Binnenkort keert American Horror Story terug met Seizoen 9 “1984” met een killer in Camp Redwood

american horror story season 9 1984
FX

Ook AHS is gezwicht voor de ultieme jaren 80 revival en keert terug met het negende seizoen en een killer zomerkamp in 1984!

→ Lees hier het review van de eerste aflevering van 1984!

→ Lees hier het review van AHS S9: 1984

De jaren 80 craze is vooral te danken aan de ontzettend succesvolle serie Stranger Things dat in 2016 het ultieme nostalgische gevoel van de jaren 80 terugbracht op het kleine scherm. Maar iets eerder al bracht de serie Wet Hot American Summer: First Day of Camp (2015) al weer nieuw leven in de 2001 uitgekomen gelijknamige film. Die ook een komische ode bracht aan het zomerkamp uit de jaren 80.

Terwijl in 2015 ook al The Final Girls een komische parodie en ode bracht aan de jaren 80 slasher en moeder der horrorkamp horrors Friday the 13h (1980).

En een jaar later in 2016 kregen we te maken met een killer die in 1989 rondwaarde in Camp Stillwater in de serie Dead of Summer.

De jaren 80 zijn dus al een tijdje terug en deze geweldige hype zal hopelijk nog wel een tijdje aanhouden. Opvallend is wel dat AHS nu pas aan deze hype meedoet. Vooral omdat het horror zomerkamp een van de bekendste horror tropes is in het genre. Een stel jongeren, geïsoleerd van de buitenwereld die ten prooi vallen aan een gestoorde killer. Maar misschien is de timing nu juist wel perfect. Want iedereen is nu klaargestoomd en wil nog meer eighties vibes. In ieder geval levert dit voor het negende seizoen van AHS een bloedbad kamp op in 1984.

Dit keer zien we niet de oudgedienden Sarah Paulson en Evan Peters terug. Dat zal wel even wennen zijn. Maar gelukkig kunnen we wel genieten van Emma Roberts en Billie Lourd en vele anderen.

De cast introductie was in ieder geval helemaal fantastisch, lekker komisch met een campy knipoog naar de jaren 80. En naar de horror tropes van die tijd, wat nog eens benadrukt wordt door de korzelige en overbelichte teaser. En dan ook al de verschillende typetjes, van de stoere bad guy, de gay guy, de shy girl, de kick ass girl en de nerdy girl etc. Zal dat ook betekenen dat het een slasher wordt maar wel met een sterke dosis humor? Dat zou helemaal geweldig zijn.

Ik ben sowieso benieuwd naar wat AHS van dit seizoen zal gaan maken. Hoe ze hun eigen unieke AHS stijl en sfeer gaan toepassen op de al veertig jaar oude zomerhorror kamp trope, of ze er een echte ode aan gaan geven met of zonder humor, of dat ze er een hele nieuwe verrassende draai aan gaan geven.

We gaan het allemaal zien vanaf 18 September, nou ja, op de Amerikaanse zender FX dan. Hier in Nederland zullen we er iets langer op moeten wachten. Maar hopelijk gaat Fox heel snel 1984 uitzenden.

Want wat is er heerlijker om nog even na te genieten van de hete zomer, het liefst met een Indian Summer met een zomerse slasher uit de nostalgische jaren 80 met de stijl van AHS?

Hieronder zijn alvast wat screen shots van verschillende trailers om in de stemming te komen:

american horror story season 9 1984
FX

american horror story season 9 1984

american horror story season 9 1984

american horror story season 9 1984

american horror story season 9 1984

american horror story season 9 1984

american horror story season 9 1984

american horror story season 9 1984

american horror story season 9 1984