Wie is de moordenaar in Scream Queens Seizoen 2

scream queens season 2
Green Meanie/ Fox

Het tweede seizoen van Scream Queens wordt nog absurder met een killer waarbij vergeleken de Red Devil een Girl Scout is. Als dat geen killer seizoen oplevert…

Nadat in het slotstuk van het eerste seizoen van Scream Queens de Chanels werden opgesloten in het Palmer Asylum for the Insane (en daar vrij gelukkig waren) en Hester als enige Red Devil ermee weg leek te komen, bloeide Kappa Kappa Tau onder leiding van Zayday en Grace helemaal op. Werd Dean Munsch een succesvolle auteur met het boek New New Feminism, en kregen Denise Hemphill en Chad Radwell een kortstondige heftige relatie. Maar dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn zou gaan worden blijkt wel uit het tweede seizoen van Scream Queens!

De nieuwe setting 

C.U.R.E. een ziekenhuis, aangekocht door Dean Cathy Munsch voor de ongeneeslijk zieken die genezen gaan worden. Iets dat natuurlijk alleen maar bedacht kan worden door Dean Munsch die zichzelf nu ook Doctor noemt. Om dit te bereiken heeft ze de beste dokters aangenomen: Dr Brock Holt en Dr Cassidy Cascade. En niet zonder reden, want Dean Munsch blijkt zelf ook een vreemde onverklaarbare ziekte te hebben.

Verder neemt ze Zayday aan die nu geneeskunde studeert zodat Zayday haar kan helpen en op Zayday’s vraag of er meer girlpower in het ziekenhuis kan komen, neemt Munsch ook de Chanels aan, die inmiddels zijn vrijgelaten nadat Denise Hemphill een bekentenis uit Hester wist te krijgen. De Chanels hebben nu vervelende baantjes nadat hun toelagen zijn stopgezet en ze onterfd zijn. Denise is nu een FBI agente nadat ze Quantico heeft doorlopen en Hester zit als een Hannibal Lector achter de tralies. Grace zit nu op Stanford en komt niet voor in dit seizoen.

Andere medewerkers in het ziekenhuis zijn Nurse Hoffel en Chamberlain, die snoep en verheugde rondbrengt voor de patiënten. 

De Green Meanie

Maar Scream Queens zou Scream Queens niet zijn als er weer een gemene killer in de rondte liep verkleed in een gevaarlijk kostuum en dat wederom alles te maken heeft met een gebeurtenis uit het verleden. Dit keer waart er namelijk een moeras monster rond genaamd de Green Meanie!

Die gebeurtenis uit het verleden vond plaats in 1985 tijdens het Halloween feestje voor het personeel van het ziekenhuis. Het was echter zo’n leuk feestje dat Dr Mike en Zuster Thomas helemaal geen zin hebben om een patiënt te helpen. In plaats daarvan gooien ze hem in het giftige moeras achter het ziekenhuis en doen alsof de operatie geslaagd is en hij zichzelf uit heeft gecheckt. Maar zijn zwangere vrouw Jane Hollis gelooft daar niks van.

En de volgende Halloween komt er tijdens het Halloween feestje van het ziekenhuis een persoon verkleed als de Green Meanie, een moerasmonster, zoals het jaar eerder Dr Mike verkleed ging, de hele staf van het ziekenhuis een kopje kleiner maken in een grote slachtpartij. Het ziekenhuis sloot en nu 20 jaar later nadat Dean Munsch het weer heeft heropend beginnen de moorden weer opnieuw. De verdenking ligt al gauw bij de baby in de buik. Net zoals in het eerste seizoen, maar wie is deze baby? De enige aanwijzing is dat het een jongetje is. 

scream queens season 2
Cassidy/ Fox

Let the killings begin

De killer richt zich eerst op de nieuwe patiënten van het ziekenhuis en dat levert de eerste vier doden op: Catherine, Tyler, Randall en Sheila. 

Maar vervolgens als Chanel eindelijk met Chad gaat trouwen, is ook Chad de pineut. Het is de eerste dode van de survivals uit het eerste deel. Maar daar blijft het niet bij, want al snel daarna wordt ook Denise geëlektrocuteerd. Maar Dean Munsch legt haar in een cryogene tank. 

Dan is het weer tijd voor Halloween en worden er allemaal mensen van een feestje binnengebracht die vergiftigd zijn en worden vervolgens door de Green Meanie allemaal afgeslacht. Nu staat de teller plots op een heleboel, al gebeurt dit wel buiten beeld. 

Vervolgens is Chanel bang geworden dat zij wederom doelwit zijn en dit weet ze te pareren door meerdere Chanels te maken, die ze rekruteert onder de patiënten, die dienen als levend schild. En dat werkt want achtereenvolgens worden Chanel Pour Homme/Tristan, Chanel No.11/ Midge, Chanel No.9/Addison, Chanel No.10/Andrea gedood. Maar ook een journalist, Slade Hornborn die de malafide praktijken in het ziekenhuis aan de kaak wil stellen. 

Ondertussen doen Zayday en Chamberlain samen onderzoek en komen wel heel dicht bij de identiteit van de baby en dat moet Chamberlain bekopen met zijn leven. 

Vervolgens delft ook Chanel No.7/Marguerite het onderspit. En ook de arme Dr Lovin met die haar dokters tv show een operatie wil filmen legt per ongeluk het loodje terwijl Chanel het doelwit was. 

De teller staat inmiddels op 14 doden! plus de slachtpartijen tijdens Halloween 1985 en die van nu. Dat zorgt voor een veel grotere body count dan in het eerste seizoen. 

scream queens season 2
Nurse Hoffel/ Fox

Maar wie is nou die baby?

Halverwege wordt bekend dat de baby in de buik niemand minder is dan Cassidy Cascade. En dat de killer van 1986 de broer is van Jane Hollis. Ook dit keer is de baby door zijn moeder opgevoed met maar en doel: wraak nemen. 

Maar er is nog een killer. Maar dat blijft nog even geheim. Want eerst wil ook nurse Hoffel wil voor Green Meanie spelen. Ook haar motief is wraak. Want zij is niemand minder dan de zus van Ms Bean! En zij wil wraak op de Chanels.

Echter zij is niet de enige die wraak wil op de Chanels, want als Wes Gardner binnen wordt gebracht met een bezoar van haar in zijn buik, blijkt dat Grace niet op de universiteit van Stanford zit maar in het Asylum van Stanford en helemaal is ingestort. Dus ook Wes wil wraak op de Chanels. 

Wederom hebben we te maken met drie killers, die alle drie dit keer even actief zijn. Als de Green Meanies eenmaal bekend zijn en besluiten samen te werken, worden ze geleid door, wie anders dan Hester het ultieme psycho brain. Op een Green Meanie summit wordt uit de doeken gedaan wie wie vermoordde en wie vervolgens de Chanels mag doden. Dat wordt voor Cassidy lastig aangezien hij een relatie heeft met Chanel No3. 

scream queens season 2
Wes/ Fox

Dus wie vermoordde wie: 

  • Cassidy: Catherine, Tyler, Randall, Tristan, Midge, Addison (en het hele Halloween feestje)
  • Nurse Hoffel: Addison, Andrea, Slade,
  • Wes: Sheila, Chad, Denise, Chamberlain, Marguerite, Dr Lovin (en heeft het Halloween feestje vergiftigd)

Het lijkt erop dat het gelijkspel is tussen Cassidy en Wes (Halloween even buiten beschouwing latend), maar daar gaat Cassidy verandering in brengen als ook alle Green Meanies een geheim verbondje met elkaar sluiten en elkaar verraden en Nurse Hoffel en Cassidy samen Wes vermoorden. Vervolgens verraadt Hoffel ook Cassidy en sluit de Chanels, Cassidy, Brock, Hester en Dean Munsch, op in de kelder met een bom. Als dan Zayday en Jane opduiken, schiet Hoffel ook Jane dood. 

Maar dan volgt er een verrassing, want de cryogene tank staat ook in de kelder en Hoffel heeft de stekker eruit getrokken om haar bom te maken, zodat zonder dat Hoffel het doorheeft Denise weer tot leven komt en de bom deactiveert. Ze zetten de achtervolging in, waarbij Cassidy zich opoffert om Chanel No.3 te redden. Het lijkt erop dat Nurse Hoffel weet te ontsnappen, maar belandt in drijfzand. 

Alle killers zijn dood. Cassidy staat nog op de eerste plaats met 7+++ doden, nu gevolgd door Nurse Hoffel, met 6 doden en als laatste geëindigd is Wes met 5 doden.

Maar de echte winnaars zijn de Chanels! En Zayday en Dean Munsch 

Zayday en Chanel No.5 die een genie blijkt te zijn (wie had dat gedacht, maar good for her!), runnen nu samen het ziekenhuis. Chanel heeft het tv programma van Dr Lovin overgenomen en wordt weer aanbeden en Chanel No.3 is haar executive producer. Dean Munsch geeft nu seks cursussen voor vrouwen boven de 50. En Hester en Dr Brock hebben al het geld van Dean Munsch gestolen dat zij van Chad had geërfd en hebben er Blood Island van gekocht waar ze toeristen laten komen om hen te vermoorden. 

En het zit het nu met de ziekte van Dean Munsch? 

Zayday stelde de diagnose Kuru, nadat Dean Munsch tijdens een boekentour het vlees van het brein van een dode heeft gegeten in Guinea bij een stam die Kuru heeft. Maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee, want na een biopsie van haar hersenen leed ze niet aan Kuru, maar aan extreme uitdroging aangezien ze nooit water drinkt alleen maar whiskey of wodka. En het zit het met die hersenen? Dat waren hersenen van een schaap…(you bigot)

De enige die geen happy end heeft gekregen (naast alle doden, duh) is arme Grace met haar idealisme en goede bedoelingen. Being a skinny rich bitch loont, ironisch genoeg. Maar gelukkig zijn er ook een hoop Zayday’s in de wereld. 

Eind goed al goed?

Meer lezen over Scream Queens? Klik dan op onderstaande links: