KijkTip van de Dag: Hellboy II: The Golden Army (2008)

heelboy 2 the golden army 2008
Universal Pictures

Vanaf nu is het fantasievolle actiespektakel Hellboy II: The Golden Army te zien op Netflix!

Dit is de tweede film uit de Hellboy serie die oorspronkelijk bedacht is door schrijver en tekenaar Mike Mignola. Hellboy is van origine een zeer succesvolle en steengoede graphic novel serie met een geheel eigen universum en zeer uiteenlopende verhalen. 

De eerste film uit 2004 van regisseur Guillermo del Toro is dan ook voornamelijk gebaseerd op de eerste graphic novel van Hellboy: Seed of Destruction.

Deze tweede film is een heel nieuw verzonnen verhaal van Guillermo del Toro en Mike Mignola samen waarin ze een nieuwe wereld vol elven creëren met een geheel unieke mythologie en dus los staat van de graphic novel serie. 

← Lees hier het review van de film Hellboy II: The Golden Army

Voor fans van de eerste film en de graphic novels dus een spiksplinter nieuw verhaal van Hellboy en zijn vrienden en collega’s Abe Sapien en  zijn geliefde Liz. Met nieuwe personages Johann Krauss, en Prinses Nuala als bondgenoten en Prins Nuada als vijand, gaat er een nieuwe wereld voor Red, Liz en Abe open, de magische wereld. 

Verwacht prachtig gemaakte wezens, vol fantasie en steampunk, prachtige fantasievolle sets, decors en art decoration, actie spektakel, een hoop humor en ook nog romantiek. Hellboy II heeft het allemaal. 

De film ziet er prachtig uit, met een goed verhaal, onderliggende thema’s over de natuur en het belang jezelf kunnen zijn en met een hoop actie en humor biedt de film ruimschoots vermaak.

Hellboy II: The Golden Army is voor iedere fantasie liefhebber een must. Nu te zien op Netflix.