De Beste Horror/Fantasy Series te zien op Netflix

stream and scream

Aangepast op 16 september 2019. De Beste Horror/Fantasy Series te zien op Netflix geselecteerd door Phantasasmagoria.

Nieuwkomer: Marianne

Netflix heeft inmiddels een groot aanbod aan horror en fantasy series. Phantasasmagoria heeft een selectie gemaakt van de engste, leukste, beste en fijnste popcorn series in het genre Horror/Fantasy die op Netflix te zien zijn, zodat het kiezen wat makkelijker wordt. 

Dit artikel zal telkens worden ge-update met nieuwe horror/fantasy series. 

De lijst staat per subcategorie op alfabetische volgorde op de titel van de serie. Van Comedy, Zombies, Urban Fantasy/Horror Drama, Supernatural, Action/Adventure, Science Fiction, Mystery tot Slashers. Iedere nieuwe toegevoegde serie zal worden aangekondigd.

De lijst bestaat momenteel uit 27 series

Iedere serie heeft een beoordelingen van 5 icoontjes maximaal tot 1 minimaal, van helemaal geweldig tot matig.

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de film. 

Door een korte beschrijving kan jij nu makkelijker een keuze maken.

Lees ook:

Veel Horror en Fantasy Kijkplezier!COMEDY:

Ash vs Evil Dead (3 Seizoenen)

ash vs evil dead
Starz

Plot: Ash Willams krijgt weer te stellen met kwaadaardige duivelse Deadites. Maar dit keer krijgt hij hulp van Pablo en Kelly als hij het moet opnemen tegen de undead en een geheimzinnige vrouw genaamd Ruby en een agent Amanda die hem op de hielen zitten. Review S1.

Voor wie: een serie vol zwarte humor, een hoop onderbroekenlol en ranzigheid, met anti-helden en liters bloed. Speelt heel leuk in op de Evil Dead film franchise en ziet er goed gemaakt uit. Avontuur en actie vol over de top humor.

Wat: 3 seizoenen, 30 afl. van 30 min – horror, zwarte humor, ranzigheid, ondoden, bovennatuurlijk, fantasy, andere dimensies, demons

💀💀💀💀💀


Santa Clarita Diet (3 Seizoenen)

santa clarita diet
Netflix

Plot: Als Sheila plotseling dood gaat en als zombie tot leven komt, moeten zij en haar gezin zich hier aan aanpassen, wat de nodige hilariteit oplevert. Met man Joel en opstandige puberdochter Abby en buurjongen Eric moet ze haar nieuwe leven geheim houden. Review S1.

Voor wie: een heerlijke over de top ranzige zombie comedy met fijne personages, slapstick humor, en een hart (om op te eten). Met een goede rode draad die telkens meer van het mysterie oplicht met ook een erg goed in elkaar gezet verhaal dat niet gaat vervelen.

Wat:  3 seizoenen, 30 afl. van 30 min – horror, zwarte humor, ranzigheid, zombies, fantasy

💀💀💀💀💀ZOMBIES:

Black Summer (1 Seizoen)

black summer
Netflix

Plot: Als er plotseling een zombie uitbraak Amerika treft en Rose gescheiden raakt van haar dochter gaat ze door een zombie overspoelde stad naar haar op zoek met hulp van een paar andere overlevenden. Review S1.

Voor wie: een zombieserie die erg strak is gefilmd en meerdere personages volgt, waarbij Rose net iets meer aandacht krijgt. Goed gefilmd vanuit meerdere perspectieven houdt het spannend en niemand is veilig. Met iedere aflevering een nieuw zombieprobleem dat wel als een rode draad naar het einde toewerkt.

Wat: 1 seizoen, 8 afl. van 20-44 min – horror, fantasy, zombies, avontuur, spanning

💀💀💀💀


Kingdom (1 Seizoen)

kingdom
Netflix

Plot: In het Joseon tijdperk breekt een vreemde ziekte uit die ook de koning treft. Kroonprins Lee Chang gaat op onderzoek uit en trekt ten strijde tegen de zombies maar ook tegen de edelmannen die een complot tegen hem smeden. Hij krijgt hulp van zijn persoonlijke lijfwacht en beste vriend Mu-yeong, een verpleegster Seo-bi en een mysterieuze krijger Yeon-sin. Review S1.

Voor wie: een episch Koreaans zombie avontuur vol horror en spanning, maar ook humor en mysterie. Prachtig gemaakte alternate history met mooi camerawerk en vormgeving die dat tijdperk tot leven laat komen.

Wat: 1 seizoen, 6 afl. van 43-56 min – horror, avontuur, zombies, spanning, mysterie, andere geschiedenis, Koreaans

💀💀💀💀💀


Z Nation (4 Seizoenen)

z nation
Syfy

Plot: In een post apocalyptische wereld is de wereld vol met zombies en een paar overlevenden. Ex-gevangene Murphy draagt het geneesmiddel in zich en wordt door de Westward Bound groep onder leiding van Robert Warren naar een CDC worden gebracht, terwijl ze onderweg stuiten op allerlei zombie gespuis. Review S1.

Voor wie: een zombie serie vol humor en avontuur met bijzondere personages die een geheel eigenzinnige fantasy draai geeft aan het genre. Met een rode draad en zombie-of-the-week afleveringen is dit zowel een semi serieus als een hilarisch zombie avontuur.

Wat: 4 seizoenen, 55 afl. van 43 min – horror, zwarte humor, zombies, avontuur, spanning, fantasy

💀💀💀💀💀URBAN FANTASY/HORROR DRAMA:

Chilling Adventures of Sabrina (2 Seizoenen)

chilling adventures of sabrina
Netflix

Plot: Sabrina Spellman is half mens, half heks en nu ze 16 jaar wordt moet ze kiezen tussen beiden, maar dat wil ze helemaal niet. Met haar mensenvrienden, Harvey, Rosalind en Susie en haar familie, tantes Zelda en Hilda en neef Ambrose probeert ze een goede heks te zijn hoe moeilijk dat ook is. Review S1.

Voor wie: een young adult drama dat erg mooi is gefilmd, maatschappelijke thema’s aansnijdt, vol is met verwijzingen naar allerlei horror films en een epische rode draad heeft. Een bijzonder serie die je even de kans moet geven om tot ontwikkeling te komen. Duister, met humor en horror en fantasy.

Wat: 2 seizoenen, 20 afl. van 50-60 min – horror, fantasy, hekserij, duister, demons

💀💀💀💀


Hemlock Grove (3 Seizoenen)

hemlock grove
Netflix

Plot: Als er in Hemlock Grove een vreemde moord gepleegd wordt, is nieuwkomer en Roma Peter verdacht. Hij sluit een bijzondere vriendschap met Roman, des te meer omdat Peter een weerwolf blijkt te zijn en Roman een Upir (vampier), natuurlijke aartsvijanden. Samen stuiten ze op meer dan enkel een moordenaar, maar op een sinister complot. Review S1.

Voor wie: een bijzondere gotische serie met bijzondere personages, die een nieuwe invulling geeft aan weerwolven, vampieren, het monster van Frankenstein. Gothic horror, fantasy en science fiction worden gecombineerd in deze mysterieuze serie. 

Wat: 3 seizoenen, 33 afl. van 45-60 min – horror, gotisch, vampieren, weerwolven, fantasy, science fiction, bovennatuurlijk, mysterie

💀💀💀💀


Once Upon A Time (7 Seizoenen)

once upon a time
ABC

Plot: In het stadje Storybrooke wonen allerlei sprookjesfiguren, zonder dat ze weten dat ze sprookjesfiguren zijn. Ze zijn door een vloek terecht gekomen in de echte wereld en Emma Swan is degene die de vloek kan verbreken. Review S1.

Voor wie: een heerlijk avontuurlijke, romantische epische fantasy serie die heel veel verschillende sprookjes aan bod laat komen en er een moderne draai aan geeft. Met villians en helden en leuke verhaallijnen komen de sprookjesfiguren tot leven met ieder seizoen een spannende rode draad, die een geheel nieuwe mythologie creëert en zich steeds verder ontwikkelt naar een happily ever after. 

Wat: 7 seizoenen, 156 afl. van 42 min – fantasy, sprookjes, romantiek, avontuur, episch

💀💀💀💀💀


The Order (1 Seizoen)

the order
Netflix

Plot: Jack gaat naar de universiteit om onderzoek te doen naar de dood van zijn moeder, maar raakt betrokken bij de onderlinge geheime strijd tussen een geheim genootschap van heksen en van een groep weerwolven. Terwijl hij zelf tot beide groepen gaat behoren en duistere ontdekkingen doet. Review S1.

Voor wie: een young adult horror drama met heksen en weerwolven die een nieuwe benadering heeft op beiden. Een serie die op gang moet komen, maar zowel horror, als fantasy als mysterie en humor bevat die steeds beter worden.

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 45-50 min – horror, fantasy, hekserij, weerwolven, mysterie, drama

💀💀💀


Penny Dreadful (3 Seizoenen)

penny dreadful
Showtime, Sky

Plot: In de Victoriaanse tijd in Londen gaat een groep ongewone mensen de strijd aan met vampiers, heksen en and gespuis en moeten de wereld uiteindelijk behoeden voor een eeuwenoud complot. Review S1.

Voor wie: een zeer mooi gemaakte serie, vol gotische horror, poëtisch, rauw, sensueel en met een nieuwe kijk op de klassieke Victoriaanse horrorverhalen. Een hoogwaardige serie die bijzondere personages in de hoofdrol heeft, met de nadruk op duisterheid en en somberheid van die tijd, maar ook hoop, liefde en ontroering.

Wat: 3 seizoenen, 27 afl. van 47-60 min – horror, gotisch, bovennatuurlijk, fantasy, science fiction, vampiers, weerwolven, heksen, monsters

💀💀💀💀💀


Teen Wolf (6 Seizoenen)

teen wolf
MTV

Plot: Als Scott gebeten wordt door een weerwolf, staat zijn hele leven op zijn kop. Hij raakt verzeild in een bovennatuurlijke wereld vol met andere weerwolven, jagers en vele andere mythologische wezens uit verschillende culturen. Hij krijgt hulp van zijn beste vriend Stiles en vele anderen. Review S1.

Voor wie: een heel leuke en spannende young adult serie, met leuke personages, spannende avonturen die elk seizoen een nieuwe mythologische vijand heeft en jeugd thema’s op een leuke manier bespreekbaar maakt. Avontuurlijk, episch, spannend en met een hoop horror en humor, met een rode draad die zich steeds beter en verder ontwikkelt.

Wat: 6 seizoenen, 100 afl. van 42 min – horror, avontuur, fantasy, weerwolven, mythologische wezens, verschillende culturen, bovennatuurlijk, magie

💀💀💀💀💀SUPERNATURAL:

Ghoul (Mini-Serie)

ghoul
Netflix

Plot: In een futuristisch India zijn alle niet-patriottistische religies verboden en wordt er een sektarische terrorist opgepakt. Nida wordt aan het ondervragingsteam toegevoegd en ontdekt dat er iets sinisters aan de hand is met deze zogenaamde terrorist. Review S1.

Voor wie: een Indiase mini serie die horror en maatschappelijke kwesties combineert in een claustrofobische omgeving. Op een originele moderne manier wordt de mythologie van de Djinn met grote horror gebracht. Traag, maar spannend.

Wat: 1 seizoen, 3 afl. van 45-60 min – horror, fantasy, bovennatuurlijk, djinn, maatschappelijke kwesties

💀💀💀


The Haunting of Hill House (1 Seizoen)

the haunting of hill house
Netflix

Plot: Als een gezin Hill House betrekt om het op te knappen en te verkopen, merken zij dat het er spookt. Jaren later als de vijf kinderen volwassen zijn, komen ze weer bij elkaar als een van hen is gestorven en ontdekken ze meer over het verleden van het huis als over hun eigen korte verblijf aldaar en komen achter een schokkende waarheid. Review S1.

Voor wie: een prachtig mooi gemaakt spookverhaal. De vormgeving, de psychologische uitwerking van de personages, de enge sfeer en niet te vergeten alle verstopte geesten in het huis om te spotten maken deze serie onvergetelijk briljant en spookachtig eng. 

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 42-70 min – horror, mysterie, psychologisch, geesten, bovennatuurlijk, spookhuis

💀💀💀💀💀


Marianne (1 Seizoen)

marianne
Netflix

Plot: Een schrijfster van horrorboeken komt er op gruwelijke wijze achter dat haar creatie uit haar nachtmerries, de heks Marianne werkelijkheid is en het op haar heeft voorzien. Ze moet terug naar haar geboorteplaats en de confrontatie met haar verleden en Marianne aan gaan, voordat zij en iedereen die ze liefheeft worden vernietigd. Review S1.

Voor wie: een doodenge serie, vol met schrikmomenten, een enge sfeer die blijft aanhouden, bezetenheid, geesten, seances, gruwelijke doden, ranzigheid van kots tot hexbags. Alles wat te maken heeft met de gruwelijke kwaadaardigheden van hekserij komt voorbij. Eng, spannend verhaal met een verrassend verloop. Nachtmerries gegarandeerd. 

Wat: 1 seizoen, 8 afl. van 36-52 min – horror, hekserij, ranzig, eng, schrikmomenten, occult, bovennatuurlijk

💀💀💀💀💀


Typewriter (1 Seizoen)

typewriter
Netflix

Plot: Als Jenny met haar gezin haar ouderlijk huis weer betrekt, doet de Spokenclub onderzoek naar een spook dat daar zou rondwaren. Ze stuiten op een geheim uit het verleden dat een akelige wending krijgt. Review S1.

Voor wie: een spookverhaal uit India die een mysterie ontrafelt dat grotendeels te danken is aan de Spokenclub bestaande uit 12 jarige kinderen, is zowel eng, spannend als aandoenlijk. Een zeer toegankelijk eng verhaal.

Wat: 1 seizoen, 5 afl. van 45-55 min – horror, spookverhaal, spookhuis, kinderen, mysterie, humor, geesten, speciale gaven

💀💀💀ACTION/ADVENTURE:

The Dark Crystal: Age of Resistance (1 Seizoen)

the dark crystal age of resistance
Netflix

Plot: De wereld van Thra waar het volk de Gelflings woont en de Skeksis heersen, wordt langzaam overspoeld door een Verduistering dat alles te maken heeft met de kwade plannen van de Skeksis. Het is aan drie Gelflings, Rian, Deet en Brea om hun wereld te redden en in opstand te komen.

Voor wie: deze serie geheel met poppen in de hoofdrol, is een vrij duistere fantasy avonturen serie geschikt voor de hele familie. Een prachtig gemaakte wereld waarin poppen tot leven komen en een episch avontuur beleven. Kan best heftig zijn, met vrij enge momenten. 

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 46-61 min – horror, fantasy, avontuur, episch, poppen, andere wereld

💀💀💀💀💀


Diablero (1 Seizoen)

diabolero
Netflix

Plot: Elvis Infante, een Diablero wordt om hulp gevraagd als een meisje door een demon wordt ontvoerd. Dat is het begin van de strijd tussen goed en kwaad, waarbij Elvis en zijn bijzondere team strijden tegen een duister plan. Review S1.

Voor wie: een Mexicaanse bovennatuurlijke actie serie vol humor, geweld en demons. Originele personages en een spannende epische verhaallijn die zich goed ontwikkelt. Een zeer origineel bovennatuurlijk horror spektakel.

Wat: 1 seizoen, 8 afl. van 40 min – horror, fantasy, actie, humor, avontuur, demons, sekte, misdaad

💀💀💀💀


From Dusk Till Dawn (3 Seizoenen)

from dusk till dawn
El Rey, Netflix

Plot: De Gecko broers proberen na een overval de Mexicaanse grens over te steken, maar komen in de Titty Twister vast te zitten, wat een hol vol vampieren blijkt te zijn. Review S1.

Voor wie: een bijzonder goed gemaakte aanvulling op de originele film met bijzondere vormgeving en manier van filmen, met veel actie, geweld en vampier, diept de serie de  Mexicaanse mythologie verder uit. 

Wat: 3 seizoenen, 30 afl, van 45 min – horror, avontuur, actie, vampiers, mythologie, misdaad

💀💀💀💀SCIENCE FICTION:

Love, Death & Robots (1 Seizoen)

love death and robots
Netflix

Plot: Deze animatie anthologie bevat 18 verschillende animaties in verschillende stijlen met verschillende thema’s in verschillende genres van telkens een andere filmmaker. Van science fiction, horror, fantasy, en humor weet deze serie voor iedereen iets speciaals te bieden. Mijn favorieten zijn Zima Blue, Helping Hand, Good Hunting, Ice Age en The Witness. Review S1.

Voor wie: niet alleen voor degenen die van animatie houden, maar voor degenen die verrast willen worden en eens iets anders willen zien. Er is zeker voor iedereen een animatie die zal aanspreken. 

Wat: 1 seizoen, 18 afl. van 6-17 min – horror, fantasy, sience fiction, animatie, humor, filosofisch

💀💀💀💀


Nightflyers (1 Seizoen)

nightflyers
Netflix

Plot: Het ruimteschip de Nightflyer gaat op reis om contact te maken met buitenaardse wezens om de aarde te redden, maar het schip leeft en ze belanden in een bovennatuurlijke nachtmerrie. Review S1.

Voor wie: een serie die gotische horror, fantasy en science fiction met elkaar combineert. Met een grote rode draad en toch monster-of-the-week afleveringen die ieder een ander gebied van science fiction horror behandelen is echte space horror met een haunted ship in plaats van een haunted house. 

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 40-60 min – horror, science fiction, fantasy, avontuur, gotisch, mysterie, weird fiction

💀💀💀💀


Stranger Things (3 Seizoenen)

stranger things
Netflix

Plot: in de jaren 80 in Hawkins ontsnapt er een monster uit het lab, maar ook een meisje en raakt een jongen Will vermist. Het is aan zijn moeder, broer en vrienden en de sheriff om hem op te sporen en het kwaad dat Hawkins bedreigt te verslaan. Review S1.

Voor wie: terug naar de nostalgische jaren 80, waarin een jongensgroepje centraal staat. Een uitstekend in elkaar geweven plot, waarbij verschillende personages verschillende ontdekkingen doen die bij elkaar komen voor een epische strijd.

Wat: 3 seizoenen, 25 afl. van 42-77 min – horror, fantasy, science fiction, avontuur, monsters, andere dimensies, jaren 80 gevoel, humor

💀💀💀💀💀MYSTERY: 

Chambers (1 Seizoen)

chambers
Netflix

Plot: Een jonge vrouw krijgt na een hartaanval een hart van een andere jonge pas gestorven vrouw. Als diens familie haar komt opzoeken, beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Review S1.

Voor wie: een young adult serie die het bovennatuurlijke mysterie verbindt met Indiaanse mythologie. Vrij traag en met weinig horror, en een mager verhaal, maar die misschien interessant kan zijn voor milde horrorliefhebbers.

Wat: 1 seizoen, 10 afl. van 38-50 min – horror, bovennatuurlijk, mysterie, mythologie

💀


The Innocents (1 Seizoen)

the innocents
Netflix

Plot: Als June erachter kom dat ze speciale gaven heeft slaat ze met haar geliefde Harry op de vlucht. Maar een groot familiegeheim achtervolgt hen. Review S1.

Voor wie: een romantische coming of age bovennatuurlijke fantasy horror serie die vrij traag verloopt en meer tot de verbeelding van de young adults zal spreken.

Wat: 1 seizoen, 8 afl. 45-55 min – horror, fantasy, comic of age, shapeshifters. romantiek, young adult, speciale gaven

💀


Requiem (1 Seizoen)

requiem
BBC

Plot: Een vrouw komt erachter dat haar hele jeugd een leugen was en gaat naar een dropje op zoek naar de waarheid en stuit op schokkende ontdekkingen die betrekking hebben op bovennatuurlijke wezens. Review S1.

Voor wie: een traag voltekend mysterie dat interessant is en een originele insteek heeft  en begint als een spookverhaal, maar wat magertjes blijft. Weinig horror en meer drama mysterie. 

Wat: 1 seizoen, 6 afl. van 60 min – horror, mysterie, bovennatuurlijk, sekte

💀💀


Zone Blanche (2 Seizoenen)

zone blanche
RTBF, Netflix

Plot: In het Franse dorpje Villefranche is Laurène Weiss de sheriff die mysterieuze doden en moorden moet onderzoeken, terwijl haar traumatische verleden alles te maken heeft met een eeuwenoud wezen dat zich ophoudt in de bossen. Review S1.

Voor wie: een misdaad serie met een bovennatuurlijk sausje dat steeds meer de overhand krijgt. Met leuke personages, humor, iedere keer een nieuwe moord en het raadsel van de bossen die als een rode draad door de serie loopt. Beetje Twin Peaks achtig.

Wat: 2 seizoenen, 16 afl. van 50-60 min – horror, misdaad, mysterie, godheid, bovennatuurlijk, humor

💀💀💀💀💀SLASHERS:

Scream (2 Seizoenen)

scream
MTV

Plot: Als een voor een de vrienden van Emma worden afgeslacht door een gemaskerde killer, wil zij samen met haar overgebleven vrienden de moordenaar ontmaskeren voordat zij aan de beurt zijn. Review S1.

Voor wie: een young adult tienerslasher met humor, brute kills en een whodunnit waarbij de kijker mee mag raden. Simpel, sterk, met vele verwijzingen naar oude horror slashers. 

Wat: 2 seizoenen, 24 afl. van 40 min – horror, slasher, tieners, whodunnit, mysterie

💀💀💀💀


Slasher (3 Seizoenen)

slasher
Super Channel, Chiller

Plot: Een anthologie serie waarin ieder seizoen een andere killer met andere motieven een groepje mensen afslacht op de meeste brute en originele wijze. Van de Executioner die zondaars straft, een killer die het gemunt heeft op vroegere kampleiders van een zomerkamp, tot de Druid die bewoners van een appartementencomplex straft voor hun daden. Review S1. Review S2. Review S3.

Voor wie: lekker meeraden wie de killer is dat elk seizoen wel vrij moeilijk is, terwijl er ondertussen de halve cast wordt afgeslacht. De serie doet zijn neem eer aan en is bruut, goed in elkaar gezet en super spannend.

Wat: 3 seizoenen, 24 afl. van 45- 50 min – horror, slasher, whodunnit

💀💀💀💀