Serie Review: Wolfblood Seizoen 2

review series wolfblood season 2
Maddy, Rhydian, Jana/ CBBC

Het tweede seizoen van Wolfblood wordt nog spannender met nieuwe personages en een hartverscheurend einde.

Wolfblood is een serie die speciaal gericht is op kinderen en geschikt is voor 6 jaar en ouder volgens IMBb.

In het eerste seizoen van Wolfblood maakten we kennis met Maddy Smith en haar ouders die wonen in Stoneybridge en Wolfbloods zijn. We zagen haar belevenissen als tiener en de komst van Rhydian Morris die ook een Wolfblood bleek te zijn. Aan het einde van het eerste seizoen kwamen haar beste vrienden Tom Okanawe en Shannon Kelly achter haar geheim, maar werden opgenomen in haar pack. We kwamen meer te weten over wilde Wolfbloods, Eolas, en kwam het tot een confrontatie met de echte moeder van Rhydian, Ceri en zijn broertje Bryn die hem kwamen halen om mee terug te gaan naar de heide en bossen om in het wild te leven. Met Rhydian vertrokken blijft Maddy droevig achter.

Het verhaal

Maar in het tweede seizoen zien we Rhydian in zijn wolven gedaante achtervolgd worden door een paar andere wolven en hij vlucht terug naar Stoneybridge. Het blijkt dat hij iets heeft gedaan wat de pack leider Alric niet zinde en hij gestraft moet worden. Dat laten Maddy, haar ouders en vrienden niet op zich zitten en door Rhydian te beschermen en hem weer op te nemen in hun pack, hebben ze een nieuwe vijand gemaakt met Alric de leider van een wilde pack. 

Alles lijkt al snel weer als vanouds, totdat een andere wilde Wolfblood verschijnt, Jana, de dochter van Alric die zegt dat zij door hem is verbannen. Er wordt voor haar geregeld dat zij ook naar school kan en ze leren haar om door te gaan als een normaal mens. Jana  bevalt het wel, maar achter haar komst zit een geheim plan. En zijn ze nog niet echt af van Alric.

Maar er dreigt nog meer gevaar. Want na Shannon is nu Liam vastbesloten om de weerwolf te ontmaskeren. Nadat er op het land van zijn familie een vreemd schedel is gevonden met een zilveren kogel schakelen zij Dr Whitewood in. Jana komt er echter achter dat het om de overgrootvader van Maddy gaat, William. Liam vindt dagboeken van zijn overgrootvader dat vertelt over een speciale schuilplaats van de zogenaamde weerwolf, de den van William. En hij is vastbesloten om die te vinden. En wanneer hij dat doet, komt hij achter een groot geheim dat voor een hartverscheurende einde zorgt van dit seizoen. 

review series wolfblood season 2
as wolves/ CBBC

Jana, Maddy en Rhydian

Jana is de nieuwkomer in de groep. Net als haar vader is zij ook een alpha, mede daardoor en omdat zij ook interesse toont in Rhydian levert dat strijd op met Maddy. Toch doet Maddy haar best om haar te leren om als mens te gedragen. Dat zorgt voor een aantal leuke momenten, want Jana kent enkel de gebruiken van wilde Wolfbloods en staat daardoor ook dichter bij die kant van hun bestaan. Zo kan zij Ansion toepassen een manier om nog dichter tot de natuur te staan en nog verder te kijken dan met Eolas, zelfs in het verleden. Ze leert Maddy meer over wilde Wolfbloods. 

Alles verandert echter weer als Ceri terug komt om te zeggen dat Alric is verbannen en dat Jana nu de nieuwe leider is van hun pack. Jana is terughoudend maar wil haar pack leren om zich meer te mengen met mensen om op langere termijn beter te overleven, voordat ze met Ceri mee terug gaat. Want de mens neemt veel meer plek in beslag. Dus leert ze Ceri om zich als mens te gedragen, op de ouderavond nog wel, wat erg grappig en spannend tegelijk is. Maar Alric geeft niet zomaar op en wil de huid van Rhydian om zich te bewijzen aan zijn pack. 

Shannon en Tom

Naast de komst van Jana krijgen ook Tom en vooral Shannon meer de ruimte. Nu zij tot de pack van Maddy behoren, steunen zij hen waar ze kunnen om hen helpen het geheim te bewaren. Dat betekent ook dat Shannon alle informatie die zij over hen heeft verzameld moet wegdoen, wat haar zwaar valt, omdat dit haar hele leven was. Want nadat zij achter het geheim van Maddy kwam besloot Shannon om hen te bespieden in hun kelder/den, met een verbogen camera, voor informatie die als hun geheim ooit uit zou komen, zij kan bewijzen dat ze goede mensen/Wolfbloods zijn. Als Maddy daar achter komt is zij natuurlijk erg boos. En als Jana erachter komt dat Shannon en Tom op de hoogte zijn van het bestaan van Wolfbloods, geeft dat extra spanningen. 

Maar er gebeuren ook leuke dingen. Shannon wordt verliefd op Harry die in een band speelt en blijkt dat zij ook goed kan zingen, maar plankenkoorts heeft, waar Jana haar met een Wolfblood drankje vanaf helpt, wat echter een averechts effect heeft. 

Liam en Dr Whitewood

Het gevaar komt niet alleen van Alric dit keer, maar ook van Liam die nu ervan overtuigd raakt dat Maddy een weerwolf is. Als op hun land de schedel wordt gevonden van William wordt Dr Whitewood erbij gehaald en zij ziet de zwarte aderen van Maddy. Als ze vervolgens gaan kamperen met de klas en Liam samen met Maddy en Rhydian de den van William ontdekt en vast komt te zitten wil Maddy hem helpen, maar kan alleen bij hem komen in wolven gedaante. Maar wordt gezien door Liam. Nu vertrouwt hij haar helemaal niet meer. Hij zoekt verder in de ontdekte den en kruipt met Jimi en Sam door de ondergrondse tunnels, en komt terecht bij de kelder van Maddy onder haar huis. Net als het volle maan is en zijn daar als wolven verblijven. Blij met zijn ontdekking haalt hij weer Dr Whitewood erbij en lijkt het erop dat Maddy’s geheim is ontdekt.

review series wolfblood season 2
goodbye/ CBBC

Het afscheid

Ze doen er alles aan om niet ontmaskerd te worden en vinden een hele leuke slimme oplossing, maar het is al te laat. Dr Whitewood heeft het DNA in handen van Dan en weet wat zij zijn. Het gevaar van Alric is geweken nadat hij tot inkeer kwam en een nieuw bestaan wil gaan opbouwen, maar dit is een nog groter gevaar. Er zit niets anders op voor Maddy en haar ouders om te vluchten, en sluiten zich aan bij de wilde Wolfblood pack van Jana. Het is een hartverscheurend afscheid tussen haar en Shannon en Tom en vooral ook met Rhydian tegen wie ze zegt dat ze van hem houdt en hij van haar en dat bevestigen met hun eerste kus. Rhydian, Shannon en Tom blijven alleen achter terwijl de drie wolven hun nieuwe plek in de wereld moeten gaan vinden.

Conclusie

Dit tweede seizoen van Wolfblood is een heel spannend seizoen, met verschillende soorten gevaren, leuke belevenissen op school, van de strijd tussen klassenvertegenwoordiger, tot nieuwe liefdes, de komst van Ceri, en de nog komischere rollen de van 3 K’s. Zowel Alric als Liam zorgen voor spanning. De komst van Jana zorgt ook voor heel wat opschudding, zowel qua strijd, als qua komische situaties. Spanning en humor en de ontwikkelingen worden goed met elkaar afgewisseld en vormen een goede balans die dit seizoen nog leuker maakt. In dit seizoen gebeurt veel, qua ontwikkelingen maar ook met de personages zelf en wordt het een vol en erg goed in elkaar geweven verhaal, met een triest einde.

Parental Guidance

Dit tweede seizoen is weer spannender en enger door de komst van Alric dan het eerste seizoen. Maar over het algemeen blijft de toon onschuldig en ligt de focus op vriendschap, elkaar steunen en helpen, moed, loyaliteit en doen wat juist is. Er is nog meer gevaar voor Maddy en het einde is vrij droevig, al gaat niemand dood.

Kijkinfo

 • Eng 1/5 Alric is driegend en het is vrij spannend door Liam
 • Geweld 1/5 Er is meer dreiging en als wolven staan Maddy, Rhydian en Jana tegenover Alric, maar vechten niet.
 • Gescheld 0/5
 • Seks/bloot/ 0/5 Er wordt wel gezoend.
 • Alcohol/drugs 0/5

Meer lezen over Wolfblood? Klik dan op onderstaande links:

Praktische info

 • Wolfblood (2013)
 • Season: 2
 • No. of episodes: 13
 • Running time episodes: 27 minutes
 • Created by: Debbie Moon
 • Starring: Aimée Kelly, Bobby Lockwood, Kedar Williams-Stirling, Louis Connolly-Burnham, Leona Vaughan, Shorelle Hapkin, Rachel Tefte, Gabrielle Green, Marcus Garvey, Angela Lonsdale, Jonathan Raggett, Mark Fleischmann, Siwan Morris, Alun Raglan
 • Music by: Andy Price
 • Cinematography: Tony Coldwell
 • Production company: BBC
 • Original network: CBBC