KijkTip van de Dag: It Chapter One nu op Netflix

it chapter 1 2017
It Chapter 1/ 20th Century Fox

Vind je het ook te heet om buiten te zitten? Dan kan je ook binnen even afkoelen met de horrorfilm It (2017).

Nou ja, afkoelen, misschien staat bij het zien van deze film of alleen al de aanblik van Pennywise het zweet al op je voorhoofd. Maar dat is ook een manier om af te koelen, mentaal pittig voedsel zeg maar. En omdat It zich ook afspeelt in de zomer is het ook nog eens het ideale moment om de film te kijken. 

Dat Netflix It nu erop heeft gezet komt goed uit want vanaf 5 September is It Chapter Two te zien in de bioscoop. Dus als je It in de bios hebt gemist of je geheugen weer op wil frissen kan je nu je kans grijpen.

“It is het bekende verhaal geschreven door Stephen King over 7 kinderen, de Losers Club, die in Derry wonen en te maken krijgen met de super enge clown Pennywise die elke 27 jaar Derry bezoekt en zich voedt met de angsten van mensen en kinderen ontvoert naar zijn hol. Als het jongere broertje van Bill door Pennywise wordt ontvoerd en vermoord en gaat hij samen met Ben, Beverly, Mike, Richie, Stan en Eddie de strijd aan met deze bovennatuurlijke clown en worden ze geconfronteerd met hun eigen angsten.”

Dat levert een hoop horror op, met de steengoede creepy prestatie van Bill Skarsgard als Pennywise die het concept creepy clown naar een hoger level trekt.

Ook als je Stranger Things al helemaal hebt afgekeken, kan je je nu weer onderdompelen in de spannende en enge avonturen van een groepje kinderen in de jaren 80. It speelt dus in op de eighties trend van nu, de Goonies vibe en is tegelijkertijd een modernere remake van de mini serie uit 1990 en een moderne vertaling van het boek.

Dus lekker uitpuffen op de bank, ventilatortje aan, en kijken maar.

Er komt zo spoedig mogelijk ook een artikel online waarin je kan lezen Hoe Eng It is… (waarschijnlijk morgen al), dus hou Phantasamagoria in de gaten!

Lees meer over It in: