De Beste Horror/Fantasy/Science Fiction JeugdSeries te zien op Netflix

stream and scream

Aangepast op 20 september 2019. De Beste Horror/Fantasy/Science Fiction JeugdSeries te zien op Netflix geselecteerd door Phantasasmagoria. 

Nieuwkomer: The Last Kids on Earth

Op Netflix zijn aardig wat leuke series te vinden in het genre horror, fantasy en science fiction die geschikt zijn voor de jeugd. 

Aangezien sommige series nogal uiteenlopend worden beoordeeld qua geschiktheid voor leeftijd, staan de verschillende aanduidingen erbij. PG betekent dat sommige scènes voor jonge kinderen misschien minder geschikt zijn. Om zeker te zijn dat jonge kinderen niets zien waar ze te bang van worden of wat schadelijk is, is meekijken als ouders niet alleen gewenst maar ook leuk om samen te doen.

De lijst is ingedeeld op leeftijd-vlak, van Basisschool (6-12 jaar), de Tweens (10-14 jaar) en Middelbare school (12-18). Binnen deze vlakken kan de leeftijdsaanduiding nog verschillen. 

Dit artikel zal telkens worden ge-update met nieuwe spannende en enge jeugdseries. Iedere nieuwe toegevoegde serie zal worden aangekondigd.

De lijst bestaat momenteel uit 18 series. 

Iedere serie heeft een beoordelingen van 5 icoontjes maximaal tot 1 minimaal, van helemaal geweldig tot matig.

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de serie. 

Door een korte beschrijving kan jij nu makkelijker een keuze maken.

Lees ook:

Veel Horror Kijkplezier!BASISSCHOOL (6-12):

Creeped Out (2 Seizoenen) (IMDb: va. 7/ Netflix: va. 9)

Plot: Deze anthologie serie bestaande uit 13 afleveringen bevat veel verschillende verhalen over monsters, vreemde gebeurtenissen, tijdreizen en buitenaardse wezens en nog veel meer. Het ene verhaal is enger of beter dan het andere, maar er is voor ieder wat wils. Mijn favorietenvan seizoen 1 zijn: Kindlesticks, Shed No Fear, A Boy Called Red en Side Show. Mijn favorieten van seizoen 2 zijn: Tilly Bone, Splinta Claws, The Many Place, Only Child en No Filter. Review S1. Review S2.

Voor wie: omdat het losse verhalen zijn, kan je er gewoon eentje uitkiezen die je aanspreekt. De verhalen zijn over het algemeen gematigd eng. Een leuke serie om lekker bij te griezelen en waar soms een les uit geleerd kan worden.

Wat: 2 seizoenen, 23 afl. van 24 min – eng, griezelig, spannend, verschillende verhalen, fantasy, bovennatuurlijk

💀💀💀


Goosebumps/Kippevel (1 Seizoen) (IMDb: va. 7/ Netflix: va. 9)

goosebu,ps kippenvel
20th Century Fox Television

Plot: Deze anthologie serie bestaat uit 13 afleveringen die ieder een eigen spannend spookverhaal heeft, of enge vreemde gebeurtenissen. Er komt een enge levende pop voorbij, een spook, een monster, een vreemde klok, een raar sponsje, een mummie en nog veel meer. Het ene verhaal is beter of enger dan het andere en vaak zit er een leuke twist aan het einde die verrast. Mijn favorieten zijn: Stay Out of the Basement, Night of the Living Dummy, The Girl Who Cried Monster en The Cuckoo Clock of Doom. Review S1. 

Voor wie: door de afzonderlijke verhalen zit er altijd eentje bij die je leuk vindt. De verhalen zijn gematigd eng, maar zeer fantasierijk en origineel. Omdat het een serie uit de jaren 90 is, kan het soms wat verouderd aandoen. Maar het blijft een leuke griezelige serie.

Wat: 1 seizoen, 13 afl. van 22 min – eng, griezelig, spannend, monsters, spoken, fantasy, bovennatuurlijk

💀💀💀💀


The Dragon Prince/ De Drakenprins (2 Seizoenen) (IMDb: va. 7/ Netflix: va. 6)

the dragon prince de drakenprins
Netflix

Plot: De wereld is verdeeld in het rijk van de mensen en het rijk van de magische wezens, Xadia. Zij leven in oorlog, totdat een ongebruikelijke samenwerking tussen een elf en de twee kroonprinsen om een drakenei terug brengen naar Xadia om vrede te bewerkstelligen hier verandering in kan brengen. We volgen hun magische avontuur. Review S1.

Voor wie: een magisch episch avontuur, vol spanning, magie, draken, verraad, vriendschap en moed en humor. Deze tekenfilm is spannend en aandoenlijk tegelijk en ook erg leuk voor volwassenen om mee te kijken, door het verhaal dat zich steeds verder en volwassener ontwikkelt.

Wat: 2 seizoenen, 18 afl. van 25 min – spannend, avontuur, magisch, magische wezens, episch, humor, fantasy, animatie

💀💀💀💀💀


The Hollow (1 Seizoen) (IMDb: va. 7/ Netflix: va. 6)

the hollow
Netflix

Plot: Als 3 jongeren wakker worden in een ondergrondse bunker weten ze niet wie ze zijn en waar ze zijn. Ze zijn beland in een magische wereld vol magische wezens en moeten samenwerken om een uitweg te vinden naar huis. Ze hebben ieder een specifieke kracht om hen te helpen. Review S1.

Voor wie: een spannende avontuurlijke tekenfilm die ook een mysterie heeft. Ze komen iedere keer een obstakel, een magisch wezen en nieuwe problemen tegen die of erg komisch is, eng of spannend of mysterieus. Een serie over samenwerken en vriendschap en moed. 

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 24 min –  eng, griezelig, komisch, spannend, avontuurlijk, mysterieus, magisch, fantasy, animatie

💀💀💀💀


The Last Kids on Earth Book 1 (1 Seizoen) (Netflix: va. 6)

the last kids on earth season 1
Netflix

Plot: Nadat er zich een apocalyps heeft voltrokken waardoor de wereld nu overspoeld is met zombies en monsters wil Jack Sullivan het meisje van zijn dromen redden: June. Hij krijgt daarbij hulp van zijn beste vriend Quint, ex-pestkop Dirk en monsterhond huisdier Rover. Maar zit June wel op hun onhandige hulp te wachten? Review.

Voor wie: een komische animatie die de apocalyps op een luchtige wijze benadert. In een snel tempo met leuke personages, spanning en heel veel humor en een hart is dit een van de leukste apocalypsen ooit. 

Wat: 1 seizoen, 67 min – spannend, komisch, zombies, monsters, vriendschap, post-apocalyptisch, fantasy, luchtig, animatie

💀💀💀💀


Wolfblood (1 Seizoen) (IMDb: PG/ Netflix: va. 9)

wolfblood
CBBC

Plot: De 14 jarige Maddy probeert een normaal leven te leiden als tiener, maar dat gaat soms lastig aangezien ze een Wolfblood is en dus half mens, half wolf is en in een wolf kan veranderen. Helemaal als er een nieuwe jongen in de klas komt die ook een Wolfblood blijkt te zijn. Review S1.

Voor wie: een serie die het gewone leven volgt en dat combineert met het Wolfblood bestaan van Maddy. Van school tot vrienden, thuis en ouders, alles komt voorbij, altijd in verband met de Wolfblood mythologie. Toegankelijk, erg vermakelijk en spannend tegelijk.

Wat: 1 seizoen, 13 afl. van 27 min – eng, spannend, dagelijks leven, humor, luchtig, sociale kwesties, fantasy

💀💀💀💀💀TWEENS (10-14):

The A List ( 1 Seizoen) (Netflix: va .12)

the a list
BBC, Netflix

Plot: Als Mia op zomerkamp gaat op een eiland denkt ze dat ze de Queen Bee zal zijn, maar daar steekt de mysterieuze Amber een stokje voor die al snel iedereen in haar greep heeft, terwijl er mysterieuze dingen gebeuren. Het is aan Mia en een klein groepje om Amber te ontmaskeren en het raadsel op te lossen. Review S1.

Voor wie: een serie die sowieso geschikt is voor 12 jaar en ouder, maar ook wat jonger publiek zal aanspreken. Zonder seks, geweld en alcohol en vloeken is deze serie daar zeer geschikt voor. De nadruk ligt op het mysterie dat langzaam ontrafeld wordt. 

Wat: 1 seizoen, 13 afl. van 25 min –  spannend, mysterieus, bovennatuurlijk, dreigend

💀💀💀


The Dark Crystal: Age of Resistance (1 Seizoen) (IMDb: PG/ Netflix: va. 12)

the dark crystal age of resistance
Netflix

Plot: Als door de Verduistering de wereld van Thra in gevaar is, gaan drie Gelflings op onderzoek uit en komen tot de ontdekking dat de heersers van Thra, de Skeksis slechte wezens zijn en moeten ze in opstand komen. Geheel met poppen in de hoofdrol. Review S1.

Voor wie: een serie geschikt voor sowieso boven de 12 maar omdat het een serie is die ook zeer geschikt is voor volwassenen kunnen jongere kinderen ook meekijken. Het is eng en duister en er wordt geweld gebruikt, er gaan leuke personages dood, en het kan angstig zijn. Maar het gaat vooral om moed en vriendschap en het juiste doen en er zit ook veel luchtige humor in. 

