KijkTip van de Dag: Ghostbusters (1984)

ghostbusters 1984
Ghostbusters/ Columbia Pictures

Yes, vanaf vandaag kan je op Netflix weer in de nostalgische jaren 80 sferen komen met Ghostbusters uit 1984!

Ghostbusters is de ultieme jaren 80 film die het hele gevoel van dat tijdperk uitstraalt en ook nog eens een mashup is van humor, fantasy, science fiction, het bovennatuurlijke en paranormale en bezetenheid met een hele verscheidenheid aan monsters, spoken, geesten, een demon godheid en allerlei ander gespuis. 

En dat moet dan allemaal in goede banen worden geleid door mad scientists, Egon Spengler, Raymond Stantz en Peter Venkman, gespeeld door respectievelijk Harold Ramis, Dan Akroyd en Bill Murray waarbij eerst genoemden ook verantwoordelijk waren voor het script dat bol staat van de grappige oneliners en droge en absurde opmerkingen. Hun gekkigheid en klunzigheid wordt ietwat getemperd door hun nieuwste aanwinst Winston Zeddemore, gespeeld door Ernie Hudson. Dan is er ook nog ruimte voor een romance tussen Peter en Dana Barrett (Sigourney Weaver) die last heeft van een spokige ijskast met inhoud die uitkomt in een andere dimensie.

Dit is een klassieker die je gezien moet hebben. Alles in de film is iconisch, van hun proton packs, hun outfits, hun auto Ecto-1, hun klunzigheid en de mayhem in New York. Zoveel fun en gekkigheid en chaos met een echte jaren 80 vibe is gewoon onweerstaanbaar. 

Dus ga deze spokenparade kijken voor een heerlijk leuke avond vol nostalgie.

← Lees hier het review van Ghostbusters (1984)