De Beste Science Fiction Horror/Fantasy Films te zien op Netflix

stream and scream

Aangepast op 2 november 2019. De Beste Science Fiction Horror/Fantasy Films te zien op Netflix geselecteerd door Phantasasmagoria.

Netflix heeft inmiddels een groot aanbod aan horror films. Phantasasmagoria heeft een selectie gemaakt van de engste, leukste, beste en fijnste popcorn horror films in het genre Science Fiction die op Netflix te zien zijn, zodat het kiezen wat makkelijker wordt. 

Dit artikel zal telkens worden ge-update met nieuwe science fiction horror films. 

De lijst staat op alfabetische volgorde op de titel van de film. Iedere nieuwe toegevoegde film zal worden aangekondigd.

De lijst bestaat momenteel uit 13 films. 

Iedere film heeft een beoordelingen van 5 icoontjes maximaal tot 1 minimaal, van helemaal geweldig tot matig.

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de film. 

Door een korte beschrijving kan jij nu makkelijker een keuze maken.

Lees ook:

Veel Horror Kijkplezier!Annihilation (2018) 

annihilation 2018
Netflix

Plot: Vijf wetenschapper trekken het afgesloten gebied Area X in om te onderzoeken. Niet alleen komen zij tot vreemde en schokkende ontdekkingen, maar het verandert hun leven en henzelf. Review.

Voor wie: een weird fiction verhaal met horror, science fiction en surrealistische elementen dat prachtig is gefilmd met bizarre wonderschone natuur. Met een paar schrikmomenten, veel mysterie en een zeer poëtisch en artistiek einde. Geen makkelijke film, maar die wel zeer intrigerend en betoverend is.

Wat: 115 min – horror, science fiction, fantasy, weird fiction, avontuur, poëtisch, artistiek

💀💀💀💀💀


Bandersnatch (2018) Netflix

bandersnatch 2018
Netflix

Plot: Als Stefan in de jaren 80 aan een interactief computerspel werkt, raakt hij verstrikt in een mysterieus web waarbij fantasie en werkelijkheid niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Review.

Voor wie: het bijzondere aan deze film is dat het een interactieve film is, waarbij je zelf keuzes kan maken wat het hoofdpersonage gaat doen. Zeer origineel, niet geschikt om languit op de bank bij te hangen, met een raadselachtig bizar verhaal, dat je dus zelf grotendeels bepaalt. Erg leuk en zeer vermakelijk en meerdere keren te bekijken. 

Wat: variabele tijdsduur – interactief, science fiction, horror, avontuur, mysterie

💀💀💀💀


Bird Box (2018) 

bird box 2018
Netflix

Plot: Als mensheid wordt aangevallen door onzichtbare wezens die zich als je ergste nachtmerrie vertonen waardoor je zelfmoord pleegt, vlucht de zwangere Mallory in een huis met een aantal andere overlevenden. Om te overleven gaan ze geblinddoekt door het leven. Vijf jaar later zoekt zij een nieuwe toekomst met haar twee kinderen op een gevaarlijke tocht. Review.

Voor wie: een spannende thriller met horror fantasy elementen, maar die zich vooral focust op Mallory in een apocalyptische wereld. 

Wat: 124 min – science fiction, horror, apocalyptisch, thriller, wezens

💀💀


colossal 2016
Neon

Colossal (2016)

Plot: Dertiger Gloria verhuist noodgedwongen terug naar haar geboorteplaats om af te kunnen kicken van de alcohol. Daar ontmoet ze een oude jeugdvriend Oscar en gaat het al snel weer mis. Maar tegelijkertijd duiken er twee Kaiju op in Seoul die de stad teisteren en dat heeft alles te maken met Gloria. Review.

Voor wie: dit is een eigenzinnige fantasy drama film met een mysterieus plot, grote monsters die iets groters dan henzelf verbeelden en uitstekende prestaties van de acteurs. Een aangrijpend, ontroerend, komisch, mysterieus en spannend verhaal dat zeker uniek is.

Wat: 110 min – fantasy, science fiction, monsters, symbolisch, drama, mysterie, humor

💀💀💀💀💀


The Descent Part 2 (2009) 

the descent part 2 2009
Celador Films

Plot: In dit vervolg op The Descent moet Sarah als enige overlevende noodgedwongen weer terug de grotten in om de anderen op te sporen, daar de lokale politie haar niet gelooft. Weer moet ze de confrontatie aangaan met de dodelijke wezens. Review.

Voor wie: een stuk bloederiger waarbij de wezens volop in beeld komen. Spannend, maar zonder de psychologische ondertoon is dit meer een popcorn monster movie horror die heerlijk wegkijkt. 

Wat: 94 min – horror, monsters, bloederig

💀💀💀


Hellboy II: The Golden Army (2008) 

hellboy 2 the golden army 2008
Universal Pictures

Plot: In het tweede deel gaat Hellboy samen met Abe Sapien en Liz de strijd aan met een elvenprins die de mens wil overheersen. Met nog meer actie, fantasiewezens en humor en romantiek. Review.

