De Beste Mystery Horror Films te zien op Netflix

stream and scream

Aangepast op 2 november 2019. De Beste Mystery Horror Films te zien op Netflix geselecteerd door Phantasasmagoria.

Netflix heeft inmiddels een groot aanbod aan horror films. Phantasasmagoria heeft een selectie gemaakt van de engste, leukste, beste en fijnste popcorn horror films in het genre Mystery die op Netflix te zien zijn, zodat het kiezen wat makkelijker wordt. 

Dit artikel zal telkens worden ge-update met nieuwe mystery horror films.

De lijst staat op alfabetische volgorde op de titel van de film. Iedere nieuwe toegevoegde film zal worden aangekondigd.

De lijst bestaat momenteel uit 8 films. 

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de film. 

Door een korte beschrijving kan jij nu makkelijker een keuze maken.

Lees ook: 

Veel Horror Kijkplezier!The Boy (2016)

the boy 2016
STX Entertainment

Plot: Als Greta als nanny wordt ingehuurd komt ze voor een verrassing te staan als het kind een pop genaamd Brahms blijkt te zijn en zij hem als mens moet behandelen, terwijl ze langzaam gaat geloven dat de geest van de echte overleden Brahms nu in de pop huist. Review. 

Voor wie: een film met een twist en een mysterie, waarin tot aan de spannende finale vrij weinig gebeurt. Een enge mysterieuze pop en haar scepsis die omslaat in fascinatie maken het raadselachtig.

Wat: 97 min – horror, mysterie, enge pop, twist

💀💀💀


Escape Room (2019) 

escape room 2019
Columbia Pictures, Sony Pictures

Plot: Vijf vreemden worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Escape Room van Minos met als beloning 10.000 dollar, voor degene die wint. Maar dan blijkt dat de escape rooms dodelijk echt zijn. Review.

Voor wie: zowel een slasher die de verschillende escape rooms als killer gebruikt om de vijf een voor een het loodje te laten leggen, als een mysterie dat deze vijf moeten uitvogelen om te overleven. Zeer spannend, met een lekker tempo, met mooie gemaakte originele kamers en erg vermakelijk.

Wat: 99 min – horror, slasher, mysterie, claustrofobisch

💀💀💀💀


In Fear (2013) 

in fear 2013
StudioCanal

Plot: Een jong stel dat elkaar net kent is op weg naar een festival. Maar hij heeft als verrassing een overnachting in een bed & breakfast geregeld. Maar ze raken op het platteland verdwaald, terwijl er vreemde dingen gebeuren en het langzaam donker en nacht wordt. Review.

Voor wie: een zeer suspensevolle film waarin het lang onduidelijk blijft wat er aan de hand is. Alles is mogelijk, maar de clue stelt zeker niet teleur. Een claustrofobische film die inspeelt op paranoia.

Wat: 85 min – thriller, mystery, twist

💀💀💀💀


in the tall grass 2109
Netflix

In the Tall Grass (2019)

Plot: Als broer en zus, Carl en Becky met hun auto langs de weg naast een enorm veld vol met hoog gras stoppen, horen ze hulpgeroep van een jongetje dat verdwaald is. In een poging om hem te helpen raken ook zij verdwaald en belanden in een nachtmerrie waarin tijd en ruimte geen betekenis meer hebben en zijn ze omringd door het sinistere hoge gras. Review.

Voor wie: een slow burn film met een hoog mysterie gehalte dat niet wordt uitgelegd en enkel door stijl, sfeer en surrealisme een claustrofobische horror weet te maken die door het gebrek aan ontwikkeling en diepgang van de personages verder weinig om het lijf heeft. 

💀💀


Mother! (2017) 

mother 2017
Paramount Pictures

Plot: Een man en een vrouw wonen rustig afgelegen totdat een echtpaar hun rust komt verstoren wat uitmondt in chaos en ellende. Review.

Voor wie: Een allegorisch horror drama met een en al symboliek. Een arthouse horror die niet voor iedereen is, maar begrepen moet worden, maar dan fenomenaal blijkt te zijn. Een horror waar je moeite voor moet doen, maar dat is echt de moeite waard. 

Wat: 121 min – horror, mysterie, allegorie, symboliek, sociale kwesties, arthouse

💀💀💀💀💀


The Perfection (2018)

the perfection 2018
Netflix

Plot: Als voormalige cello ster Charlotte de nieuwe ster Lizzie ontmoet en zij samen een roadtrip gaan maken door China, gebeuren er angstaanjagende dingen met een van hen. Review.

Voor wie: een film die overdondert en verrast en die je telkens op het verkeerde been zet. Deze film heeft heel veel twists, een paar ranzige momenten, maar een heel sterk einde. Het is absurd, komisch, ranzig, heel goed gefilmd, heeft sterke vrouwelijke personages en is tenslotte een revenge film. 

Wat: 90 min – horror, body horror, ranzig, arthouse, mysterie, wraak, twists

💀💀💀💀💀


De Poel (2014) 

de poel 2014
Just Film Distribution

Plot: Als twee gezinnen gaan kamperen en neerstrijken bij een meertje in een verboden gebied, gaat het al snel mis tussen hen, terwijl het uitje in een nachtmerrie verandert en het geheim van het meertje daar de oorzaak van blijkt te zijn. Review.

Voor wie: een film van Nederlandse bodem en een hele sterke goede horror. Mysterieus, betoverend, poëtisch, goed gefilmd en geacteerd en zeker een van de beste Nederlandse horrors ooit. 

Wat: 76 min – horror, mysterie, nederlands, fantasy, drama

💀💀💀💀


The Uninvited (2009) 

the uninvited 2009
Paramount Pictures

Plot: Als Anna na een paar maanden in een psychiatrisch ziekenhuis heeft gezeten weer terugkeert bij haar vader, zusje en nieuwe stiefmoeder, blijkt er iets niet te kloppen met deze stiefmoeder en zijn ze misschien in gevaar. Review.

Voor wie: een film waarbij het mysterie rondom de zussen en de stiefmoeder de hoofdrol speelt en pas aan het einde wordt onthuld. Gericht op spanning en mysterie en drama en minder op horror.

Wat: 87 min – horror, supernatural, mysterie, twist, drama

💀💀💀