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 46-61 min – griezelig, eng, spannend, humor, avontuur, episch, poppen

💀💀💀💀💀


Once Upon a Time (7 Seizoenen) (IMDb: PG/ Netflix: va. 12)

once upon a time
ABC

Plot: In Storybrooke wonen sprookjesfiguren die daar gekomen zijn door een vloek en niet meer weten wie ze in werkelijkheid zijn. Alleen Emma Swan kan de vloek verbreken. Allerlei sprookjesfiguren met hun eigen avonturen komen voorbij in een moderne twist. Review S1.

Voor wie: een spannend, romantisch en episch meeslepend avonturen sprookjesverhaal waarin alle bekende sprookjesfiguren een rol spelen, van de Boze Koningin, Sneeuwwitje, Prince Charming, Roodkapje, Belle, Repelsteeltje en nog veel meer. Met een rode draad die zich steeds verder ontwikkelt is dit een verslavende serie voor de hele familie. 

Wat: 7 seizoenen, 156 afl. 42 min – fantasy, sprookjes, romantiek, avontuur, episch, spannend

💀💀💀💀💀


A Series of Unfortunate Events (3 Seizoenen) (IMDb: PG/ Netflix: va. 12)

a series of unfortunate events
Netflix

Plot: Als de drie Beaudelaire kinderen, Violet, Klaus en Sunny wees worden, wil Graaf Olaf hen voor hun geld in handen krijgen. Ze moeten telkens zien te ontsnappen en ze willen het raadsel van de dood hun ouders ontrafelen en het geheim van de VFD op zien te lossen. Gelukkig zijn de kinderen bijzonder slim en moedig en zelfredzaam, zelfs baby Sunny. Review S1.

Voor wie: een soms sombere en naargeestige, spannende serie waarbij het altijd slecht lijkt af te lopen voor de kinderen en ze in steeds penibelere situaties terecht komen. Sommige volwassen die hen helpen sterven dan ook een wrede dood, maar uiteindelijk in de laatste aflevering komt het goed. Een bijzonder mooi gemaakte serie met intelligente teksten en scènes en zwarte humor die niet naar ieders smaak is. Wel heel erg leuk voor volwassenen om mee te kijken. 

Wat: 3 seizoenen, 25 afl. van 36-64 – somber, droevig, naargeestig, zwarte humor, intelligent, fantasy, spannend

💀💀💀💀💀MIDDELBARE SCHOOL (12-18):

Chambers (1 Seizoen) (IMDb: va. 17/ Netflix: va. 16)

chambers
Netflix

Plot: Een jonge vrouw krijgt na een hartaanval een hart van een andere jonge pas gestorven vrouw. Als diens familie haar komt opzoeken, beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Review S1.

Voor wie: een young adult serie die het bovennatuurlijke mysterie verbindt met Indiaanse mythologie. Vrij traag en met weinig horror, en een mager verhaal, maar die misschien interessant kan zijn voor milde horrorliefhebbers.

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 38-50 min – horror, bovennatuurlijk, mysterie, mythologie, spannend

💀


Chilling Adventures of Sabrina (2 Seizoenen) (IMDb: va. 14/ Netflix: va. 16)

chilling adventures of sabrina
Netflix

Plot: Sabrina Spellman is half mens, half heks en nu ze 16 jaar wordt moet ze kiezen tussen beiden, maar dat wil ze helemaal niet. Met haar mensenvrienden, Harvey, Rosalind en Susie en haar familie, tantes Zelda en Hilda en neef Ambrose probeert ze een goede heks te zijn hoe moeilijk dat ook is, terwijl de duistere kant aan haar trekt. Review S1.

Voor wie: een young adult/tiener drama dat erg mooi is gefilmd, maatschappelijke thema’s aansnijdt, vol is met verwijzingen naar allerlei horror films en een epische rode draad heeft. Een bijzondere serie die je even de kans moet geven om tot ontwikkeling te komen. Duister, met humor en horror en fantasy en vrij eng.

Wat: 2 seizoenen, 20 afl. van 50-60 min – horror, fantasy, hekserij, duister, demons, eng

💀💀💀💀


The Innocents (1 Seizoen) (IMDb: va. 17/ Netflix: va.16)

the innocents
Netflix

Plot: Als June erachter kom dat ze speciale gaven heeft slaat ze met haar geliefde Harry op de vlucht. Maar een groot familiegeheim achtervolgt hen. Review S1.

Voor wie: een romantische coming of age bovennatuurlijke fantasy horror serie die vrij traag verloopt en meer tot de verbeelding van de young adults zal spreken. 

Wat: 1 seizoen, 8 afl. 45-55 min – horror, fantasy, comic of age, shapeshifters, romantiek, young adult, speciale gaven

💀


The Order (1 Seizoen) (IMDb: va. 17/ Netflix: va.16)

the order
Netflix

Plot: Jack gaat naar de universiteit om onderzoek te doen naar de dood van zijn moeder, maar raakt betrokken bij de onderlinge geheime strijd tussen een geheim genootschap van heksen en van een groep weerwolven. Terwijl hij zelf tot beide groepen gaat behoren en duistere ontdekkingen doet. Review S1.

Voor wie: een young adult/tiener horror drama met heksen en weerwolven die een nieuwe benadering heeft op beiden. Een serie die op gang moet komen, maar zowel horror, als fantasy als mysterie en humor bevat die steeds beter worden. Kan best eng zijn, maar blijft redelijk mild.

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 45-50 min – horror, fantasy, hekserij, weerwolven, mysterie, drama, spannend, griezelig

💀💀💀


Scream (2 Seizoenen) (IMDb: va. 14/ Netflix: va. 16)

scream
MTV

Plot: Als een voor een de vrienden van Emma worden afgeslacht door een gemaskerde killer, wil zij samen met haar overgebleven vrienden de moordenaar ontmaskeren voordat zij aan de beurt zijn. Review S1.

Voor wie: een young adult tienerslasher met humor, brute kills en een whodunnit waarbij de kijker mee mag raden. Bloederig, eng, met vele verwijzingen naar oude horror slashers. Niet voor jongeren die geweld, bloed en moord schuwen. 

Wat: 2 seizoenen, 24 afl. van 40 min – horror, slasher, tieners, whodunnit, mysterie, eng, spannend

💀💀💀💀


Stranger Things (3 Seizoenen) (IMDb: va. 14/ Netflix: va. 16)

stranger things
Netflix

Plot: in de jaren 80 in Hawkins ontsnapt er een monster uit het lab, maar ook een meisje en raakt een jongen Will vermist. Het is aan zijn moeder, broer en vrienden en de sheriff om hem op te sporen en het kwaad dat Hawkins bedreigt te verslaan. Review S1.

Voor wie: terug naar de nostalgische jaren 80, waarin een jongensgroepje centraal staat. Een uitstekend in elkaar geweven plot, waarbij verschillende personages verschillende ontdekkingen doen die bij elkaar komen voor een epische strijd. Zowel erg spannend en leuk voor volwassenen en tieners die mee mogen kijken. 

Wat: 3 seizoenen, 25 afl. van 42-77 min – horror, fantasy, science fiction, avontuur, monsters, andere dimensies, jaren 80 gevoel, humor, spannend, eng

💀💀💀💀💀


Teen Wolf (6 Seizoenen) (IMDb: va. 14/ Netflix: va. 16)

teen wolf
MTV

Plot: Als Scott gebeten wordt door een weerwolf, staat zijn hele leven op zijn kop. Hij raakt verzeild in een bovennatuurlijke wereld vol met andere weerwolven, jagers en vele andere mythologische wezens uit verschillende culturen. Hij krijgt hulp van zijn beste vriend Stiles en vele anderen. Review S1.

Voor wie: een heel leuke en spannende young adult/tiener serie, met likeable personages, spannende avonturen die elk seizoen een nieuwe mythologische vijand heeft en jeugd thema’s op een leuke manier bespreekbaar maakt. Avontuurlijk, episch, spannend en met een hoop horror en humor, met een rode draad die zich steeds beter en verder ontwikkelt. Echt bedoeld voor de middelbare school leeftijd. 

Wat: 6 seizoenen, 100 afl. van 42 min – horror, avontuur, fantasy, weerwolven, mythologische wezens, verschillende culturen, bovennatuurlijk, magie, spannend, eng

💀💀💀💀💀


Typewriter (1 Seizoen) (Netflix va. 16)

typewriter
Netflix

Plot: Als Jenny met haar gezin haar ouderlijk huis weer betrekt, doet de Spokenclub onderzoek naar een spook dat daar zou rondwaren. Ze stuiten op een geheim uit het verleden dat een akelige wending krijgt. Review S1.

Voor wie: een spookverhaal uit India dat een mysterie ontrafelt dat grotendeels te danken is aan de Spokenclub bestaande uit 12 jarige kinderen, is zowel eng, spannend als aandoenlijk. Een zeer toegankelijk eng verhaal. Voor tieners door de Spokenclub en de gematigd enge scènes leuk om mee te kijken met de volwassenen. 

Wat: 1 seizoen, 5 afl. van 45-55 min – horror, spookverhaal, spookhuis, kinderen, mysterie, humor, geesten, speciale gaven, spannend, eng

💀💀💀