KijkTip van de Dag: Hereditary nu te zien op Netflix

hereditary 2018
Hereditary/ A24

Verrassing: Hereditary staat op Netflix!

We worden deze week wel verwend door Netflix. Eerst konden we al It Chapter One  (2017) bekijken, lekker handig omdat It Chapter Two in september in de bios draait. En nu de tweede film van Ari Aster Midsommar nu in de bios te zien is, zet Netflix even doodleuk zijn debuut film Hereditary erop als verrassing!

In deze behoorlijk enge film krijgt de familie Graham te maken met vreemde en nare gebeurtenissen na de dood van matriarch oma Ellen Leigh. Er lijkt iets vreemds aan de hand met dochter Charlie. Zoon Peter raakt na een dodelijk ongeluk helemaal in de war. Moeder Annie probeert wanhopig contact te zoeken met de doden en vader Steve weet helemaal niet meer wat hij met zijn gezin, dat langzaam uit elkaar valt, aan moet.

← Lees hier het review van Hereditary

Het is een vrij heftige en bloedje enge film, met heftige gruwelijke gebeurtenissen in een vrij sombere stijl en met heftige thematiek. Maar wel erg prachtig verteld en gefilmd. 

Wie een echte horror liefhebber is, moet deze film ooit gezien hebben. Filmliefhebbers moeten de film ook eigenlijk wel gezien hebben, want het is een klein kunstwerkje over rouw, verdriet en trauma’s. Maar ook voor degenen die de film al eens hebben gezien; deze is echt de moeite waard om nog een keer in alle rust te kijken. 

Wil je weten hoe eng de film precies is, dan kan je dit artikel lezen dat ik net afgelopen week heb geschreven (hoe toevallig), zodat je een kleine heads up krijgt zonder te veel spoilers, zodat je er op voorbereid bent. 

Je kan ook de Scare of the Week: Hereditary lezen voor meer details over de enge, nare en gruwelijke horror van de film. Dan ben je pas echt gewaarschuwd. 

Deze dikke vette aanrader van een uber gruwelijke horror is dus nu gewoon te zien op Netflix! Wie gaat er kijken, wie durft?