Creepy Kids in Horror Films

creepy kids

Aangepast op 17 oktober 2019. De beste Horror films met Creepy Kids in de hoofdrol speciaal geselecteerd door Phantasasmagoria.

In dit artikel heeft Phantasasmagoria de beste, leukste en engste horror films geselecteerd waarin enge kinderen centraal staan. Dit artikel zal continu worden uitgebreid om de beste films uit dit subgenre te blijven toevoegen. 

Al deze films zijn aanraders en de moeite waard om te kijken. Om toch een onderscheid te maken tussen de kwaliteit van de films is er een score gegeven met 3 icoontjes maximaal en 1 minimaal. Van helemaal top tot redelijk. 

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de desbetreffende film.

Over het algemeen zijn kinderen van nature onschuldig. Vooral baby’s en kleine kinderen zijn lief schattig en er is niets kwaads bij hen te ontdekken. Daarom zijn creepy kids ook extra eng in horror films, want het druist in tegen de natuur. Als ze dan ook nog eens heel vreemd doen of zelfs aan het moorden slaan, geeft dat een vervreemdend en angstaanjagend gevoel. Enge en levensgevaarlijke kinderen zijn dan ook een dankbaar onderwerp in veel verschillende soorten horror genres, van psychologische horrors, slashers, bovennatuurlijke horrors en zelfs science fiction, creepy kids kom je overal tegen. 

Op dit moment bevat de lijst 10 films, gecategoriseerd op alfabet van de titel. 

Ga naar ‘Lijstjes’ in de menubalk voor nog meer subcategorieën. 


brightburn 2019
Sony Pictures Releasing

Brightburn (2019)⎪90 min⎪regie: David Yarovesky⎪genre: horror, slasher, creepy kid, science fiction

In Brightburn staat de vraag centraal wat er zou gebeuren als Superman niet goed was maar slecht. Dan ontstaat er een grote slachtpartij. Als Brandon door het echtpaar Tori en Kyle in het bos wordt gevonden nadat hij met zijn ruimtepod op aarde is gestort, blijkt al snel dat hij bijzondere krachten heeft, maar ook dat hij neigt naar de dark side. Met een mager coming of age verhaal waarin de innerlijke strijd van Brandon nauwelijks aandacht krijgt, focust de film zich al snel op de gruwelijke moorden die Brandon pleegt wanneer mensen hem in de weg staan en zorgt dit voor een klein slasher achtig origin verhaal van een villain. Review. 

💀


case 39 2009
Paramount Pictures

Case 39 (2009)⎪109 min⎪regie: Christian Alvart⎪genre: horror, supernatural, creepy kid

Als in Case 39 sociaal werkster Emily een case in handen krijgt van Lily die mishandeld wordt, neemt zij haar zelf tijdelijk in huis. Maar er blijkt al snel dat er iets vreemds aan de hand is met Lily en dat zij allesbehalve een slachtoffer is. Lily is manipulatief, dodelijk en Emily verandert van een sterke vrouw in een paranoïde hulpeloos slachtoffer. Lily is met verve een creepy kid met een staartje en zorgt voor genoeg horror. Met het achtergrond verhaal van Emily krijgt de film meer body en is de ontwikkeling van de relatie tussen Emily en Lily des te beangstigender. Review. 

💀💀


hellions 2015
IFC Midnight

Hellions (2015)⎪80 min⎪regie: Bruce McDonald⎪genre: horror, arthouse, surrealism, creepy kids, halloween, supernatural, weird fiction

Wat is een Halloween zonder creepy kids? En dan niet het verkleedde soort, maar echte doodenge kinderen, of iets dat voor kinderen door gaat. Als de 17 jarige Dora tijdens Halloween ontdekt dat ze ongewenst zwanger is staan die avond drie zeer enge verkleedde kinderen op haar stoep die de baby willen hebben. Dora belandt in een surrealistische nachtmerrie die prachtig vorm is gegeven en een enge vervreemdende sfeer heeft, door bijzonder kleurgebruik en cinematografie. Alles staat in het teken van haar zwangerschap en verbindt dat met de symboliek van vruchtbaarheid van Halloween zelfs. Met zeer enge kinderen die zich om haar huis verzamelen is Hellions een effectief enge arthouse horror. Review. 

💀💀💀


the hole in the ground 2019
A24

The Hole in the Ground (2019)⎪90 min⎪regie: Lee Cronin⎪genre: horror, supernatural, dark fairytale, folktale, psychological horror, creepy kid

The Hole in the Ground weet een nieuwe en unheimische draai te geven aan het Ierse begrip Changelings, dat uit de fairy folklore stamt. In een klein intiem verhaal begint moeder Sarah na een korte nachtelijke verdwijning van haar zoontje en het zien van een enorm gat in de grond midden in het bos, aan haar eigen zoon Chris te twijfelen. Haar twijfel en zijn vreemde gedrag worden klein en verontrustend in beeld gebracht en vormen een duister sprookje over de moed van een moeder. Vooral de scène waarin Chris zich wel heel vreemd gedraagt wanneer hij alleen op zijn kamer is, is huiveringwekkend. Een introverte film die aan het einde de moed van Sarah laat spreken en zorgt voor een claustrofobische finale. Review.