Voor wie: een actie film vol humor, horror, fantasy en steampunk met de mooiste wezens, en met een focus op de natuur. Een film die geen moment verveelt en er prachtig uitziet. 

Wat: 120 min – fantasy, steampunk, actie, humor, romantiek, superhelden

💀💀💀💀💀


I Kill Giants (2017)

i kill giants 2017
RLJE Films

Plot: Barbara is een speciale tiener die trollen kan zien, veel over hen weet en wacht op hun komst zodat ze hen kan bestrijden met haar speciale bijl. Maar bestaan trollen wel echt of zit het in het hoofd van dit eigenzinnige meisje dat gepest wordt? Review.

Voor wie: een fantasy drama met een twist die zowel tragisch als komisch is en een zeer ontroerend coming of age verhaal. Een mooi gemaakte fantasy film met een mooie boodschap, die symbolisch wordt verbeeld. 

Wat: 106 min – fantasy, coming of age, trollen, ontroerend, tragisch, sociale kwesties

💀💀💀


Life (2017) 

life 2017
Columbia Pictures

Plot: Op de ISS heeft de crew een gevonden buitenaardse levensvorm die zij gaan onderzoeken. Maar die levensvorm vecht terug en blijkt dodelijker en komt het tot een confrontatie wie de sterkste overlevingsdrang heeft, de mens of de andere levensvorm. Review.

Voor wie: een spannende claustrofobische horror thriller, die uitmondt in een slachtpartij. Een standaard popcorn slasher horror die vermakelijk is, maar die verder niet meer te bieden heeft. 

Wat: 104 min – horror, science fiction, in de ruimte, claustrofobisch, buitenaardse levensvorm, slasher

💀💀


Our House (2018)

our house 2018
IFC Midnight, Elevation Pictures

Plot: Als de ouders van Ethan komen te overlijden moet hij voor zijn jongere broertje en zusje zorgen terwijl hij werkt aan een apparaat waarmee draadloos elektriciteit kan worden overgebracht. Maar dat heeft een enge bijwerking. Review.

Voor wie: een spannende horror met science fiction gemengd met een sterk hart door de kinderen. Met thema’s als rouw en verdriet en liefde en familie, maar waarbij de echte horror toch een staartje krijgt. Een film die meer in zijn mars heeft dan het lijkt. 

Wat: 90 min – horror, science fiction, rouw, familie, liefde, geesten

💀💀💀


Pride and Prejudice and Zombies (2016) 

pride and prejudice and zombies 2016
Lionsgate

Plot: Het originele verhaal van Jane Austen, maar dan met zombies. De Bennett meiden zijn sterke martial arts vechters en verslaan elke zombie terwijl ze ook de liefde moeten veroveren. Review.

Voor wie: een komische romantische film boordevol zombies en brute kills van de kick ass meiden. Origineel en zeer vermakelijk. 

Wat:  108 min – horror, zombies, fantasy, humor, romantiek, actie

💀💀💀


Rim of the World (2019) 

rim of the world 2019
Netflix

Plot: als vier buitenbeentjes op zomerkamp elkaar treffen zijn ze getuige van een aanval van buitenaardse wezens en krijgen een cryptische sleutel in handen die de wereld kan redden. Review.

Voor wie: een tiener science fiction actie film met humor en spannende momenten die ook een coming of age film is. Vooral geschikt voor tieners. 

Wat: 98 min – science fiction, buitenaardse wezens, actie, humor, coming of age

💀💀


The Silence (2019) 

the silence 2019
Netflix

Plot: Als prehistorische wezens worden opgeschrikt uit hun verborgen plek diep in de grotten gaan ze op jacht en hun prooi is de mens. Een familie slaat op de vlucht, terwijl ze dit geruisloos moeten doen en ook de confrontatie aan moeten gaan met een gevaarlijke sekte. Review.

Voor wie: een apocalyptische film met oeroude wezens als gevaar, terwijl ook de mens zelf een gevaar blijft. Soms spannend, maar echt eng wordt het nooit. Vermakelijke popcorn horror. 

Wat: 90 min – horror, prehistorisch wezens, apocalyptisch

💀


Train to Busan (2016) 

train to busan 2016
Next Entertainment World

Plot: Als Seok-woo samen met zijn dochtertje Soo-an de trein neemt naar Busan voltrekt zich een zombie uitbraak en moeten ze in de rijdende trein vechten voor hun leven. Review.

Voor wie: een puntje op je stoel spannende trip vol zombies, zombie actie en kills, met een bijzonder leuk groepje overlevenden, zeer spannende momenten en ook de mens die zich van zijn slechtste kant kan laten zien. Deze film is een en al actie en spanning en horror. 

Wat: 118 min – horror, zombies, actie, non-stop spanning

💀💀💀💀💀