Wie is de moordenaar in Scream Queens Seizoen 1

scream queens season 1
The Red Devil/ Fox

In dit hilarische eerste seizoen van Scream Queens kan het niet anders dan dat een al even gekke en hilarisch absurde killer op een al even komische als bizarre wijze te werk gaat. Maar wie is het?

De setting

Kappa Kappa Tau op Wallace University. Een meidenvereniging waarop de meeste bevoorrechte, rijke, dunne en blanke meiden de scepter zwaaien met een Queen Bee als president. Nadat de vorige president Melanie Dorkus werd verminkt doordat er bijtend zuur in haar tanningsspray was gedaan is het nu de beurt aan Chanel Oberlin.

Maar Dean Cathy Munsch heeft andere plannen en wil verandering: iedereen die zich aan wil melden bij KKT, moet worden toegelaten. 

Blijkbaar is deze verandering niet genoeg want er waart een gemaskerde killer rond, verkleed als de Red Devil mascotte die de KKT’s en iedereen die met hen omgaat een akelig kopje kleiner maakt. 

Dit heeft weer alles te maken wat er 20 jaar eerder in 1995 is gebeurd tijdens een feestje van KKT. Een meisje beviel namelijk in de badkuip en bloedde dood, terwijl haar vier vriendinnen niets deden. 

De Personages

De hoofdspelers: Chanel Oberlin en haar minions, Chanel No.2, Chanel No.3 en Chanel No.4. De ambitieuze Zayday Williams en Grace Gardner die haar overleden moeder wil leren kennen die 20 jaar geleden bij KKT zat, melden zich aan als plegdes.

De andere pledges: Sam (predatory lez), Jennifer (de candle vlogger), deaf Taylor Swift en Hester (neckbrace) Ulrich.

De Dickie Dollar Scholars: Chad Radwell (aan en uit boyfriend van Chanel), Boone Clemens (Chad’s beste vriend en gay), Caulfield, Earl Grey en de tweeling Roger en Dodger. 

De volwassenen: Dean Cathy Munsch, Weston Gardner (de vader van Grace), Ms Bean (de huishoudster van KKT), Gigi Caldwell (hoofd van het nationale Chapter van KKT en nineties freak), Denise Hemphill (beveiligster). 

scream queens season 1
Another Red Devil/ Fox

Let de killings begin:

 • Dode nr 1: Als grap wil Chanel doen alsof ze het gezicht van Ms Bean eraf brandt in de frituur om de ongewenste pledges weg te jagen. Maar raad eens, iemand heeft de frituur aangezet. 
 • Dode nr 2: Chanel No.2 moet het ontgelden in een dodelijk sms spel.
 • Dode nr 3: Deaf Taylor Swift wordt onthoofd door een grasmaaier als de pledges tijdens een proef tot hun nek in het gazon worden begraven.
 • Dode nr 4: De medebeveiliger van Denise, Shondell wordt in haar gezicht gestoken in hun patrouille auto.
 • Dode nr 5: Boone pleegt zelfmoord door zijn keel door te snijden, maar Chad gelooft daar niks van.
 • Dode nr 6: De nieuw mascotte Coney wordt door midden gezaagd.
 • Dode nr 7: Mandy Greenwell, een van de meisjes die in 1995 aanwezig was in die badkamer wordt doodgestoken.
 • Dode nr 8: Dodger wordt doodgestoken in het doolhof voor Halloween.
 • Dode nr 9: Caulfield wiens beide armen al eerder eraf werden gezaagd met een chainsaw wordt nu neergehakt en onthoofd met een bijl.
 • Dode nr 10: Sam krijgt een plastic zakt over haar hoofd in de desbetreffende badkuip die nu in de kelder staat.
 • Dode nr 11: Roger met een nailgun.
 • Dode nr 12: De ex-man van Dean Musch wordt onthoofd en zijn hoofd is in het aquarium gegooid.
 • Dode nr 13: Jennifer de candle vlogger wordt in haar hoofd gestoken en als kaars opgezet.
 • Dode nr 14: Earl Grey wordt doodgestoken.
 • Dode nr 15: Een vrachtwagen chauffeur die achter Chanel No.5 reed en die haar waarschuwde voor de Red Devil op de achterbank, moet het ook ontgelden.
 • Dode nr 16: Weer Boone! (kom ik zo op terug)
 • Dode nr 17: Gigi’s hoofd wordt opgediend voor Thanksgiving.
 • Dode nr 18: Pete wordt neergestoken.
 • Dode nr 19: De pizzabezorger gedwongen verkleed als de Red Devil met een bom op zijn rug die ontploft.
 • Dode nr 20: Dit is eigenlijk de allereerste dode, namelijk de echte Red Devil die de mascotte was en wiens kostuum de echte killers hebben gepakt. 

Zo, da’s een hele rij. 20 doden is niet niks. Het kan niet anders of we hebben hier te maken met zowel een heel evil als crazy mastermind. 

Wie zijn de verdachten?

Zoals het hoort verdenkt iedereen elkaar, zijn er meerdere red herrings, en wijst iedereen met zijn vingertje. Onder de verdachten zijn Wes (door Pete), Grace (door Chanel en Wes), Dean Munsch (door Chanel en Grace en Wes), Chad (door Grace), Chanel (door Grace), Zayday (door Denise). 

scream queens season 1
Boone/ Fox

Maar hoe zit het nou echt? De ontmaskering:

Terug naar 1995. Het meisje dat beviel van een baby, heette Sophia Doyle. Aangezien de moeder van Grace omkwam bij een brand en lid was in 1995 van KKT, wil Grace zich daarbij aansluiten om dichter tot haar moeder te komen, maar wordt bang dat zij misschien de baby uit de badkuip is en haar moeder niet bij een brand is omgekomen. Dat laatste is in ieder geval waar. Want haar moeder, Mary Mulligan, heette toen Bethany Stevens en was tijdens dat feestje daar aanwezig, maar als president van KKT en raakte toen zwanger door Wes. Toen Grace werd geboren dronk Mary veel en zorgde ze niet voor Grace, kreeg Wes de voogdij en knalde Mary zich met de auto dood tegen een boom. Grace is dus niet de baby. Wie dan wel? 

Wie er ook bij waren, waren Mandy Greenwall, Coco Cohen en Amy Meyer. En… Ms Bean en Dean Musnch en die laatste hielp hen alles te verdoezelen en liet hen Sophia begraven. Amy heeft vervolgens de baby meegenomen, maar pleegde zelfmoord, waardoor haar zus Jesse Meyer voor de baby ging zorgen en bekend werd als de Hag of Shady Lane en huilde constant totdat ze werd opgepakt en in het gekkenhuis, Palmer Asylum for the Insane werd gestopt. En Jesse veranderde haar naam in… Gigi Caldwell!! en voedde de baby op om later de moorden te plegen. 

Maar er is meer. Want we zien op gegeven moment twee Red Devils. Het is dus niet een baby, maar twee! Wie zijn deze twee baby’s? 

Al snel komen we te weten dat Boone zijn dood in scène heeft gezet. Hij is dus een van die baby’s. En de andere is een meisje… Dat meisje blijkt tenslotte niemand minder te zijn dan Hester. Zij is het hele brein achter de moorden om wraak te nemen op de dood van haar moeder en de cover up en dat zij in een gekkenhuis moest opgroeien en om het corrupte en slechte KKT ten val te brengen. Gigi was slechts de aanzet en een grote hulp en Boone de muscles. 

scream queens season 1
Hester/ Fox

Maar we zijn er nog niet, want er was nog een Red Devil. En dat was niemand minder dan Pete. Want alhoewel hij met Grace op een sleuth tocht ging, wist hij al heel lang dat het Boone was, nadat hij hem gevolgd had na de moord op Shondell. Boone vertelde Pete hun plannen en Pete wilde ook KKT ten val brengen uit wraak op Chanel die hem ooit had vernederd. Dus ook Pete verkleedde zich als de Red Devil en vermoordde twee personen. Roger en Boone. Want nadat Boone hem had gevraagd om Gigi te doden, zag Pete zijn kans om Boone te doden om van hen af te zijn. 

Dus Boone was een van de twee baby’s en de oorspronkelijke Red Devil Killer en vermoordde 12 mensen. Pete vermoordde 2 mensen. En Hester vermoordde Pete (en waarschijnlijk de pizzabezorger en Gigi). Gigi zelf vermoordde de oorspronkelijk Red Devil. 

Nog een addertje onder het gras dan om het af te leren. Want het kan allemaal nog bizarder. Raad eens wie de vader van de killer twins is? Wes! De man slut van 1995. Dat maakt Boone en Hester de halfbroer en halfzus van Grace. Jak. 

Dan blijven er nog twee vragen over: Wie vermoordde de ex van Dean Munsch? En wie vermoordde Gigi?

Die eerste vraag is makkelijk te beantwoorden, aangezien Dean Munsch zelf uitlegt hoe zij haar ex vermoordde en zijn nieuwe vriendinnetje een uberdomme studente erin luisde. Maar de tweede vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Boone kan het niet geweest zijn, want die was toen al dood. Pete zegt maar twee mensen te hebben gedood en Hester zegt alleen Pete te hebben gedood… Maar eigenlijk kan het alleen maar Hester zijn geweest. Want ze zegt dat ze geen van de studenten heeft gedood behalve Pete, en Gigi was geen student. En zij moet dus ook verantwoordelijk zijn geweest voor de bom op de pizzabezorger, want zij was als enige Red Devil nog over.

scream queens season 1
Gigi/ Fox

Tenslotte:

Wat gebeurde er verder nadat wij weten hoe het zit? Slimme Hester heeft haar plannetje helemaal uitgedacht. Ze steekt zichzelf door haar oog, beschuldigt Chang No.5 ervan de Red Devil te zijn. Ook heeft ze even de ouders van Chanel No.5 omgekocht die haar liever kwijt dan rijk zijn. Ze heeft een nepverklaring van een psycholoog die zegt dat Chanel No.3 een gespleten persoonlijkheid heeft die aan het moorden slaat. En vervolgens heeft ze zich voorgedaan als Chanel die alle moordwapens kocht in de bouwmarkt. Dus nu worden de Chanels opgepakt en veroordeeld tot het Palmer Asylum, alwaar ze nog lang en gelukkig leven.

Denise Hemphill is ook de gelukkigste vrouw van de wereld want zij is nu de nieuwe politiechef met net aangenomen strippers als agenten. En na een heftige relatie met Chad maakte zij het met hem uit. 

KKT is onder de leiding van president Zayday en vice president Grace en assistent Hester een bloeiende utopische inclusieve sorority geworden. Alleen Dean Munsch weet hoe het echt zit, maar ook Hester weet dat Munsch haar ex heeft vermoord. Dus laten ze het allebei hierbij. Dean Munsch is een bestseller auteur geworden met een boek over New New Feminism en is gelukkig met Wes en Hester heeft nu eindelijk een normale functionerende liefdevolle familie.

Eind goed al goed.

Meer lezen over Scream Queens? Klik dan op onderstaande links: