De Beste Comedy Horror Films te zien op Netflix

stream and scream

Aangepast op 8 november 2019. De Beste Comedy Horror Films te zien op Netflix geselecteerd door Phantasasmagoria.

Netflix heeft inmiddels een groot aanbod aan horror films. Phantasasmagoria heeft een selectie gemaakt van de engste, leukste, beste en fijnste popcorn horror films in het genre Comedy die op Netflix te zien zijn, zodat het kiezen wat makkelijker wordt. 

Dit artikel zal telkens worden ge-update met nieuwe komische horror films. 

De lijst staat op alfabetische volgorde op de titel van de film. Iedere nieuwe toegevoegde film zal worden aangekondigd.

De lijst bestaat momenteel uit 9 films. 

Iedere film heeft een beoordelingen van 5 icoontjes maximaal tot 1 minimaal, van helemaal geweldig tot matig.

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de film. 

Door een korte beschrijving kan jij nu makkelijker een keuze maken.

Lees ook: 

Veel Horror Kijkplezier!Anna and the Apocalypse (2017) 

anna and the apocalypse 2017
Vertigo Releasing

Plot: Als Anna bijna geslaagd is van school en zij van plan is om een wereldreis te makend wat zowel haar vader als beste vriend niet zo leuk vinden, barst er een zombie apocalyps los en moet zij haar prioriteiten herzien. Review.

Voor wie: deze komische over de top Zombie Apocalypse die plaats vindt tijdens Kerst en Anna al zingend en dansend met sterke en komische musical liedjes hen te lijf gaat is de beste remedie voor de koude donkere dagen. Vol zang, dans, zombies, kills en een leuk coming of age verhaal in Kerstsferen.

💀💀💀💀


The Babysitter (2017) 

the babysitter 2017
Netflix

Plot: Cole heeft de coolste babysitter ooit, Bree. Maar als blijkt dat Bree onderdeel is van een sekte die uit is op zijn bloed, verandert de nacht in een komisch avontuurlijk bloedbad. Review.

Voor wie: een zeer grappige slasher met de domste sekteleden ooit en een charmante leidster. Leuke originele kills en een uiterst innemende Cole maken de film helemaal af. 

Wat: 85 min – slasher, horror, comedy, sekte, coming of age

💀💀💀💀


The Cabin in the Woods (2012)

the cabin in the woods 2012
Lionsgate

Plot: Een paar vrienden gaan een weekendje vakantie vieren in een hutje in het bos, maar raken verzeild in een eeuwenoud complot en belanden midden tussen allerlei monsters, geesten en wezens. Review.

Voor wie: een uiterst vermakelijk en zeer goed gemaakte horror parodie en bovennatuurlijke slasher met een twist. Een perfecte combi voor horror en humor en vermaak die het genre op verrassende wijze benadert.

Wat: 95 min – horror, humor, parodie, bovennatuurlijk, monsters, slasher

💀💀💀💀


Dark Shadows (2012) 

dark shadows 2012
Warner Bros. Pictures

Plot: Als na 200 jaar per ongeluk de vampier Barnabas Collins weer opstaat uit zijn graf treft hij zijn nazaten bijna failliet en geheel disfunctionerend aan, ziet hij zijn gereïncarneerde oude liefde en zijn aartsvijand de heks weer terug. Review.

Voor wie: een horror comedy die er prachtig gotisch uitziet, vol over de top humor, genoeg horror en een hoop fantasy en romantiek. Dit is een film voor ieder wat wils. Ook zeker geschikt om met de familie te kijken, (vanaf 13 jaar), waarin een familie die niet echt functioneert centraal staat.

Wat: 113 min – horror, comedy, gotisch, vampieren, weerwolf, heksen, hekserij, geesten

💀💀💀💀


Errementari/ The Blacksmith and the Devil (2017)

errementari the blacksmith and the devil 2017
Netflix

Plot: Een meisje raakt bevriend met een smid die een kleine duivel gevangen houdt. Er ontstaat een bijzondere vriendschap die zelfs de kleine duivel niet kan weerstaan, die zelfs voor het meisje naar de hel en weer terug gaat. Review.

Voor wie: dit is een fantastisch mooi gemaakt en verteld duister sprookje voor volwassenen. Deze Baskische fantasy horror gebruikt ook luchtige humor, maar is ook tragisch en zelfs ontroerend en een zeer toegankelijke bijzondere film. 

Wat: 98 min – horror, duister sprookje, fantasy, demons, humor

💀💀💀💀💀


Ghostbusters (1984) 

ghostbusters 1984
Columbia Pictures

Plot: Als New York in de jaren 80 overspoeld wordt met geesten zijn er slechts vier mannen die de stad kunnen redden, who you gonna call? Review.

Voor wie: heerlijke chaotische jaren 80 mayhem vol humor en oneliners. Drie paranormaal wetenschappers gaan de strijd aan met geesten en demons van een andere dimensie en dat gaat niet zonder slag of stoot. Komisch, chaotisch en over de top avontuurlijk. Ook leuk voor de jeugd. 

Wat: 105 min – comedy, geesten, spoken, fantasy, bovennatuurlijk, avontuur

💀💀💀💀💀


Hellboy II: The Golden Army (2008) 

hellboy 2 the golden army 2008
Universal Pictures

Plot: In het tweede deel gaat Hellboy samen met Abe Sapien en Liz de strijd aan met een elvenprins die de mens wil overheersen. Met nog meer actie, fantasiewezens en humor en romantiek. Review.

Voor wie: een actie film vol humor, horror, fantasy en steampunk met de mooiste wezens, en met een focus op de natuur. Een film die geen moment verveelt en er prachtig uitziet. Niet per se een comedy, maar wel een film vol humor. 

Wat: 120 min – fantasy, steampunk, actie, humor, romantiek, superhelden

💀💀💀💀💀


Pride and Prejudice and Zombies (2016) 

pride and prejudice and zombies 2016
Lionsgate

Plot: Het originele verhaal van Jane Austen, maar dan met zombies. De Bennett meiden zijn sterke martial arts vechters en verslaan elke zombie terwijl ze ook de liefde moeten veroveren. Review.

Voor wie: een komische romantische film boordevol zombies en brute kills van de kick ass meiden. Origineel en zeer vermakelijk, met droge humor. 

Wat:  108 min – horror, zombies, fantasy, humor, romantiek, actie

💀💀💀


shaun of the dead 2004
Universal Pictures, Rogue Pictures

Shaun of the Dead (2004)

Plot: Als er een zombie plaag uitbreekt moet nietsnut Shaun samen met zijn beste vriend en grotere nietsnut Ed zijn ex-vriendin en zijn moeder redden en hen naar een veilige plek breng: de pub The Winchester. Dit alles met gevaar voor eigen leven. Review.

Voor wie: dit is een hilarische zombie film vol met droge humor, absurde situaties en slapstick humor, een paar maatschappelijke sneren en ook met een hart. De weg naar de pub is vol gevaar en vol met humor die Shaun op hilarische wijze weet te doorstaan. Typische Engelse humor die geen moment verveelt. Zombies waren nog nooit zo komisch.

Wat: 99 min – horror, comedy, zombies, avontuurlijk

💀💀💀💀💀