Het tweede seizoen van The Terror: Infamy zit vol met Japanse Spirits

the terror season 2 infamy
The Terror: Infamy/ AMC

Wie ook zo heeft genoten van de steengoede serie The Terror vol met waargebeurde geschiedenis en supernatural fictie kan uitkijken naar een tweede seizoen met eenzelfde insteek maar met een gloedjenieuw verhaal.

Want na het zeer goede (mini serie) The Terror komt er toch een tweede seizoen van The Terror met als ondertitel Infamy op AMC vanaf 12 augustus 2019.

Het eerste seizoen van The Terror was gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Simmons dat op zijn beurt weer was gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de twee schepen HMS Terror en HMS Erebus. Beide schepen waren gezamenlijk op expeditie naar de Noordpool maar raakten verloren. Dan Simmons voegde het bovennatuurlijke mythische element van de Tuunbaq toe, om er een waar ijselijk horror avontuur van te maken.

Omdat het eerste seizoen het gehele boek besloeg maar wel erg succesvol was, is er besloten om met het tweede seizoen er een anthologie serie van te maken. Dat de serie al de titel The Terror droeg, is natuurlijk reuze handig voor een horror anthologie serie, ook al refereert het aan een schip. Ook dit keer is de basis een waargebeurd stuk uit de geschiedenis, waar wederom bovennatuurlijke elementen aan zijn toegevoegd.

“Het tweede seizoen speelt zich af in de WOII in Amerika in een Japans interneringskamp waar toen alle Amerikaanse Japanners naartoe werd getransporteerd. Maar in dat kamp beginnen er zich vreemde dingen voor te doen. Die te wijten zijn aan Bakemono, Japanse spirits, geest entiteiten.”

Bakemono of Obake stammen uit de Japanse mythologie en behoren tot de Yokai (bovennatuurlijk wezen) of Yurei (de geest van een overledene). Een Bakemono is een shapeshifter. Ze kunnen weer voorkomen als verschillende soorten, de Kitsune (met een vosssengedaante), Bakeneko (met een kattengedaante).

Dit doet heel sterk denken aan de Kitsune (spook-vos) en de Nogitsune uit het derde seizoen van Teen Wolf. Ook deze Nogitsune, een slechte spook-vos, werd in het interneringskamp in Amerika tijdens de WOII opgeroepen en maakte het kamp onveilig. Hoewel dat al een vrij sterk en eng seizoen was, ziet de trailer van The Terror: Infamy er nog ietsjes enger uit.

Met meer horror, meer spirits en een iets breder stuk geschiedenis dan het avontuur van de Terror en en Erebus, dat zeer toegespitst was, en zonder een boek als basis, is er nu meer ruimte om een geheel eigen stem te geven aan dit tweede deel van de serie.

Er zitten al behoorlijk wat creepy beelden in de trailer en het lijkt nog meer horror te bevatten dat het eerste seizoen.

In de hoofdrollen zijn Derek Mio die Chester Nakayama speelt die als zoon van Japanse immigranten het leger in gaat en George Takei, als Yamato-san, een kampouder en oud visserskapitein. George Takei, vooral bekend van de allereerste Star Trek als Hikaru Sulu, heeft zelf ook in zo’n kamp gezeten met zijn ouders tijdens de WOII. Hij fungeerde dus ook als adviseur om alles zo waarheidsgetrouw te maken. Kiki Sukezane speelt Yuko een mysterieuze vrouw uit Chester’s verleden.

Sowieso is het leuk om een keer een vrijwel geheel Aziatische cast te zien in een Amerikaanse serie.

De serie is gemaakt door Max Borenstein en Alexander Woo en bevat 10 afleveringen.

Vanaf 12 augustus zal de serie te zien zijn op de Amerikaanse zender AMC en hopelijk gaat ook Amazon Prime, die ook het eerste seizoen van The Terror aanbood, ook dit tweede seizoen snel uitzenden, want het ziet er weer super uit en nog enger dan het eerste seizoen. En ik heb er superveel zin in!

Hieronder zijn alvast wat screen shots van de trailer:

the terror season 2 infamy
AMC

the terror season 2 infamy

the terror season 2 infamy

the terror season 2 infamy

the terror season 2 infamy

the terror season 2 infamy

the terror season 2 infamy

the terror season 2 infamy