Verwacht: Een met zombies overspoelde bioscoop met The Dead Don’t Die vanaf 25 Juli

the dead don't die 2019

Vanaf 25 Juli draait The Dead Don’t Die in de bioscoop, een horror comedy met zombies, aparte figuren en een beetje sociaal commentaar.

En dat blijkt niet bij iedereen in de smaak te vallen. De film is al eerder dit jaar vertoond op festivals en is ook al in première gegaan in Amerika. De film kreeg van de critici geen al te hoge waarderingen, maar het publiek leek de film nog best leuk te vinden.

De film is geschreven en geregisseerd door Jim Jarmusch (Only Lovers Left Alive en meer) en in de hoofdrollen zien we Bill Murray, Adam Driver, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Tilda Swinton, Danny Glover, Tom Waits, Selena Gomez, Iggy Pop en vele anderen.

Een heel hoop acteurs en actrices dus die hun opwachting maken in de film. De film heeft dan ook geen echte hoofd-hoofdpersoon, maar die rol is weggelegd voor het stadje zelf.

“Het immer rustige Centerville wordt plotseling overspoeld door zombies. We volgen de gebeurtenissen en situaties waarin de verschillende en vrij aparte inwoners mee te maken krijgen en in terecht komen.”

De trailer barst in ieder geval van de zeer droge humor, met een al even droog tempo. Maar er zijn ook genoeg zombies te zien, soms al even droog, en leuke zombie kills. Tilda Swinton is weer eens te zien in een absurde rol, zeer kleurrijk… met een katana. En Bill Murray is Bill Murray.

Ik denk dat het vooral een film is qua humor en tempo waar je van moet houden. Dit keer geen over de top horror comedy met crazy zombies, maar wat droog ‘saai’ zoals het misschien eerder in de buurt zou komen van de het echt zou gaan, in zo’n stadje, met die types.

Vanaf 25 Juli kan je zelf gaan bepalen of je dit een leuke film vindt of niet.

Hieronder zijn al vast wat screen shots van de trailer:

the dead don't die 2019
Focus Features

the dead don't die 2019

the dead don't die 2019

the dead don't die 2019

the dead don't die 2019

the dead don't die 2019

the dead don't die 2019