KijkTip van de Dag: The Conjuring (2013)

the conjuring 2013
Warner Bros. Pictures

Vanaf vandaag is de bloedenge horror film The Conjuring beschikbaar op Netflix. Durf jij te kijken?

The Conjuring is de eerste film van de franchise die nu al weer uit zeven films bestaat. Maar het begon dus allemaal met The Conjuring. Het ‘waargebeurde’ verhaal van Ed en Lorraine Warren dat James Wan verfilmd heeft tot een hele enge bovennatuurlijke occulte horror. 

“Als het gezin Perron met hun vijf dochters naar een huis op het platteland verhuist gebeuren er al snel verontrustende dingen. De dochters worden ’s nachts in hun bed geteisterd door iets en ook moeder Carolyn wordt fysiek aangevallen. Hierop vraagt Carolyn Ed en Lorrain Warren, een demonoloog en medium om hulp, die lesgeven aan de universiteit omtrent hun zaken. Al snel ontdekken Ed en Lorraine dat er sprake is van een zeer gevaarlijke entiteit en het wordt een strijd op leven en dood.”

← Lees hier het review van The Conjuring

Dat klinkt allemaal heel eng en dat is het ook. Met heel veel jumpscares die uitermate origineel en doodeng gefilmd zijn, met een aanhoudende spanning, het briljant verzonnen verstoppertje, enge geesten en een occult einde dat een huiveringwekkende climax heeft is dit een film die geschikt is voor de echte horrorliefhebbers en de durfals. 

← Lees hier Hoe Eng The Conjuring werkelijk is 

Maar de film heeft nog meer te bieden dan enkel horror. Want zowel Ed en Lorraine die het hartverwarmende en liefdevolle hart van de film vormen als de liefde binnen het gezin Perron geven goed tegenwicht aan al het horrorgeweld. 

← Lees hier meer over de Scares uit The Conjuring

Met ook nog eens erg mooie cinematografie, een nostalgisch uitstapje naar de jaren 70 en sterk camerawerk en originele wijze van filmen is dit een echte aanrader.

The Conjuring is vanaf nu te zien op Netflix.

Wil je meer lezen over The Conjuring? Klik dan op onderstaande links: