De Beste Supernatural Horror Films te zien op Netflix

stream and scream

Aangepast op 19 oktober 2019. De Beste Bovennatuurlijke Horror Films te zien op Netflix geselecteerd door Phantasasmagoria.

Netflix heeft inmiddels een groot aanbod aan horror films. Phantasasmagoria heeft een selectie gemaakt van de engste, leukste, beste en fijnste popcorn horror films in het genre Supernatural die op Netflix te zien zijn, zodat het kiezen wat makkelijker wordt. 

Dit artikel zal telkens worden ge-update met nieuwe bovennatuurlijke horror films. 

De lijst staat op alfabetische volgorde op de titel van de film. Iedere nieuwe toegevoegde film zal worden aangekondigd.

De lijst bestaat momenteel uit 32 films. 

Iedere film heeft een beoordelingen van 5 icoontjes maximaal tot 1 minimaal, van helemaal geweldig tot matig.

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de film. 

Door een korte beschrijving kan jij nu makkelijker een keuze maken.

Lees ook:

Veel Horror Kijkplezier!


Annabelle Creation (2017)

annabelle creation 2017
Warner Bros. Pictures

Plot: In de jaren 50 stelt een poppenmaker zijn huis open voor een aantal weesmeisjes en hun non. Maar in dat huis herbergt zich een kwaad, verstopt in pop Annabelle die het voorzien heeft op een van de meisjes. Review.

Voor wie: voor wie zin heeft in griezelen, een paar lekere schrikmomenten en wie wil weten hoe de super enge pop Annabelle uit The Conjuring eigenlijk het licht zag.

Wat: 109 min – horror, bovennatuurlijk, demons, enge pop

💀💀💀💀


Apostle (2018)

apostle 2018
Netflix

Plot: Als de zus van Thomas ontvoerd wordt door een sekte reist hij haar achterna naar een eiland, waar hij de gevaarlijke sekte leert kennen en een mysterieus geheim ontdekt. Review.

Voor wie: een echte creepy folk horror film, die erg poëtisch is, met symboliek naar moeder natuur en met aardig wat gruwelijkheden. Met mooie beelden en goede cinematografie.

Wat: 130 min – horror, folk horror, bovennatuurlijk, symboliek, mythologie, sekte, gruwelijk

💀💀💀💀💀


Aterrados/ Terrified (2017)

terrified aterrados 2017
Machaco Films

Plot: In een wijk vinden drie verschillende bovennatuurlijke verschijnselen plaats met de dood tot gevolg. Drie paranormaal onderzoekers en een rechercheur stuiten op een verschrikkelijke conclusie. Review.

Voor wie: een Argentijnse horror film die uit verschillende verhalen bestaat, die samen een doodenge horror vormen. Enge wezens uit de kast en onder je bed, poltergeist verschijnselen en een jongetje dat terugkeert vanuit zijn graf. Doodeng, droogkomisch en met bijzondere hoofdpersonages.

Wat: 87 min – horror, anthologie, bovennatuurlijk, enge wezens, andere dimensie

💀💀💀💀💀


Before I Wake (2016)

before i wake 2016
Relativity Media, Netflix

Plot: Als een echtpaar de wees Cody adopteren, blijkt hij over bovennatuurlijke gaven te bezitten die dromen werkelijkheid doen laten worden, maar ook nachtmerries, die levensgevaarlijke vormen aannemen. Review.

Voor wie: voor degenen die meer zin hebben in een fantasy drama dan full on horror. Ontroerend, heftig, soms eng, maar niet altijd even goed uitgewerkt.  

Wat: 97 min – horror, fantasy, monsters, drama

💀💀


The Cabin in the Woods (2012)

the cabin in the woods 2012
Lionsgate

Plot: Een paar vrienden gaan een weekendje vakantie vieren in een hutje in het bos, maar raken verzeild in een eeuwenoud complot en belanden midden tussen allerlei monsters, geesten en wezens. Review.

Voor wie: een uiterst vermakelijk en zeer goed gemaakte horror parodie en bovennatuurlijke slasher met een twist. Een perfecte combi voor horror en humor en vermaak die het genre op verrassende wijze benadert.

Wat: 95 min – horror, humor, parodie, bovennatuurlijk, monsters, slasher

💀💀💀💀


Cam (2018)

cam 2018
Netflix

Plot: Wanneer niet alleen haar profiel als webcamgirl wordt overgenomen, maar ook haar leven, slaat Alice terug om deze cyberdemon te verslaan. Review.

Voor wie: voor degenen die een bijzondere horror willen zien en niet al te preuts zijn.  Met een maatschappelijk thema dat helemaal van nu is, en draait om identiteit. Niet geschikt voor jongere kijkers, vanwege seks en full frontal naakt en de (soft) porno wereld en is daarom 18+.

Wat: 94 min – horror, demon, bovennatuurlijk, mysterieus, vrij seksueel getint 

💀💀💀


The Conjuring (2013)

the conjuring 2013
Warner Bros. Pictures

Plot: Als het gezin Perron een oud huis betrekt, krijgen ze last van griezelige hauntings  en zelfs bezetenheid. Moeder Carolyn schakelt demonoloog Ed en medium Lorraine Warren in om hen te helpen en gaan de gruwelijke confrontatie aan. Review.

Voor wie: als je zin hebt in veel spanning, horror, geesten en originele schrikmomenten, maar ook graag wat liefde en hoop terug wil zien. Een enge horror, met een spannend einde.

Wat: 112 min – horror, bovennatuurlijk, geesten, exorcisme

💀💀💀💀💀


Eerie (2018)

eerie 2018
ABS-CBN Productions, Netflix

Plot: Een decaan krijgt op een katholieke meisjesschool te maken met een paar mysterieuze doden en een geest en gaat dat tot de bodem uitzoeken. Zo komt Pat tot een gruwelijke maar tragische ontdekking. Review.

Voor wie: dit Filipijnse spookverhaal kent zijn schrikmomenten met een tragische achtergrond en een spookachtige sfeer. Voor wie in de stemming is voor een klassiek spookverhaal. 

Wat: 101 min – horror, bovennatuurlijk, spookverhaal, geesten, tragisch

💀💀💀


Eli (2019)

eli 2019
Netflix

Plot: als de 11 jarige Eli naar een steriel medische faciliteit gaat als laatste kans op genezing van zijn auto-immuunziekte blijkt dat het spookt in het grote landhuis en is hij zijn leven niet meer zeker. Review.

Voor wie: de film heeft halverwege een enorme twist in petto die je niet ziet aankomen.Van een spookverhaal met een mysterie verandert de film in iets hel anders. Voor de een een pre voor de ander misschien een teleurstelling, In ieder geval verrassend. Dus blijf tot de laatste scène kijken.

Wat: 98 min – horror, spoken, spookhuis, medisch, twist, mysterie

💀💀💀


Errementari/ The Blacksmith and the Devil (2017)

errementari the blacksmith and the devil 2017
Netflix

Plot: Een meisje raakt bevriend met een smid die een kleine duivel gevangen houdt. Er ontstaat een bijzondere vriendschap die zelfs de kleine duivel niet kan weerstaan, die zelfs voor het meisje naar de hel en weer terug gaat. Review.

Voor wie: dit is een fantastisch mooi gemaakt en verteld duister sprookje voor volwassenen. Deze Baskische fantasy horror gebruikt ook luchtige humor, maar is ook tragisch en zelfs ontroerend en een zeer toegankelijke bijzondere film. 

Wat: 98 min – horror, duister sprookje, fantasy, demons, humor

💀💀💀💀💀


The Golem (2018)

the golem 2018
Dread Central Media, Epic Picture, Shalom Eisenbach Production

Plot: Als een Joodse gemeenschap wordt bedreigd, maakt een vrouw een Golem, wat een gevaarlijke wending neemt. En tevens een tragisch verleden blootlegt. Review.

Voor wie: een film die horror en drama combineert en gaat over rouw en verwerking en geplaatst in de 17e eeuw, die een Joods volksverhaal schetst. Geschikt voor degenen die eens een ander soort horror willen zien. 

Wat: 95 min – horror, duister sprookje, bovennatuurlijk, drama, mythologie, volksverhaal

💀💀💀💀


The Haunting in Connecticut (2009)

the haunting in connecticut 2009
Lionsgate

Plot: Een gezin verhuist voor de ziekte van de oudste zoon naar een huis dat haunted is. Het legt een luguber verleden bloot, van het huis, dat een sterk effect heeft op het gezin. Review.

Voor wie: voor degenen die houden van een vrij standaard horror film, met voldoende schrikmomenten, een mysterie rondom het huis en enge gebeurtenissen. 

Wat: 92 min – horror, bovennatuurlijk, geesten, haunted house

💀


Hereditary (2018)

hereditary 2018
A24

Plot: Na de dood van grootmoeder valt het gezin van haar dochter Annie langzaam uiteen in dood en verderf door toedoen van een sekte. Review.

Voor wie: dit is een gruwelijk enge en zeer duistere horror, die een constante enge en sombere sfeer heeft. Een psychologische horror die de onderlinge verhoudingen blootlegt en dat combineert met gruwelijke horror. Schrik niet van de vele onthoofdingen.

Wat: 127 min – horror, rouw, sekte, demon, bovennatuurlijk, occult, mysterie, drama, psychologisch

💀💀💀💀💀


I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016)

i am the pretty thing that lives in the house 2016
Netflix

Plot: Wanneer verpleegster Lily een oudere op sterven liggende schrijfster van spookverhalen thuis moet verzorgen ontdekt ze dat een van die spookverhalen wel eens waar kan zijn. Review.

Voor wie: een heel mooi poëtisch verteld en vormgegeven spookverhaal die wat vergt van de kijker. Een film die op zich een raadsel is en geschikt voor de kijker die moeite wil doen om de film te doorgronden. Een echte arthouse film die een hoop te bieden heeft. 

Wat: 89 min – horror, bovennatuurlijk, spookverhaal, mysterie, arthouse, poëtisch

💀💀💀💀💀


Insidious: The Last Key (2018)

insidious the last key 2018
Universal Pictures

Plot: Medium Elise Rainer keert terug naar haar ouderlijk huis alwaar ze samen met Specs en Tucker geconfronteerd wordt met figuurlijke als echte demons uit haar kindertijd. In deze vierde film uit de Insidious franchise is de hoofdrol volledig voor Elise en de demon KeyFace. Review.

Voor wie: zeker voor de fans van de franchise en fans van Elise in het bijzonder. Een bovennatuurlijke horror met genoeg jumpscares en waarin we duiken in het naargeestige verleden van Elise. Gelukkig is er wel humor van Specs en Tucker en is wederom The Further weer prachtig eng vormgegeven. 

Wat: 103 min – horror, bovennatuurlijk, demons, geesten

💀💀💀💀


In the Tall Grass (2019)

in the tall grass 2019
Netflix

Plot: Als broer en zus, Carl en Becky met hun auto langs de weg naast een enorm veld vol met hoog gras stoppen, horen ze hulpgeroep van een jongetje dat verdwaald is. In een poging om hem te helpen raken ook zij verdwaald en belanden in een nachtmerrie waarin tijd en ruimte geen betekenis meer hebben en zijn ze omringd door het sinistere hoge gras. Review.

Voor wie: een slow burn film met een hoog mysterie gehalte dat niet wordt uitgelegd en enkel door stijl, sfeer en surrealisme een claustrofobische horror weet te maken die door het gebrek aan ontwikkeling en diepgang van de personages verder weinig om het lijf heeft. 

💀💀


It Chapter One (2017)

it chapter one 2017
New Line Cinema, Warner Bros.

Plot: In Derry komt elke 27 jaar Pennywise the Dancing Clown dood en verderf zaaien, en ontvoert hij kinderen. Het is aan de zeven kinderen van de Losers Club om hem te stoppen. Review.

Voor wie: een enge horror met een goed verhaal van Stephen King en echte jaren 80 nostalgie. Met hele sterke horror scènes en de super enge clown Pennywise. Dit is een horror must see.

Wat: 135 min – horror, bovennatuurlijk, fantasy, enge clown, jaren 80, kinderen als helden

💀💀💀💀💀


Malvolent (2018)

malvolent 2018
Netflix

Plot: Als in 1986 een broer en zus in Engeland een oplichting starten en zich voordoen als paranormaal onderzoekers, blijkt dat zij misschien toch iets echts op het spoor zijn en krijgen ze meer dan ze hadden gewild. Review.

Voor wie: een mysterie, spookverhaal en een brute killer worden gecombineerd in deze horror met een twist of twee. Niet bijzonder, wel vermakelijk en met een gruwelijk einde.

Wat: 89 min – horror, mysterie, bovennatuurlijk, killer, geesten

💀💀


Mama (2013)

mama 2013
Universal Pictures

Plot: Als twee jonge zusjes door hun vader mee het bos in worden genomen om gezamenlijk zelfmoord te plegen, worden zij gered door Mama. Als hun oom hen jaren later terugvindt en hen meeneemt, gaat Mama ook mee… Review.

Voor wie: een spookhorror met een tragische achtergrond. Een paar originele schrikmomenten en een zeer ontroerend hartverscheurend einde.

Wat: 100 min – horror, bovennatuurlijk, geesten, drama, tragisch

💀💀💀💀


The Messengers (2007)

the messengers 2007
Columbia Pictures, Screen Gems

Plot: Als een gezin met puberdochter en getraumatiseerde peuter in een broederij gaat wonen, blijkt het er te spoken en is het aan de dochter om hen te beschermen. Review.

Voor wie: een spookhorror die geschikt lijkt voor tieners, maar voor 16+ is, waardoor het verhaal wat te kinderlijk kan overkomen, ondanks de enge spookmomenten. Wel goed vermakelijk.

Wat: 90 min – horror, geesten, mysterie, bovennatuurlijk

💀💀


Paranormal Activity 4 (2012)

paranormal activity 4 2012
Paramount Pictures

Plot: Als er tegenover de familie Nelson een nieuwe buurvrouw met haar zoontje komt wonen beginnen er zeer vreemde dingen te gebeuren, helemaal wanneer dat zoontje komt logeren. Review.

Voor wie: dit vierde deel van deze franchise is zeker niet het beste, maar wel met een leuke gimmick. Weer demons op camera en spookachtige activiteiten, zorgen in deze found footage voor de horror. Je hoeft niet per se de eerste drie delen gezien te hebben. 

Wat: 87 min – horror, bovennatuurlijk, bezetenheid, demons, found footage

💀💀


Paranormal Activity: The Marked Ones (2014)

paranormal activity the marked ones 2014
Paramount Pictures

Plot: Als Jesse met zijn nieuwe camera ontdekt dat zijn onderbuurvrouw een heks is, is dat nog de minst enge ontdekking. Want hij komt tot een schokkende ontdekking omtrent zichzelf, die steeds engere sinistere vormen gaat aannemen. Review.

Voor wie: het vijfde deel van deze franchise is een meer losstaand deel. Creepy momenten, maar wel met de meest schokkerige camera uit de reeks, wat niet prettig kijkt. Demons, bezetenheid, tijdportalen, en een einde dat voor wat angstige momenten zorgt. 

Wat: 84 min – horror, bovennatuurlijk, found footage, demons, sekte

💀


The Possession of Hannah Grace (2018)

the possession of hannah grace 2018
Sony Pictures Releasing

Plot: Als ex-agente Megan in het mortuarium als nachtassistente gaat werken, blijkt er iets vreemd aan de hand met een nieuw binnenbracht lijk dat voor een huiveringwekkende nacht zorgt. Review.

Voor wie: een echte popcorn horror met een paar schrikmomenten en een creepy bezeten meisje. Een film die best eng kan zijn, vermakelijk is, maar niet het onderste uit de kan heeft gehaald.

Wat: 86 min – horror, bezetenheid, demons, bovennatuurlijk 

💀💀


The Ritual (2017)

the ritual 2017
eOne Films, Netflix

Plot: Vier vrienden ondernemen een hike door de bossen van Zweden, maar raken verdwaald en stuiten op een oude heidense plek waar ze door iets monsterlijks worden achtervolgd en opgejaagd. Review.

Voor wie: een goed in elkaar gezette horror met een verrassende twist, enge momenten en een heel eng einde. Met als bonus een prachtig fantastisch maar doodeng vormgeven monster dat je de stuipen op het lijf jaagt.

Wat: 94 min – horror, bovennatuurlijk, heidense godheid

💀💀💀💀


Sinister (2012)

sinister 2012
Summit Entertainment, Alliance Films, Momentum Pictures

Plot: Als een misdaadschrijver met zijn gezin een moordhuis betrekt, blijkt dat het kwaad er nog huishoudt en het voorzien heeft op zijn gezin. Review.

Voor wie: een vrij gruwelijke film die snuffilmpjes over moorden laat zien, met een heel enge demon en een gruwelijk onontkoombaar einde. Absoluut geen gezellige horror film, maar eng, naar en heftig gruwelijk.

Wat: 110 min – horror, bovennatuurlijk, demons, gruwelijk

💀💀💀


Sint (2010)

sint 2010
A-Film

Plot: Sinterklaas is allesbehalve de Goedheiligman, maar een piraat die eens in de zoveel tijd met volle maan op 5 december dood en verderf zaait en kinderen ontvoert. Het is aan een scholier en een obsessieve ex-agent om hem en zijn zwarte pieten te stoppen. Review. 

Voor wie: deze Nederhorror is een lekkere slasher die een hele andere draai geeft aan Sinterklaas. Met een achtervolging over de daken van Amsterdam als hoogtepunt. Een popcorn tienerhorror met komische kills, maar wel een gruwelijk einde. 

Wat: 85 min – horror, sinterklaas, slasher, fantasy, humor, Nederlands

💀💀


Under the Shadow (2016)

under the shadow 2016
Netflix, Vertical Entertainment, XYZ Films, Vertigo Releasing

Plot: Als in Teheran in de jaren 80 de bommen vallen, worden Shideh en haar dochtertje Dorsa ook geteisterd door een Djinn. Review.

Voor wie: een film met symboliek, maatschappelijk thema’s en verpakt in een zeer spannende originele horror. Mooi gefilmd en sterk in beeld gebracht tijdsbeeld. 

Wat: 84 min – horror, symboliek, bovennatuurlijk, djinn, maatschappelijk, feministisch 

💀💀💀💀💀


Velvet Buzzsaw (2019)

velvet buzzsaw 2019
Netflix

Plot: Als een onbekende schilder na zijn dood zijn schilderijen achterlaat, duiken de artistieke aasgieren erop, met dodelijke consequenties, als blijkt dat de schilderijen levensgevaarlijk zijn. Review.

Voor wie: een heerlijke satirische horror over de kunstwereld die heel absurd droogkomisch in beeld is gebracht. Met bijzondere kills van de bovennatuurlijke schilderijen en een ironische einde. Een film voor de liefhebber van satire en ironie. 

Wat: 112 min –  horror, duistere humor, satire, bovennatuurlijk, slasher

💀💀💀💀


Verónica (2017)

veronica 2017
Film Factory, Sony Pictures

Plot: Als Verónica een seance houdt om met haar overleden vader te kunnen communiceren roept zij per ongeluk iets sinisters op dat levensgevaarlijk is. Review.

Voor wie: een enge horror die zeer enge momenten heeft, maar ook een paar surrealistische scènes die deze horror naar een hoger niveau tillen. Tevens een coming of age verhaal dat zeer mooi in beeld is gebracht.

Wat: 105 min – horror, bovennatuurlijk, demons, coming of age, symboliek

💀💀💀💀💀


Winchester (2018) 

winchester the house that ghosts built 2018
Lionsgate, CBS Films

Plot: Sarah Winchester bouwt een huis dat geesten opsluit, terwijl Dr Eric Price haar geestelijke gezondheid moet onderzoeken. Bestaan geesten echt en nemen zij wraak op de vrouw die door de wapenverkoop verantwoordelijk is voor vele doden, of is zij hierdoor waanzinnig geworden? Review.

Voor wie: een vrij standaard spookverhaal, met klassieke ouderwets vormgegeven geesten die wraak komen nemen. Niet bijzonder, maar vermakelijk. 

Wat: 99 min – horror, geesten, bovennatuurlijk

💀


The Woman in Black (2012)

the woman in black 2012
Momentum Pictures, CBS Films

Plot: Advocaat Arthur Kipps wordt naar het huis van een gestorven cliente gestuurd om haar zaken in orde te maken. Het oude huis gelegen op een schiereiland lijkt bezeten van een spookvrouw gekleed in het zwart die het voorzien heeft op de kinderen uit het dorp.  Review.

Voor wie: een klassiek spookverhaal, met een mysterieus drama uit het verleden dat ontrafeld moet worden. Enge gebeurtenissen en tragiek in het dorp en in het huis maken dit spookverhaal af.

Wat: 95 min – horror, spookverhaal, geesten, bovennatuurlijk, mysterie

💀💀💀💀


Wounds (2019)

wounds 2019
Hulu

Plot: Als barman Will in zijn kroeg een achtergelaten telefoon vindt, met daarop raadselachtige horror beelden,  is dat het begin van nachtmerrieachtig gebeurtenissen. Review.

Voor wie: deze Lovecraftian weird fiction horror lijkt op het eerst gericht erg vaag, maar voor de fans van nihilistische moderne werd fiction is dit een bijzonder verteld verhaal over de nietigheid van het bestaan en Will’s bestaan in het bijzonder. Met een duidelijke symboliek, unheimische subtiele horror en een monsterlijke vibe is dit een verborgen pareltje. 

Wat: 94 min – horror, weird fiction, nachtmerrieachtig, surrealistisch, lovecraftiaanse monsters, andere dimensie, symboliek, mysterieus

💀💀💀💀