De Beste Weird Science Fiction/Fantasy Series te zien op Netflix

stream and scream

Aangepast op 10 september 2019. De Beste Weird Science Fiction/Fantasy Series te zien op Netflix geselecteerd door Phantasasmagoria.

Netflix heeft inmiddels een groot aanbod aan science fiction en fantasy series. Phantasasmagoria heeft een selectie gemaakt van de vreemdste, spannendste, leukste, beste en fijnste popcorn series in het genre Weird Science Fiction/Fantasy die op Netflix te zien zijn, zodat het kiezen wat makkelijker wordt. 

Dit artikel zal telkens worden ge-update met nieuwe weird science fiction/fantasy series. 

De lijst staat per subcategorie op alfabetische volgorde op de titel van de serie. Van Action/Fantasy/Drama, Horror/Fantasy/Drama tot Comedy/Adventure/Fantasy. Iedere nieuwe toegevoegde serie zal worden aangekondigd.

De lijst bestaat momenteel uit  12 series.

Iedere serie heeft een beoordelingen van 5 icoontjes maximaal tot 1 minimaal, van helemaal geweldig tot matig.

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de film. 

Door een korte beschrijving kan jij nu makkelijker een keuze maken.

Lees ook:

Veel Science Fiction Kijkplezier!ACTION/FANTASY/DRAMA:

Altered Carbon (1 Seizoen)

altered carbon
Netflix

Plot: In de verre toekomst wordt Takeshi Kovacs ingehuurd om de moord op te lossen van een van rijkste mannen van het zogenaamde Protectorate. Maar door de man zelf ingehuurd. De mens kan zijn bewustzijn namelijk overplaatsen in een ander lichaam. Kovacs komt een kwaadaardig complot op het spoor. Review S1.

Voor wie: in een futuristische cyberpunk detective noir stijl vol science fiction, complotten en prachtige art deco vormgeving, is dit een zeer fantasierijke whodunnit en wereldvorming geheel met een filosofisch randje. Vol geweld, seks en actie en droge humor.

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 46-66 min – science fiction, detective noir, cyberpunk, complotten, filosofisch, actie, 18+

💀💀💀💀


Dark (2 Seizoenen)

dark
Netflix

Plot: Als een jongen in een Duits plaatsje verdwijnt, een dode jongen opduikt en een man zelfmoord heeft gepleegd, beïnvloedt dat een aantal verschillende families en lijkt alles verbonden met de kerncentrale, de grotten en tijdreizen. Review S1.

Voor wie: een serie met veel personages, ingewikkelde tijdreis structuren en veel mysterie dat zich steeds verder ontwikkelt, waarin de personages zelf de grootste rol spelen. Een serie waar je je hoofd bij moet houden. 

Wat: 2 seizoenen, 18 afl. van 45-60 min – horror, science fiction, tijdreizen, complotten, mysteries, drama

💀💀💀💀


The OA (2 Seizoenen) 

the oa
Netflix

Plot: Een vrouw die jaren geleden is ontvoerd keert plotseling terug. Niet alleen kan ze na jaren blind te zijn geweest weer zien, maar heeft ook special gaven ontwikkelt, die haar door verschillende dimensies kan laten reizen. Review S1.

Voor wie: heel poëtisch mooi en mysterieus op een mooie wijze verteld. Vol mysterie, weird fiction, andere dimensies, emoties en een origineel verhaal. Niet de makkelijkste serie maar wel een van de mooiste qua verhaal en een lust voor het oog en hart. 

Wat: 2 seizoenen, 16 afl. van 31-71 min – fantasy, science fiction, weird fiction, andere dimensies, mysterieus, poëtisch, surrealistisch

💀💀💀💀💀


Once Upon A Time (7 Seizoenen)

once upon a time
ABC

Plot: In het stadje Storybrooke wonen allerlei sprookjesfiguren, zonder dat ze weten dat ze sprookjesfiguren zijn. Ze zijn door een vloek terecht gekomen in de echte wereld en Emma Swan is degene die de vloek kan verbreken. Review S1.

Voor wie: een heerlijk avontuurlijke, romantische epische fantasy serie die heel veel verschillende sprookjes aan bod laat komen en er een moderne draai aan geeft. Met villians en helden en leuke verhaallijnen komen de sprookjesfiguren tot leven met ieder seizoen een spannende rode draad, die een geheel nieuwe mythologie creëert en zich steeds verder ontwikkelt naar een happily ever after. 

Wat: 7 seizoenen, 156 afl. van 42 min – fantasy, sprookjes, romantiek, avontuur, episch

💀💀💀💀💀


The Umbrella Academy (1 Seizoen)

the umbrella academy
Netflix

Plot: Als zes van elkaar vervreemde superhelden uit een familie weer bij elkaar komen na de dood van hun adoptievader, doen ze schokkende ontdekkingen, en duikt een van hen op uit de toekomst die hen waarschuwt voor het einde van de wereld. Het is aan hen om dat te stoppen. Review S1.

Voor wie: superhelden maar dan helemaal anders. Met originele gaven, een disfunctionele familie, twee bad ass assassins, tijdreizen, mysterie, drama en romantiek en een prachtige vormgeving met perfect gekozen muziek en ijzersterke cinematografie is deze serie een lust voor het oog en het actie hart. Een bijzondere serie.

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 45-60 min – fantasy, science fiction, actie, humor, geweld, romantiek, tijdreizen, drama, superhelden

💀💀💀💀💀HORROR/FANTASY/DRAMA:

Love, Death & Robots (1 Seizoen)

love death & robots s1 net sf ser
Netflix

Plot: Deze animatie anthologie bevat 18 verschillende animaties in verschillende stijlen met verschillende thema’s in verschillende genres van telkens een andere filmmaker. Van science fiction, horror, fantasy, en humor weet deze serie voor iedereen iets speciaals te bieden. Mijn favorieten zijn Zima Blue, Helping Hand, Good Hunting, Ice Age en The Witness. Review S1.

Voor wie: niet alleen voor degenen die van animatie houden, maar voor degenen die verrast willen worden en eens iets anders willen zien. Er is zeker voor iedereen een animatie die zal aanspreken.

Wat: 1 seizoen, 18 afl. van 6-17 min – horror, fantasy, science fiction, animatie, humor, filosofisch

💀💀💀💀


Nightflyers (1 Seizoen)

nightflyers
Syfy

Plot: Het ruimteschip de Nightflyer gaat op reis om contact te maken met buitenaardse wezens om de aarde te redden, maar het schip leeft en ze belanden in een bovennatuurlijke nachtmerrie. Review S1.

Voor wie: een serie die gotische horror, fantasy en science fiction met elkaar combineert. Met een grote rode draad en toch monster-of-the-week afleveringen die ieder een ander gebied van science fiction horror behandelen is echte space horror met een haunted ship in plaats van een haunted house. 

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 40-60 min – horror, science fiction, fantasy, avontuur, gotisch, mysterie, weird fiction

💀💀💀💀


Stranger Things (3 Seizoenen)

stranger things
Netflix

Plot: in de jaren 80 in Hawkins ontsnapt er een monster uit het lab, maar ook een meisje en raakt een jongen Will vermist. Het is aan zijn moeder, broer en vrienden en de sheriff om hem op te sporen en het kwaad dat Hawkins bedreigt te verslaan. Review S1.

Voor wie: terug naar de nostalgische jaren 80, waarin een jongensgroepje centraal staat. Een uitstekend in elkaar geweven plot, waarbij verschillende personages verschillende ontdekkingen doen die bij elkaar komen voor een epische strijd.

Wat: 3 seizoenen, 25 afl. van 42-77 min – horror, fantasy, science fiction, avontuur, monsters, andere dimensies, jaren 80 gevoel, humor

💀💀💀💀💀COMEDY/ADVENTURE/FANTASY:

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency (2 Seizoenen)

dirk gently's holistic detective agency
BBC America

Plot: Nietsnut Todd raakt verstrikt in een complot van tijdreizen, ontvoeringen, een vreemde sekte en mensen met vreemde gaven als hij Dirk Gently ontmoet. Een hilarisch, spannend en een van de vreemdste avonturen ooit begint en eindigt in een andere dimensie vol vreemde wezens. Review S1.

Voor wie: deze verrassend originele serie zit vol hilarische absurde humor, chaotische gebeurtenissen en combineert zowel humor, science fiction, tijdreizen, andere dimensies, magie, vreemde wezens en superheldenkrachten in een doldwaas rollercoaster avontuur. Dit is een van de meest originele verrassende series die je kan kijken.

Wat: 2 seizoenen, 18 afl. van 41-60 min – science fiction, fantasy, weird fiction, tijdreizen, absurd, humor, hilarisch, andere dimensies

💀💀💀💀💀


Happy! (2 Seizoenen)

happy!
Syfy

Plot: Als Nick Sax om hulp wordt gevraagd door Happy het denkbeeldige vriendje van zijn dochtertje om haar te zoeken nadat ze is ontvoerd, belanden ze samen in de vreemdste avonturen vol geweld, criminaliteit, drugs, bizarre wezens en een evil kerstman. Review S1.

Voor wie: een komisch absurd hilarisch avontuur dat geweld en actie en zwarte humor niet schuwt, vaak pikant en op het randje, maar door de vriendschap van Nick en Happy en dochtertje Hailey is deze serie onweerstaanbaar. Voor wie houdt van over de top bizar en het niet vreemder kan. En nog ontroerend ook!

Wat: 2 seizoenen, 18 afl. van 40-48 min – fantasy, weird fiction, met animaties, vreemde wezens, science fiction, geweld, actie, 18+

💀💀💀💀💀


Maniac (1 Seizoen)

maniac
Netflix

Plot: Als twee vreemden Annie en Owen meedoen aan een wetenschappelijk experiment om van hun psychische aandoeningen en trauma’s af te komen, vinden ze elkaar en beleven vreemde avonturen om zichzelf en elkaar te vinden. Review S1.

Voor wie: een prachtig gemaakte serie bomvol met alle emoties van het spectrum met iedere aflevering een totaal verschillend avontuur, waarin zowel de personages een andere rol aangemeten krijgen, maar ook de levende computer een rol speelt. Komische diepgang over trauma’s en rouw en de moed om opnieuw te beginnen. Ontroerend, hilarisch, absurd en briljant. 

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 26-47 min – science fiction, fantasy, psychologisch, humor, ontroerend, episch, hoopvol, alternate reality

💀💀💀💀💀


Russian Doll (1 Seizoen)

russian doll
Netflix

Plot: Als Nadia op haar dertigste verjaardag in een tijdlus terecht komt die telkens dodelijk voor haar afloopt moet ze zien te ontdekken hoe ze dit kan stoppen en het er levend vanaf kan brengen. Ze loopt Alan tegen het lijf die precies hetzelfde doormaakt als zij. Beiden leren belangrijke levenslessen over zichzelf en elkaar. Review S1.

Voor wie: een erg komisch, maar ook filosofisch en ontroerend verhaal vol mysterie dat langzaam wordt opgelost en naar een zeer verrassend einde toewerkt. Prachtig in beeld gebracht met een antiheldin in de hoofdrol die al snel je hart verovert. 

Wat: 1 seizoen, 8 afl. van 24-30 min – science fiction, tijdlus, andere dimensies, ontroerend, filosofisch, humor, absurd

💀💀💀💀💀