Stranger Things: Erica is een nerd! [sidekick of the week episode 3]

stranger things season 3
Erica Sinclair/ Netflix

Wie had er ook gehoopt dat na de briljant grappige cameo’s van het irritante kleine zusje van Lucas, Erica meer te zien zou zijn in het derde seizoen?

Nou, we hebben gekregen wat we wilden. Eerst duikt ze nog op als een soort gimmick. Als een Queen E met haar posse die steeds om een proefje ijs komt vragen bij Scoops Ahoy. Tot vervelends toe voor Robin en Steve.

Totdat ze de geheime code ontrafelen van de Russen en het plan hebben opgevat om door de ventilatie schachten naar het afgesloten depot te kruipen. Er is echter een klein probleempje: Dustin is te groot. In comes Erica. Met een hoop ijs als beloftes en een hoop bijdehand gepraat van haar kant, besluit ze het toch te doen.

Zo sluit ze zich zonder het te weten aan bij de supercoole bende van Hawkins in de strijd tegen de Mind Flayer, de Flayed en in hun geval, de Russen. Met immer bijdehand, sociaal en politiek commentaar steelt ze iedere scène waar ze in zit, zonder de anderen weg te drukken. Zo lijkt Dustin zijn eigen kleine familie steeds meer uit te breiden, met Steve als grote broer en Erica als kleine zus, iets waar Lucas waarschijnlijk maar al te blij mee zal zijn. Ook ontdekt Dustin dat Erica eigenlijk ook een nerd is. Iets waar ze de anderen steeds voor uitscheldt. Maar ze blijkt zelfs een klein rekenwonder en ook haar geliefde My Little Pony’s verbeelden eigenlijk de typische fantasy nerd tropes.

Daar draagt haar outfit natuurlijk ook wel aan bij. Met kniebeschermers, een helm op met zaklampen aan de zijkant en een My Little Pony rugzak met materiaal erin, is zij klaar om elke ontbering aan te kunnen. We zien haar vanaf het avontuur in de ventilatie schachten dan ook enkel in deze outfit. Dat maakt haar nog cooler.

Erica bewijst ook nog eens heel nuttig en slim te zijn, redt samen met Dustin de gevangen gehouden Steve en Robin met haar gevonden megataser. Dustin kan ook nog eens prima omgaan met haar bijdehante opmerkingen. Erica lijkt gemaakt voor avontuur, met haar moedige optreden, slimme denken en handelen en haar grote mond tegen Murray Bauman is helemaal de kers op de taart.

stranger things season 3
Dustin, Robin, Erica, Steve/ Netflix

Haar ontdekking dat Lucas al die tijd ook betrokken was in de strijd tegen de Upside Down, is heel grappig, want ze kan maar niet geloven dat haar suffe broer tot heldendaden in staat is. Hij op zijn beurt kan nauwelijks geloven dat Erica er nu ook bij betrokken is en dat zij meer is dan het jonge irritante zusje.

Zo worden alle karakters, van alle personages, hoe nieuw, of redelijk ‘jong’ ze in de serie zijn ook erg sterk neergezet, krijgen genoeg diepgang mee en passen ook nog eens perfect binnen de verhaallijn, zonder dat er zijwegen nodig zijn om een nieuw personage vorm te geven.

Erica is een briljant leuke en verfrissende toevoeging aan het al heel leuke Hawkins team, maar zij is een uniek personage met een duidelijke eigen stem en mening en daardoor waardevol voor het team en de serie.

Meer lezen over Stranger Things? Klik dan op onderstaande links:

Reviews:

Editorials: