gateway films genoemd. Phantasasmagoria heeft speciaal films uitgezocht die ook kinderen aan zullen spreken. Naast het horror genre zijn er in dit artikel ook duistere fantasy films te vinden en spannende science fiction films met een eng randje. 

Bij iedere film staat aangegeven voor vanaf welke leeftijd de film geschikt is. G is voor iedereen geschikt, voor alle leeftijden. PG bevat materiaal dat ongeschikt kan zijn voor jonge kinderen en is meestal geschikt voor 9 jaar en ouder. PG-13 is ongeschikt voor kinderen onder de 13 jaar. Maar om er zeker van te zijn dat kinderen niet worden blootgesteld aan te eng materiaal, is het natuurlijk het allerleukst om samen een horror film te kijken. 

Op dit moment bevat de lijst 39 films, gecategoriseerd op alfabet van de titel. 

Ga naar ‘Lijstjes’ in de menubalk voor nog meer subcategorieën. 


13 Ghosts (1960) PG

13 ghosts 1960
Columbia Pictures

Een vrij oude film, maar wel een heel erg leuke kennismaking met geesten. Want als een gezin een huis erft van een excentrieke oom die allemaal geesten verzamelde, vindt de jongste zoon een bril waarmee hij hen kan zien. En wij dus ook. Deze film heeft een leuk gezin in de hoofdrol, een enge huishoudster en een ongenode gast die uit is op een verborgen schat. En natuurlijk de 13 geesten, van een kok tot leeuw en alles daartussenin. Een beetje eng, maar vooral een spannend mysterie en erg leuk. Review. 


The Adventures of Baron Munchausen (1988) PG

the adventures of baron munchausen 1988
Columbia Pictures

De legendarische, wonderbaarlijke en ongelooflijke avonturen van de Baron von Munchhausen komen tot leven in dit fantasievolle avontuur. Samen met het meisje Sally beleeft de Baron de meest bizarre avonturen om zijn vroegere dienaren te vinden om de door de Turken belegerde stad uit de klauwen van de Sultan te redden. Van de maan naar het innerste van de Etna, ontmoeten ze goden en godinnen, komen ze terecht in de buik van een enorm zeemonster en zijn net op tijd weer terug. Terwijl de dood, in de enge gedaante van een Engel des Doods hen op de hielen zit. Af en toe spannend, soms eng maar vooral leuk voor de hele familie met absurde humor. Review. 


The Black Cauldron/ Taran en de Toverketel (1985) PG

the black cauldron 1985
Buena Vista Pictures

Taran is en eenvoudige varkenshoeder, maar wel zonder dat hij het weet, van een bijzonder biggetje genaamd Hen Wen die visioenen heeft. Daarom wil de Horned King haar in handen krijgen, zodat hij de Black Cauldron kan vinden om een duister leger des doods op te roepen. Een spannend en magisch avontuur begint voor Taran, die heksen en fairies ontmoet, een bard, een niet zo dapper dier Gurgi en de dappere prinses Eilonwy. Een duister fantasy verhaal, met enge vijanden in een strijd tegen goed en kwaad, met tussendoor veel humor. Review. 


The Corpse Bride (2005) PG

corpse bride 2005
Warner Bros. Pictures

In deze stop-motion animatie film moet de jonge Victor trouwen met Victoria in een gearrangeerd huwelijk. Maar de twee worden echt verliefd, maar voordat ze echt kunnen trouwen, trouwt Victor per ongeluk met de Corpse Bride, Emily en zij ontvoert hem naar het dodenrijk. Een zeer macaber en humorvol duister romantisch sprookje, waarin de wereld van de levenden somberder is dan de wereld van de doden, waar muziek wordt gemaakt, liedjes worden gezongen en het een feestelijke boel is. Met prachtige vormgeving, speelsheid en gerechtigheid is dit een film die zowel voor volwassenen als kinderen erg griezelig leuk is. Review. 


The Dark Crystal (1982) PG

the dark crystal 1982
Universal Pictures

Deze film geheel gemaakt met poppen speelt zich af in de wereld van Thra die lijdt onder het bewind van de slechte Skeksis. Het is aan de jonge Gelfling Jen om het kristal dat het land kan genezen te helen. Een spannend avontuur dat erg mooi is gemaakt en wat af en toe best duister kan zijn. Met enge wezens en goede wezens die het niet altijd overleven, is dit een strijd tussen goed en kwaad waarin de meest prachtig gemaakte en bijzondere wezens voorbij komen. Review. 


Dark Shadows (2012) PG-13

dark shadows 2012
Warner Bros. Pictures

Een leuke gotische horror film met een 200 jaar oude vampier, zijn menselijke familie die failliet is, een 200 jaar oude heks, een spook en een weerwolf en een gekke psychiater die samen dit komische horror verhaal vormen. Maar het is ook een coming of age, een liefdesverhaal en een strijd tussen goed en kwaad en dat alles met veel humor. Met een opstandige puber, een innemend zoontje en nare volwassenen en een komische vampier is dit een horror voor het hele gezin. Review. 


The Faculty (1998) PG-13

the faculty 1998
Miramax Films

Als op een high school aliens de boel dreigen over te nemen door eerst alle leraren en daarna de leerlingen te bezitten door buitenaardse parasieten, is het aan een klein groepje om de school te redden. Dit levert een komisch en spannend avontuur op, waarin alle stereotiepe leerlingen voorbij komen en samen moeten werken om de enorme alien te verslaan. De film neemt zichzelf niet te serieus, drijft de spot met stereotiepen en is daardoor erg vermakelijk. Review. 


Frankenweenie (2012) PG

frankenweenie 2012
Walt Disney studios Motion Pictures

Deze zwart wit stop-motion animatie is een leuke parodie op Frankenstein voor de hele familie, maar wel met een macaber tintje. Als Sparky, de hond en beste vriend van Victor overlijdt, weet Victor hem weer tot leven te brengen. Maar zijn kunsten worden afgekeken met gevaarlijke consequenties van dien. Duister, met duistere humor, enge monsters en een hartverwarmende vriendschap tussen Victor en Sparky, zorgen samen voor een unieke film, die soms wel wat te macabre kan zijn voor de kleinere kinderen. Review. 


The Gate (1987) PG-13

the gate 1987
New Century Entertainment, Vista Organization

Als de 12 jarige Glen en zijn beste vriend Terry een gat vinden in de tuin, terwijl zijn grote zus Al op hen moet passen, breekt de hel los. Nou ja, het gat blijkt te leiden naar een heldimensie van waaruit eerst kleine wezens en vervolgens een grote demon wil ontsnappen. Dit levert een spannend en eng avontuur op. De film weet humor en horror goed te combineren en is daardoor even leuk als eng en met Glen, Terry en Al als helden heeft het een zeer innemend einde. Review.


Ghostbusters (1984) PG

ghostbusters 1984
Columbia Pictures

Geen film speciaal gemaakt voor kinderen, maar wel eentje die kinderen fantastisch zullen vinden. Met griezelige geesten, een heldimensie in de ijskast, opvallende wetenschappers die de boel op stelten zetten als de Ghostbusters om het door geesten overspoelde New York weer spookvrij te krijgen zorgen voor heel wat hilariteit. Sommige grappen zullen de kinderen ontgaan en Gozer is misschien wat eng of vreemd, maar de spoken zien er top uit en zorgen voor topvermaak, in deze heerlijk chaotische drukke jaren 80 film. Review.


Ghostbusters II (1989) PG

ghostbusters 2 1989
Columbia Pictures

Het tweede deel van de Ghostbusters is misschien nog wel toegankelijker voor kinderen dan de eerste film, met minder gevatte grappen, en meer leuke spoken en onschuldige grappen. Ook de slechterik is iets minder eng en de slijmrivier is fantastisch, helemaal als de Ghostbusters onder het slijm komen te zitten. En het einde wanneer het Vrijheidsbeeld tot leven komt is te leuk. Dit alles zorgt voor weer een hilarische chaos. Review.


Goosebumps (2015) PG

goosebumps 2015
Columbia Pictures

Als Zach met zijn moeder verhuist komt hij naast de geheimzinnige schrijver R.L. Stine te wonen en zijn dochter Hannah. Als Zach samen met zijn nieuwe vriend Champ per ongeluk een boek opent, wordt het stadje overspoeld met allerlei monsters en moeten ze tezamen de grote boosdoener, buikspreekpop Slappy, opsporen en alle monsters terug plaatsen in de boeken. Spannend, een beetje griezelig, maar vooral erg leuk met een vleugje romantiek en ontroering. Review. 


Goosebumps 2: Haunted Halloween (2018) PG

goosebumps 2 haunted halloween 2018
Sony Pictures Releasing

Sarah, haar broertje Sonny en zijn beste vriend Sam vinden een vreemde buikspreekpop Slappy die blijkt te leven en onderdeel wil zijn van hun gezin. En daar doet hij alles voor, zodat Halloween helemaal op zijn kop wordt gezet, maskers en kostuums tot leven komen en de stad overspoeld wordt door Halloween. Samen moeten ze Slappy tegenhouden en krijgen ze hulp van hun gekke buurman en R.L. Stine. Meer grappig dan eng, maar wel met een echte Halloween sfeer is dit een leuk vervolg. Review. 


Gremlins (1984) 

gremlins 1984
Warner Bros.

Als Billy van zijn vader als kerstcadeau een bijzonder wezentje cadeau krijgt, een Mogwai genaamd Gizmo moet hij zich aan drie belangrijke regels houden. Maar als deze toch worden verbroken veranderen de Mogwai in gevaarlijke en gemene wezens genaamd Gremlins die de stad op stelten zetten en moet Billy hen stoppen voordat het te laat is. Met zwarte humor, komische momenten van de Gremlins zelf en soms best harde horror is dit een vermakelijke horror comedy voor de hele familie. Review. 


The Haunting Hour: Don’t Think About It (2007) PG

the haunting hour don't think about it 2007
Studios Home Entertainment

De 13 jarige Cassie is gothic, geïnteresseerd in magie en hekserij en houdt ervan om haar jongere broertje Max bang te maken. Totdat ze per ongeluk met een magisch boek een monster doet ontwaken en ze haar broertje moet redden. Zo komt ze erachter wat echt belangrijk is en dat vriendelijk zijn helemaal niet vervelend is en maakt ze nog nieuwe vrienden ook. Een echte griezelfilm met een monster die zeer geschikt is voor jongere griezelfans. Review. 


Hocus Pocus (1993) PG

hocus pocus 1993
Buena Vista Pictures

Als Max in Salem tijdens Halloween een zwarte kaars aansteekt, doet hij de drie heksenzussen ontwaken die het voorzien hebben op alle kinderen. Hij moet samen met zijn bijdehante zusje Dani, zijn beoogde liefde Allison en sprekend kat Binx de heksen zien te stoppen. Heerlijk vermakelijke film voor jong en oud, terwijl de volwassenen zich nergens bewust van zijn en aan het feesten zijn. De heksen stelen de show en ook zombie Billy doet een komische duit in het zakje. Review. 


The Hole (2009) PG-13

the hole 2009
Big Air Studios

Dane en Lucas van 17 en 10 vinden samen met hun buurmeisje Julie een vreemd gat in de kelder van hun nieuwe huis. En dat gat verbergt al hun engste nachtmerries die tot leven komen. Zo worden ze geplaagd door een enge clownspop, een spookmeisje en de slechte vader van Dane. Spannend, grappig en een beetje eng is dit een horror die kids serieus neemt, vooral op het enge einde. Review. 


The House With a Clock in It’s Walls (2018) PG

the house with a clock in it's walls 2018
Universal Pictures

Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van John Bellairs is dit een avontuur over Lewis Barnavelt een weesjongen die bij zijn excentrieke oom Jonathan komt wonen die toevallig ook een warlock is en de al even excentrieke buurvrouw Mrs Zimmerman een machtige heks. Goede heksen welteverstaan die samen met Lewis de strijd aan gaan tegen iets kwaads dat in het huis verborgen is. Met humor en enge gebeurtenissen, maar ook vol met magie, is dit zowel voor kinderen als volwassenen een leuke griezelfilm. Review. 


It Mini-Series (1990) PG

it mini series 1990
Warner Bros. Television, ABC

Niet te verwarren met It uit 2017, want die is voor 18 jaar en ouder! Deze mini serie voor tv is minder heftig en focust zich meer op de band die de 7 Losers hebben en hun spannende strijd tegen de kwade Pennywise de Clown, oftewel It die zich in meerdere enge gedaantes kan veranderen en elke 27 jaar hun stadje Derry komt teisteren. De Losers Club neemt het tegen hem op. En 27 jaar later als ze volwassen zijn, moeten ze deze strijd voor eens en voor altijd beslechten. Horror die soms iets te eng is, maar wel een goede introductie voor tieners in het genre. Review. 


Krampus (2015) PG-13

krampen 2015
Universal Pictures

Als Max niet meer in de Kerstman gelooft en zelfs geen brief meer aan hem wil schrijven, komt de slechte versie langs, Krampus om hem een lesje te leren. Zijn hele familie wordt belaagd door speelgoed en kerstfiguren kwade sneeuwpoppen en enge elfjes en het wordt de engste Kerstnacht ooit, die alleen Max kan redden. Lekker eng, maar komisch tegelijk. En uiteindelijk loopt het allemaal goed af, tenminste dat is maar hoe je het einde bekijkt. Review. 


Labyrinth (1986) PG 

labyrinth 1986
TriStar Pictures, Columbia Pictures

De 16 jarige Sarah moet voor de zoveelste keer op haar baby broertje Toby passen en wenst dat hij door de goblin King wordt meegenomen. Wanneer haar wens uitkomt moet Sarah zich door een wonderlijk en gevaarlijk labyrint manoeuvreren om Toby terug te halen van Jareth de Goblin King. Ze krijgt hulp van een paar opmerkelijke wezens die al snel haar vrienden worden. Een zeer avontuurlijk coming of age verhaal waarbij Sarah meer leert over zichzelf en een verhaal dat prachtig is vormgeven door de poppenspelers van Jim Henson. Fantasievol, duister en met humor is dit een bijzonder sprookje. Review.


Legend (1985) PG 

legend 1985
Universal Pictures, 20th Century Fox

In dit duistere sprookje over de strijd tussen goed en kwaad moet Jack de prinses Lili en een gewonde eenhoorn redden uit de klauwen van de Lord of Darkness die de aarde in duisternis wil hullen. Hij krijgt hulp van een boself, dwergen en een fairy om dit avontuur tot een goed einde te brengen. Mooie vormgeving en een surrealistische manier van filmen zorgen ervoor dat dit een zeer bijzondere cultfilm is geworden. Review. 


The Messengers (2007) PG-13

the messengers 2007
Columbia Pictures, Screen Gems

Als de 16 jarige Jess samen met haar ouders en broertje Ben naar het platteland verhuist, komen ze te wonen in een huis met een duister verleden, waar spoken rondwaren. Geheel vanuit het perspectief van Jess gefilmd die vaak samen met Ben de hoofdrol speelt is dit een film die zeer geschikt is voor tieners. Natuurlijk wordt Jess niet geloofd, maar zij is degene die uitvindt welk mysterie er achter het huis schuilt. Met een paar enge momenten is dit een geschikte gateway horror. Review. 


Monster House (2006) PG

monster house 2006
Columbia Pictures

Aan de overkant van de straat staat een eng huis dat bewoond wordt door een chagrijnige oude man. Dj komt erachter dat het huis leeft en alles opeet wat in de buurt komt. Als de oude man naar het ziekenhuis wordt afgevoerd gaan DJ zijn beste vriend Chowder en een meisje Jenny op onderzoek uit en komen achter het trieste en enge ontstaan van het huis. Een zeer leuke griezelige animatie vol humor, avontuur en ontroering en leuke personages. Review. 


Mr Boogedy (1986) PG

mr boogedy 1986
Disney ABC-Domestic Television

Deze tv film van Disney is even griezelig als komisch met een hart. Familie Davis trekt in een spookhuis waar de gemene Mr Boogedy twee geesten gevangen houdt. Ook de kinderen Jennifer, Corwin en Aurie krijgen te maken met spookverschijnselen en de fopartikelen van hun vader komen op griezelige wijze tot leven. Toch is het gezin vastbesloten om samen de strijd aan te gaan met Mr Boogedy om de twee onschuldige geesten te bevrijden. Dit levert een komisch en spannend avontuur op in een echt spookhuis. Review. 


My Babysitter’s A Vampire (2010) PG

my babysitter's a vampire 2010
Disney Channel, Teletoon

Ethan en Jane krijgen nadat Ethan zijn oppastaken heeft verpest een babysitter. Maar deze nieuwe babysitter Sarah blijkt een vampier te zijn. Ze is niet lang geleden gebeten en het duurt niet lang voordat zij in een echte vampier verandert. Daar steken Ethan, Jane en Benny, de beste vriend van Ethan wiens oma een heks blijkt te zijn, natuurlijk een stokje voor en nemen ze het op tegen een gevaarlijke vampieren jeugdbende. Met humor, avontuur en leuke personages is dit een leuke griezelfilm voor kinderen. Review. 


The NeverEnding Story (1984) PG

the never ending story 1984
Constantin Films, Warner Bros.

Deze nostalgische film naar het gelijknamige boek van Michael Ende, vertelt het verhaal van de eenzame Bastiaan die enkel vreugde haalt uit lezen. Als hij een zeer magisch boek steelt en begint te lezen, volgt hij niet alleen de avonturen van de moedige strijder Atreyu in het land Fantasia maar merkt hij dat hij zelf ook een belangrijk onderdeel is van het verhaal. Deze film is de droom van ieder fantasievol kind. Maar het verhaal is niet alleen avontuurlijk, maar ook tragisch en vol verdriet, maar ook hoop en moed. Dit is het ultieme fantasie avontuur. Review. 


The Nightmare Before Christmas (1993) G

the nightmare before christmas 1993
Buena Vista Pictures

Een Kerstfilm en Halloween film in een. Vol met liedjes, griezels en zowel de Halloween- als Kerstsfeer. Jack Skellington de Pumpkin King woont in Halloween Town, maar als hij Christmas Town ontdekt wil hij het thuis net zo gezellig maken en Kerstmis overnemen. Dat zorgt voor enge cadeautjes, de ontvoering van de Kerstman en de enge Oogie Boogie. Samen met zijn spookhondje Zero en Frankensteinmeisje Sally moet hij zowel Halloween als Kerst redden. Een heel mooi gemaakte stop-motion animatie voor het hele gezin, vol humor, vrolijkheid en griezeligheid. Review. 


ParaNorman (2012) PG

paranorman 2012
Focus Features

Norman kan geesten zien en ermee praten in deze animatie film. Maar ook krijgt hij te maken met een kwade heks en een vloek en een hele horde zombies. Deze avontuurlijke griezelfilm zit vol humor, ontroering en heeft een tragische achtergrond. Met een leuke twist zorgt de film ook voor een belangrijk leermoment. De personages zijn leuk vormgegeven en met het spannende verhaal vervult ieder een eigen rol. Maar het is Norman die de held van de dag is. Review. 


Poltergeist (1982) PG

poltergeist 1982
MGM

In het nieuwbouwhuis van de familie Freeling spookt het. Zoontje Robbie krijgt te maken met een kwade levende boom die hem op wil slokken en een enge clown. Maar jongste dochter Carol Anne wordt via de tv in een andere dimensie gezogen. De film benadert deze poltergeist activiteiten met humor en veel fantasie en legt de nadruk op het liefdevolle sterke gezin en is daardoor geschikt voor dappere kinderen die van horror houden. Review. 


Poltergeist II: The Other Side (1986) PG-13

poltergeist 2 the other side 1986
MGM

Nadat hun huis is geïmplodeerd is de familie Freeling tijdelijk bij oma gaan wonen. Maar ook daar wordt Carol Anne lastig gevallen door een spook dominee Kane. Hij wil haar terug halen naar de heldimensie. Ook dit keer werkt het gezin samen om de poltergeist activiteiten tegen te gaan en Carol Anne te redden. Zelfs hond E. Buzz helpt mee. Dit is een familie horror die nog meer de nadruk legt op sentiment, fantasie en het gezin. Review. 


Return to Oz (1985) PG

return to oz 1985
Buena Vista

Dorothy wordt niet geloofd als zij over haar avonturen vertelt in Oz en moet naar een psychiatrisch ziekenhuis voor onderzoek. Maar door een storm belandt ze weer in Oz waar alles is veranderd. Al haar oude vrienden zijn gevangen, maar met een paar nieuwe vrienden neemt zij het op tegen de slechte Mombi en de Gnome King, om haar oude vrienden te redden. Vooral de Wheelers zijn vrij eng evenals de vele hoofden van Mombi. Dit is een wonderlijk, soms vrolijk en soms duister avontuur. Review. 


Rise of the Guardians (2012) PG

rise of the guardians 2012
DreamWorks, Paramount Pictures

Deze animatie film gaat over het ontstaan van Jack Frost die nadat hij zich jarenlang alleen heeft gevoeld zich mag aansluiten bij vier andere helden, de Kerstman, de Paashaas, de Tandenfee en Klaas Vaak om tegen de kwade Pitch Black te strijden die leeft van de nachtmerries en angsten van kinderen. En avontuur vol humor, maar Pitch Black kan vrij eng zijn met zijn nachtmerries en soms wordt het heel gevaarlijk. Een leuke familiefilm voor elke feestdag over vriendschap en moed voor de hele familie. Review. 


Scary Stories to Tell in the Dark (2019) PG-13 

scary stories to tell in the dark 2019
Lionsgate

Als Stella in een oud haunted house een betoverd boek vindt, komen de horror verhalen die erin staan tot leven en worden voor haar ogen geschreven. Als dan ook haar vrienden het slachtoffer worden van deze enge verhalen is het aan Stella om de wraakzuchtige geest en schrijver van de verhalen te stoppen. Met mooie en enge vormgeving van de verschillende monsters en verhalen die speciaal gericht zijn op een jonger publiek, is dit een goede horror voor kinderen om mee te beginnen. Review. 


Something Wicked This Way Comes (1983) PG

something wicked this way comes 1983
Buena Vista

Deze verfilming van het gelijknamige boek van Ray Bradbury is een sprookjesachtig magisch avontuur over ouder worden. Als er een kwaadaardige kermis naar de stad komt tijdens Halloween is iedereen in gevaar en is het aan Wil en zijn vader Charles om tegen Mr Dark op te staan en Will’s beste vriend Jim te redden. Vol duistere fantasie in een mooi verteld verhaal is dit een bijzonder avontuur voor jong en oud. Review. 


Super 8 (2011) PG-13

super 8 2011
Paramount Pictures

Als vijf jongens en Alice in de zomer een zombiefilm maken voor een wedstrijd zien ze een trein crashen en vinden ze allemaal vreemde kubussen. Dat blijken onderdelen te zijn van een enorm buitenaards wezen dat zich onder de stad heeft verstopt. Dit is een spannend science fiction avontuur met vriendschap in de hoofdrol en met een Amblin vibe die zich afspeelt in de jaren 70. Review. 


The Visit (2015) PG-13

the visit 2015
Universal Pictures

Becca en Tyler hebben hun opa en oma nog nooit gezien omdat hun moeder geen contact meer met hen heeft. Maar nu willen ze daar gaan logeren, terwijl Becca een persoonlijke documentaire wil maken. Er blijkt echter iets vreemds aan de hand met opa en oma, zijn het weerwolven, heksen of is er iets anders aan de hand. Een found footage met innemende kinderen, humor en een bizarre twist, een beetje horror maar vooral mysterie. Review.  


Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005) G

wallace and gromit the curse of the were-rabbit 2005
Dreamworks Pictures, United International Pictures

Deze stop-motion animatie film is een hilarisch avontuur van de sullige uitvinder Wallace en zijn slimme dappere hond Gromit die nu samen een bedrijf hebben Anti-Pesto om op een diervriendelijke wijze alle konijnen te vangen. Want de grote groentewedstrijd is aanstaande. Maar door een bizarre uitvinding van Wallace ontstaat er een weerkonijn dat enorm is en alles opeet. Het is aan Gromit om het mysterie te ontraadselen en het weerkonijn te stoppen. Een heel leuk komisch avontuur met humor die zowel voor kinderen als volwassenen bedoeld is en daardoor voor de hele familie dikke pret is. En voor de allerkleinsten en klein beetje griezelig door het weerkonijn. Review. 


Willow (1988) PG 

willow 1988
MGM

De dwerg Willow Ulfgood vindt een baby aan de rand van de rivier en belandt hierdoor in een gevaarlijk avontuur op een belangrijke queeste om de kwade koningin Bavmorda te verslaan. Hij krijgt hulp van twee brownies, een zwaardvechter Madmartigan en een tovenares Fin Raziel. Een zeer spannend avontuur, vol gevechten, en humor, magie en vriendschap volgt in een strijd tussen goed en kwaad in deze fantasy, die af en toe best duister is. Review.