KijkTip van de Dag: Us nu te zien bij Ziggo

us 2019
Us/ Universal Pictures

Het mag hier dan wel een oververhitte zomer zijn, maar een horrorvakantie zoals in Us (2019) wordt het gelukkig niet.

Wie de hitte buiten wil ontvluchten of baalt dat ie niet op vakantie gaat dit jaar naar een tropisch eiland met een koele bries, dan bedenk je je wel als je kijkt naar de vakantie van Adelaide aan de kust die uitmondt in een ware horrorvakantie.

“Adelaide gaat met haar gezin op vakantie en wat eerst een heerlijke zomer belooft te worden, mondt eerst uit in een home invasion door een gezin dat exact op hen lijkt, maar waar een nog sinister idee schuilgaat.”

Deze horror met een home invasion, science fiction elementen, slasher elementen en sociaal commentaar, heeft een fijne twist in petto voor de kijker. Deze film verscheen in Maart dit jaar al in de bios en is nu te zien bij Ziggo voor 6 euro.

Us is naast dat je de hitte buiten wil ontvluchten ook een echte zomerfilm omdat het zich afspeelt in de zomer en daarom uitermate geschikt om een beetje angstzweet op te wekken. Daarnaast geeft het misschien een beetje verkoeling door de humor en laat de spanning je de warmte buiten even vergeten.

Maar bovenal is Us gewoon een hele goede film van Jordan Peele die weer typisch zijn stijl heeft. Met bijzondere ondertonen en een apart gevoel voor humor is dit een originele horror die je echt gezien moet hebben.

Dus even afkoelen binnen met Us, neem er een ijsje bij en smullen maar.

Lees meer over Us: