Serie Review: Wolfblood Seizoen 3

review series wolfblood season 3
Jana, Rhydian and Shannon/ BBC

Het derde seizoen van Wolfblood is een vol seizoen waarin veel gebeurt, het zeer spannend wordt en een verrassend einde heeft.

Wolfblood is een serie die speciaal gericht is op kinderen en geschikt is voor 6 jaar en ouder, (alhoewel dit laatste seizoen meer geschikt is voor 9 jaar en ouder) volgens IMBb.

In het tweede seizoen van Wolfblood moesten Rhydian, Shannon en Tom afscheid nemen van Maddy en haar ouders die in het wild gingen leven bij de pack van Jana, nadat ze ontdekt waren door Dr Whitewood. Nu blijven zij samen achter, maar dat betekent niet dat er niet weer heel veel nieuws, spannends en gevaarlijks staat te gebeuren in hun laatste jaar op school.

Het verhaal

Twee maanden later nadat Maddy met haar ouders is vertrokken, duikt Jana plotseling weer op in Stoneybridge. Zij komt samen met Ceri en broer en zus Aran en Meinir uit hun pack. En ze komen niet voor de gezelligheid, want Jana is beschoten en erg gewond geraakt. 

Ondertussen op school tijdens een carrière oriëntatie dag is Dacia Turner aanwezig van een groot bedrijf dat onderzoek doet genaamd Segolia. Dacia blijkt ook een Wolfblood te zijn die een boodschap heeft voor Rhydian. Segolia heeft namelijk meerdere Wolfblood werknemers in dienst en blijkt een bedrijf voor en door Wolfbloods en zij hebben er voor gezorgd dat Maddy en haar ouders een nieuwe identiteit hebben gekregen en naar Canada zijn verhuisd. Shannon is gelijk geïnteresseerd in Segolia. 

Maar degene die verantwoordelijk is voor de vlucht van Maddy, Dr Whitewood is ook teruggekeerd. Ze is ontslagen en wil nu bewijs hebben om wraak te nemen. Dacia doet haar echter een voorstel om bij Segolia te komen werken, dat ze maar al te graag accepteert.

Jana blijft voorlopig in Stoneybridge in het huis van Maddy wonen om te herstellen, en Ceri en Aran blijven bij haar, terwijl Meinir terug gaat naar hun pack om te zeggen dat alles goed komt.

Er zijn echter nog meer nieuwe personages, Gerwyn de vader van Rhydian duikt op en blijkt achterna te worden gezeten door Segolia omdat hij als accountant veel geld heeft verduisterd. Maar hij zegt onschuldig te zijn. Ook maken we kennis met Victoria Sweeney, het hoofd van beveiliging van Segolia die achter Gerwyn aanzit, en Alexander Kincaid, hoofd van de wetenschappelijke afdeling van Segolia. 

De moeder van Katrina heeft het cafe van Bernie overgenomen en Katrina heeft dat omgetoverd tot Kafe, nu een hippe plek. En Liam is er nog steeds van overtuigd dat Maddy een weerwolf was en houdt Rhydian, Shannon, Tom en Jana nu goed in de gaten. Als tenslotte ook Mr Jeffries iets gaat vermoeden, wordt hun geheim wel heel moeilijk te bewaren. Maar dat is niet het grootste gevaar dat dreigt, en dat heeft alles met Segolia te maken. 

review series wolfblood season 3
Tom, Shannon and the 3 K’s/ CBBC

Rhydian, Shannon, Tom en Jana

In dit derde seizoen gebeurt er heel veel, terwijl er een hoop nieuwe personages bij komen en alle oude bekenden, behalve Maddy en haar ouders (sorry), weer opduiken om tot een zeer spannende finale te komen. Iedereen krijgt volop de aandacht. Jana worstelt met het gedwongen moeten verlaten van haar pack en als die op gegeven moment verdwenen blijkt en alleen Ceri en Aran haar trouw blijven, besluit ze in de mensenwereld te blijven en gaat weer naar school, maar raakt vreselijk ontheemd. 

Shannon en Tom moeten zich telkens in bochten blijven wringen, liegen en zelfs zichzelf opzij zetten om het geheim van de Wolfbloods te bewaren. Dat eist zijn tol. Shannon maakt het uit met Harry. Shannon en Tom moeten zelfs doen alsof ze verkering hebben. En Shannon liegt zelf ook over haar bezoek aan Segolia. Maar ook Tom die per ongeluk een serum binnen heeft gekregen met Wolfblood krachten, komt voor zichzelf op, weliswaar arrogant en onnadenkend, maar het laat wel zien dat hij al dat liegen en zichzelf opzij zetten ook zat is. 