💀💀💀


the omen 1976
20th Century Fox

The Omen (1976)⎪111 min⎪regie: Richard Donner⎪genre: horror, occult, antichrist, supernatural, creepy kid

Als in Rome Katherine de vrouw van diplomaat Robert Thorn bevalt, overlijdt hun pasgeboren zoon. Zonder medeweten van Katherine besluit Robert met de priester om een andere baby zonder moeder mee te nemen, als vervanging, niet wetende dat hij de Antichrist mee naar huis neemt. Damien groeit dan ook op als een vreemde jongen en hoe ouder hij wordt hoe sinisterder en dodelijker de gebeurtenissen worden die rond hem plaatsvinden. Damien is met recht een zeer creepy kid die vooral een dreigende sfeer creëert. Met een zeer duistere en onheilspellende sfeer, een creepy satanische nanny en een hellhound is The Omen de ultieme occulte horror, die voorzien is van sterke cinematografie en sfeerbepaling. Review. 

💀💀💀


ouija origin of evil 2016
Universal Pictures

Ouija Origin of Evil (2016)⎪99 min⎪regie: Mike Flanagan⎪genre: horror, supernatural, possession, creepy kid

Weduwe Alice probeert haar hoofd boven water te houden met het houden van nep readings en seances met behulp van haar dochters Lina en Doris. Totdat zij een ouija bord koopt, waarmee Doris alleen speelt en bezeten raakt door een entiteit. Hierdoor verandert arme Doris van een lief onschuldig kind in een heel creepy bezeten kind die de stuipen op het lijf weet te jagen. Haar uiterlijk, acties en woorden zijn angstaanjagend en zorgen voor een sinistere sfeer. Ouija Origin of Evil heeft niet alleen sterke personages, maar is ook heel mooi gefilmd geheel in de stijl en met technieken uit de jaren 70 om die tijd zo getrouw mogelijk te laten lijken. Dat geeft een extra dimensie aan de film, naast dat de klassieke opbouw voor een hoop spanning en horror zorgt en een heftige finale. Review.

💀💀💀


pet semetary 2019
Paramount Pictures

Pet Sematary (2019)⎪101 min⎪regie: Kevin Kölsch, Dennis Widmeyer⎪genre: horror, supernatural, possession, legend, creepy kid

In Pet Sematary verhuist het gezin Creed naar een dorpje en is hun huis gevestigd langs een drukke doorgaande weg. Als kat Cage door een vrachtwagen wordt doodgereden, weet buurman Jud de oplossing. De legende van de oude Micmac begraafplaats biedt uitkomst, want kan de doden tot leven wekken, maar de legende van de Wendigo zorgt voor een sinistere wending. Zeker als ook dochter Ellie door een vrachtwagen om het leven komt en Louis het niet kan weerstaan om haar te laten herrijzen. Maar wat terugkomt is een vreemd dodelijk kind dat zorgt voor echte horror, in deze solide en effectieve horror die de lijn van een klassiek spookverhaal volgt. Review.

💀💀💀


the prodigy 2019
Orion Films

The Prodigy (2019)⎪92 min⎪regie: Nicholas McCarthy⎪genre: horror, supernatural, creepy kid

In The Prodigy groeit Miles op als een bijzonder begaafd kind, maar begint op gegeven moment kwaadaardige trekjes te vertonen. Dat heeft alles te maken met het tijdstip van zijn geboorte toen er op datzelfde moment een seriemoordenaar werd doodgeschoten. Een voorspelbare horror met de focus op de relatie tussen moeder Sarah en haar kind Miles, de uitmondt in een dodelijke afloop. De film maakt gebruik van cliché tropes rondom het creepy kid en met een trage opbouw, waarbij het mysterie al in het begin wordt verklapt waardoor de film de horror niet naar een hoger niveau weet te tillen. Review. 

💀


sinister 2012
Summit Entertainment, Alliance Films, Momentum Pictures

Sinister (2012)⎪109 min⎪regie: Scott Derrickson⎪genre: horror, supernatural, demons, creepy kid

Als true crime writer Ellison Oswalt samen met zijn gezin een moordhuis betrekt om er een nieuw boek over te schrijven, raken hij en zijn gezin verzeild in een dodelijk verhaal. Demon in kwestie is Bughuul die kinderen hun gezin laat vermoorden op gruwelijke wijze en dat filmt en vervolgens aan een nieuw kind laat zien om hen aan te sporen om zijn/haar gezin te vermoorden, zodat ze worden opgenomen in zijn eigen dimensie. Hierdoor worden de kinderen van Ellison vrij eng in beeld gebracht, maar is het de kleine Ashley die het demonische slachtoffer wordt en verandert in een dodelijk creepy kind. Sinister is een gruwelijke, lugubere en nare film met gruwelijke super 8 snuf filmpjes en een zeer eng vormgegeven demon die ervoor zorgen dat deze film niet altijd makkelijk te kijken is, het macabere einde al evenmin. Review.

💀💀


village of the damned 1960
MGM

Village of the Damned (1960)⎪77 min⎪regie: Wolf Rilla⎪genre: horror, creepy kids, mystery, science fiction

In Village of the Damned vallen alle inwoners van het dorpje Midwich plotseling in een vreemde slaap en wanneer ze wakker worden, zijn alle vruchtbare vrouwen zwanger geworden. De kinderen die niet heel veel later geboren worden hebben allemaal het zelfde uiterlijk met blond haar en zijn intelligent, maar zeer vreemd en groeien abnormaal snel en ze zijn niet van hier. En ze hebben de gave om mensen te beheersen, en kunnen gedachten lezen waarbij hun ogen opgloeien. Deze kinderen zijn zeer creepy en creëren een onheilspellende unheimische sfeer om hen heen, waartegen de volwassen nauwelijks zijn opgewassen en is het aan een van de vaders om een list te verzinnen om al deze kinderen te vernietigen, wat voor een moreel dilemma zorgt. In de jaren 60 een nogal controversieel onderwerp. Review. 

💀💀💀