De Beste Slasher Horror Films te zien op Netflix

stream and scream

Aangepast op 26 november 2019. De Beste Slasher Horror Films te zien op Netflix geselecteerd door Phantasasmagoria.

Netflix heeft inmiddels een groot aanbod aan horror films. Phantasasmagoria heeft een selectie gemaakt van de engste, leukste, beste en fijnste popcorn slasher horror films die op Netflix te zien zijn, zodat het kiezen wat makkelijker wordt. 

Dit artikel zal telkens worden ge-update met nieuwe slasher horror films. 

De lijst staat op alfabetische volgorde op de titel van de film. Iedere nieuwe toegevoegde film zal worden aangekondigd.

De lijst bestaat momenteel uit 10 films. 

Iedere film heeft een beoordelingen van 5 icoontjes maximaal tot 1 minimaal, van helemaal geweldig tot matig.

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de film. 

Door een korte beschrijving kan jij nu makkelijker een keuze maken.

Lees ook: 

Veel Horror Kijkplezier!


The Babysitter (2017) 

the babysitter 2017
Netflix

Plot: Cole heeft de coolste babysitter ooit, Bree. Maar als blijkt dat Bree onderdeel is van een sekte die uit is op zijn bloed, verandert de nacht in een komisch avontuurlijk bloedbad. Review.

Voor wie: een zeer grappige slasher met de domste sekteleden ooit en een charmante leidster. Leuke originele kills en een uiterst innemende Cole maken de film helemaal af, in deze slasher/coming of age verhaal. 

Wat: 85 min – slasher, horror, comedy, sekte, coming of age

💀💀💀💀


The Cabin in the Woods (2012)

the cabin in the woods 2012
Lionsgate

Plot: Een paar vrienden gaan een weekendje vakantie vieren in een hutje in het bos, maar raken verzeild in een eeuwenoud complot en belanden midden tussen allerlei monsters, geesten en wezens. Review.

Voor wie: een uiterst vermakelijk en zeer goed gemaakte horror parodie en bovennatuurlijke slasher met een twist. Een perfecte combi voor horror en humor en vermaak die het genre op verrassende wijze benadert.

Wat: 95 min – horror, humor, parodie, bovennatuurlijk, monsters, slasher

💀💀💀💀


The Descent Part 2 (2009) 

the descent part 2 2009
Celador Films

Plot: In dit vervolg op The Descent moet Sarah als enige overlevende noodgedwongen weer terug de grotten in om de anderen op te sporen, daar de lokale politie haar niet gelooft. Weer moet ze de confrontatie aangaan met de dodelijke wezens. Review.

Voor wie: een stuk bloederiger waarbij de wezens volop in beeld komen. Spannend, maar zonder de psychologische ondertoon is dit meer een popcorn monster movie horror die heerlijk wegkijkt. Terwijl de personages een voor een ten prooi vallen aan de monsters. 

Wat: 94 min – horror, monsters, bloederig, claustrofobisch

💀💀💀


Escape Room (2019)

escape room 2019
Columbia Pictures, Sony Pictures

Plot: Vijf vreemden worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Escape Room van Minos met als beloning 10.000 dollar, voor degene die wint. Maar dan blijkt dat de escape rooms dodelijk echt zijn. Review.

Voor wie: zowel een slasher die de verschillende escape rooms als killer gebruikt om de vijf een voor een het loodje te laten leggen, als een mysterie dat deze vijf moeten uitvogelen om te overleven. Zeer spannend, met een lekker tempo, met mooie gemaakte originele kamers en erg vermakelijk.

Wat: 99 min – horror, slasher, mysterie, claustrofobisch

💀💀💀💀


Hell Fest (2018) 

hell fest 2018
CBS Films, Lionsgate

Plot: Zes vrienden gaan naar een Halloween attractie park vol met haunted houses maar er waart ook een echte killer rond die het op hen heeft voorzien. Review. 

Voor wie: een film die door de decors en setting perfect is voor Halloween, maar verder niet boven een gemiddelde slasher uit weet te stijgen. Dat ligt niet aan de kills en aan de spanning en vormgeving, maar aan de killer zelf. Toch is het een vermakelijke slasher die voor wat gruwelijkheden kan zorgen. 

Wat: 89 min – horror, slasher, halloween

💀💀💀


Life (2017) 

life 2017
Columbia Pictures

Plot: Op de ISS heeft de crew een gevonden buitenaardse levensvorm die zij gaan onderzoeken. Maar die levensvorm vecht terug en blijkt dodelijk en komt het tot een confrontatie wie de sterkste overlevingsdrang heeft, de mens of de andere levensvorm. Review.

Voor wie: een spannende claustrofobische horror thriller, die uitmondt in een slachtpartij. Een standaard popcorn slasher horror die vermakelijk is, maar die verder niet meer te bieden heeft. 

Wat: 104 min – horror, science fiction, in de ruimte, claustrofobisch, buitenaardse levensvorm, slasher

💀💀


Sint (2010) 

sint 2010
A-Film

Plot: Sinterklaas is allesbehalve de Goedheiligman, maar een piraat die eens in de zoveel tijd met volle maan op 5 december dood en verderf zaait en kinderen ontvoert. Het is aan een scholier en een obsessieve ex-agent om hem en zijn zwarte pieten te stoppen. Review. 

Voor wie: deze Nederhorror is een lekkere slasher die een hele andere draai geeft aan Sinterklaas. Met een achtervolging over de daken van Amsterdam als hoogtepunt. Een popcorn tienerhorror met komische kills, maar wel een gruwelijk einde. 

Wat: 85 min – horror, sinterklaas, slasher, fantasy, humor, Nederlands

💀💀


Summer of 84 (2018)

summer of 84 2018
Gunpowder & Sky

Plot: Als een paar vrienden in hun buurt een kindermoordenaar op het spoor komen doen ze er alles aan om hem te ontmaskeren, met desastreuze gevolgen. Review.

Voor wie: een nostalgische jaren 80 vibe met een groepje vrienden die het mysterie van de moordenaar op wil lossen. Maar dat uitmondt in een zeer schokkende finale. Een film met een wrange nasmaak en geen happy end. 

Wat: 105 min – horror, slasher, jaren 80 vibe, avontuur, mysterie

💀💀💀


Urban Legend (1998) TriStar Pictures

urban legend 1998
TriStar Pictures

Plot: Op de universiteit waart een killer rond die het vriendengroepje van final girl Natalie een voor een afslacht volgens verschillende urban legends. Review.

Voor wie: een slasher die urban legends gebruikt en daardoor een vermakelijke popcorn film is, maar verder niet boven het gemiddelde uitstijgt. 

Wat: 100 min – horror, whodunnit, slasher

💀💀


Velvet Buzzsaw (2019)

velvet buzzsaw 2019
Netflix

Plot: Als een onbekende schilder na zijn dood zijn schilderijen achterlaat, duiken de artistieke aasgieren erop, met dodelijke consequenties, als blijkt dat de schilderijen levensgevaarlijk zijn. Review.

Voor wie: een heerlijk satirische horror over de kunstwereld die heel absurd droogkomisch in beeld is gebracht. Met bijzondere kills van de bovennatuurlijke schilderijen en een ironisch einde. Een film voor de liefhebber van satire en ironie. 

Wat: 112 min –  horror, duister humor, satire, bovennatuurlijk, slasher

💀💀💀💀