Rhydian maakt kennis met zijn vader Gerwyn die hen verlaten heeft om te gaan werken voor Segolia. Die nu vervolgens achter hem aanzit omdat hij geld zou hebben verduisterd. Maar Rhydian gelooft dat niet en ook Ceri vergeeft hem. 

Maar ook krijgen Kara, Katrina en Kay volop de ruimte om zichzelf van hun beste en grappigste en gemeenste kanten te laten zien. Kay krijgt zelfs nog even iets met Tom en Kara heeft ook interesse voor Segolia. 

Segolia en Wolfbloods

De nieuwe partij is Segolia. Dacia Turner is van HR en heeft het meeste contact met Rhydian, Shannon, Tom en Jana. Terwijl Shannon zelf werkervaring op gaat doen bij Dr  Becca Whitewood en ook Alex Kincaid leert kennen die een serum aan het maken is om via het DNA van wilde Wolfbloods ziekten te kunnen genezen. Victoria Sweeney is hoofd beveiligd van Segolia en een indrukwekkend persoon. Nu Dr Becca Whitewood op de hoogte is en er werkt hebben ze niets meer van haar te vrezen en staat zij nu aan de kant van Rhydian, Jana, Shannon en Tom en komt hen meerdere keren te hulp. 

Lang is het de vraag of Gerwyn de waarheid spreekt en als dat zo is, liegt Sweeney dan? Tevens komt de naam van een project Cerberus ter sprake, een geheim project waar zogenaamd Sweeney aan zou werken, om als tamme Wolfbloods ook Eolas en Ansion te bezitten en zelfs mensen Wolfblood krachten te geven. In haar kantoor vindt Tom ook een apparaatje dat het serum met Wolfblood krachten bevat en waar hij per ongeluk mee geïnjecteerd wordt, wat grappige maar gevaarlijke consequenties heeft. 

Segolia speelt een grote rol in het mysterie van Cerberus en Gerwyn, maar zorgt ook even voor een scheiding tussen Jana en Shannon die Segolia vertrouwen en Rhydian en Tom die dat niet doen. Ook zorgt Segolia voor een hoop nieuwe problemen, maar ook wordt het duidelijk dat er een groot verschil bestaat tussen wilde Wolfbloods, tamme Wolfbloods en zelfs City Wolfbloods. 

review series wolfblood season 3
Jeffries finds out/ CBBC

Spannender en volwassener

Dit seizoen is daarom een stuk spannender, serieuzer en ook volwassener, omdat ze allemaal richting volwassenheid gaan. Maar de humor wordt ook niet vergeten. Er gebeuren nog steeds veel leuke dingen, komische situaties die ook vaak van de 3 K’s komen en die het serieuzere in balans houden. De thema’s die worden aangesneden zijn ook volwassener. Zo vinden Shannon en Tom het niet meer zo vanzelfsprekend dat zij altijd zichzelf moeten wegcijferen en kiezen soms voor zichzelf. Dat komt uiteindelijk hun vriendschap alleen maar ten goede. Het juiste doen blijft belangrijk, maar nu is dat niet meer zo makkelijk of duidelijk. Het gaat ook meer over identiteit en je eigen plaats in de wereld vinden. Dit alles, samen met nog meer personages, wilde, tamme en city Wolfbloods, maakt dit derde seizoen interessanter.

Het einde

Maar het einde belooft een spannende confrontatie en schokkende ontdekking te krijgen. Zowel Mr Jeffries als Liam komen nu ook op de hoogte van Wolfbloods, mede door hun nieuwsgierigheid, maar vooral door de volhardende en agressieve wijze waarop Sweeney Gerwyn achterna blijft zitten. Jeffries en Liam kiezen al snel de kant van Rhydian, Shannon, Tom en Jana en bewaren hun geheim en besluiten hen te helpen. Als het tot een confrontatie komt op de dag van de volle maan met Sweeney, komen ook Alric en Aran, die elkaar hebben gevonden, hen te hulp. Ze bellen Kincaid om hen te helpen ontsnappen aan Sweeney die hen oppikt.

Maar niet alles lijkt zoals het is. Want als Shannon, Tom en Liam en Jeffries Sweeney tegenhouden, blijkt dat zij niet de bad guy is, maar Kincaid. Hij heeft de Wolfbloods gedrogeerd en opgesloten en geïnfecteerd met een serum waardoor ze bij volle maan geen wolf, maar voor altijd mens zullen worden. Dit heeft hij al gedaan bij Meinir. Kincaid was degene die haar en Jana’s pack heeft ontvoerd en ze waren dus helemaal niet weggelopen en deloyaal aan Jana. Shannon, Tom, Sweeney, Whitewood en zelfs Jeffries en Liam weten hen gelukkig te bevrijden en hen een tegengif toe te dienen. 

Vijf weken later is iedereen geslaagd van school en gaan ze hun eigen weg. Liam en Jeffries willen samen het geheim bewaren. Shannon en Tom hebben gezoend. Gerwyn en Ceri zijn weer bij elkaar en blijven in het huis van Maddy wonen. Jana heeft nog geen idee wat ze wil gaan doen. En Rhydian gaat naar Canada en wordt eindelijk weer herenigd met Maddy, wat een mooi besluit is van hun beider avonturen. 

review series wolfblood season 3
Rhydian and Maddy back together/ CBBC

Seizoen 4 en 5

Dit derde seizoen is een mooi afgerond verhaal dat begon met Maddy en haar vrienden en het geheim van de Wolfbloods en alles verandert met de komst van Rhydian. Het heeft ook het leven van Shannon en Tom op zijn kop gezet. Er bleken tamme en wilde Wolfbloods te zijn, met hun eigen gebruiken en een heel bedrijf dat voor en door Wolfbloods is. Dat geheim hoeven ze niet meer alleen te dragen en blijkt dat mensen en Wolfbloods samen kunnen leven. De wereld en mythologie van Wolfbloods breidde zich steeds meer uit. Het eindigt in de hereniging van Rhydian en Maddy die in alle rust samen kunnen leven. 

Maar de serie Wolfblood houdt hier niet op. Want seizoenen 4 en 5 gaan verder met Jana in de hoofdrol die naar de stad trekt en nog veel meer te maken krijgt met Segolia. Haar verhaal is het enige dat nog niet is geëindigd maar pas is begonnen. 

Conclusie

Dit derde seizoen van Wolfblood is een mooie afsluiter voor de meeste hoofdpersonen uit de serie. Zowel Shannon als Tom hebben elkaar gevonden en kunnen gelukkig verder gaan met hun leven, maar ook Rhydian keert terug naar Maddy. Zelfs Liam en Dr Whitewood en Mr Jeffries komen uiteindelijk alles te weten en weten nu waar alle problemen in de voorgaande seizoenen door kwamen. De wereld van de Wolfbloods is uitgebreid terwijl er een mooi einde is gemaakt, alsook een opstapje naar een nieuw begin voor Jana. Dit seizoen was weer vol spanning, actie, avonturen en humor en vooral vriendschap en een leuke leerzame waardevolle reis naar volwassenheid. 

Parental Guidance

Dit derde seizoen is nog weer spannender en nu komt de dreiging uit van Sweeney tenminste dat denken ze, maar de echte slechterik is Kincaid en heel gevaarlijk. De toon is nu ook een stuk volwassener en groeit met de jeugdkijkers mee. De focus op vriendschap, elkaar steunen en helpen, moed, loyaliteit en doen wat juist is blijft aanwezig, maar ook voor jezelf kiezen en je eigen identiteit en koers bepalen is nu een thema. Het wordt nu gevaarlijk voor alle Wolfbloods in dit seizoen. 

Kijkinfo

 • Eng 1/5 Sweeney is dreigend en het is weer vrij spannend door Liam, maar ook door de komst van Gerwyn en Segolia
 • Geweld 1/5 Er wordt niet gevochten alhoewel Kincaid de Wolfbloods wel drogeert en ontvoert
 • Gescheld 0/5
 • Seks/bloot/ 0/5 Er wordt wel gezoend.
 • Alcohol/drugs 0/5

Meer lezen over Wolfblood? Klik dan op onderstaande links:

Praktische info

 • Wolfblood (2014)
 • Season: 3
 • No. of episodes: 13
 • Running time episodes: 27 minutes
 • Created by: Debbie Moon
 • Starring: Bobby Lockwood, Leona Vaughan, Louisa Connolly-Burham, Kedar Williams-Stirling, Siwan Morris, Alun Raglan, Cerith Flinn, Richard Harrington, Jacqueline Boatswain, Mandeep Dhillon, Mark Fleischmann, Niek Versteeg, Letty Butler, Lisa Marged, Shaun Dooley, Shorelle Hepkin, Rachel Tefte, Gabrielle Green
 • Music by: Andy Price
 • Cinematography: Andrew McDonnell
 • Production company: BBC
 • Original network: CBBC