Comedy en Parody in Horror en Science Fiction Films [2000-2019]

comedy

Aangepast op 8 januari 2020. De beste Comedy en Parody Horror en Science Fiction Films, speciaal geselecteerd door Phantasasmagoria.

In dit artikel heeft Phantasasmagoria de beste, leukste en engste horror films geselecteerd die vallen in het genre Komische Horror en Science Fiction films en Parodieën. Dit artikel zal continu worden uitgebreid om de beste films uit dit subgenre te blijven toevoegen.

Al deze films zijn aanraders en de moeite waard om te kijken. Om toch een onderscheid te maken tussen de kwaliteit van de films is er een score gegeven met 3 icoontjes maximaal en 1 minimaal. Van helemaal top tot redelijk.

Klik op ‘Review’ voor een uitgebreid review van de desbetreffende film.

Bij de subcategorie Comedy gaat het om films die horror en/of science fiction en comedy evenredig met elkaar weten te combineren. Het gaat niet om horror en science fiction films met een komische noot of comic relief, maar waarbij de humor echt opzettelijk het genre horror/science fiction aanvult. Parodieën zijn films die op een satirische wijze een andere film of concept nadoen, dat kan zowel in de vorm van scherp kritisch commentaar of een ode zijn aan datgene wat geparodieerd wordt. Op deze manier hoeft de film niet per se grappig te zijn, maar heeft deze een sterke komische ondertoon.

Op dit moment bevat de lijst 26 films, gecategoriseerd op alfabet van de titel.

← Lees hier de Lijst van Comedy en Parody in Horror en Science Fiction Films [20ste eeuw]

Ga naar ‘Lijstjes’ in de menubalk voor nog meer subcategorieën.


anna and the apocalypse 2017
Vertigo Releasing

Anna and the Apocalypse (2017)93 minregie: John McPhailgenre: horror, zombies, comedy, coming of age, christmas, musical

Anna and the Apocalypse is een genre apart, een horror, een zombie apocalyps, een coming of age, een Kerstfilm, een comedy en een musical. Met catchy liedjes ondergaat Anna haar saaie bestaan in het plaatsje Little Haven, waar ze dolgraag weg wil. Maar als er een zombie apocalyps losbarst en ze zich een weg baant met een paar vrienden naar de school om haar vader te redden, beseft ze pas wat ze heeft. Al deze elementen weet de film erg leuk met elkaar te verbinden, waar de humor soms plaats moet maken voor de horror en soms voor tragisch drama, voert het wel de boventoon en springen sommige liedjes en situaties er boven uit. Met aan het einde de ultieme Kerstgedachte is dit een hartverwarmende film met zombie fun. Review.

💀💀💀


the babysitter 2017
Netflix

The Babysitter (2017)85 minregie: McGgenre: horror, comedy, cults,

In The Babysitter denkt Cole dat hij de coolste babysitter ooit heeft, totdat hij ontdekt dat Bree bij een sekte hoort die zijn bloed gebruikt en nu hij hen heeft ontdekt ze hem willen vermoorden. De sekteleden zijn superdomme maar o zo grappige types die voor veel hilariteit zorgen. Maar ook de absurde situaties, de slimme maar angstige Cole die boven zichzelf uitstijgt om hen te bevechten en zijn stoere toekomstige vriendinnetje voeren de boventoon in deze originele en verrassende comedy. Vooral de domme cheerleader spant de kroon qua domheid en hilariteit. Maar toch is de film door de innemende Cole en zijn relatie met Bree die toch wel echt om hem geeft, ook hartverwarmend grappig. Review.

💀💀💀


the cabin in the woods 2012
Lionsgate

The Cabin in the Woods (2012)95 minregie: Drew Goddardgenre: horror, slasher, comedy, parody

The Cabin in the Woods is de ultieme parodie op de traditionele slashers in de bossen, die alles overhoop gooit, op de hak neemt, maar een nieuwe hele grappige twist aan geeft en van alle tropes optimaal gebruik maakt. Vijf vrienden gaan een weekend doorbrengen in een hutje in het bos waar ze in de kelder allemaal vreemde voorwerpen vinden. Wat ze niet weten is dat het hutje gelegen is op een ondergrondse faciliteit van een eeuwenoude organisatie die ervoor moet zorgen dat er vijf offers worden gebracht om de goden tevreden te houden. Maar de vijf vechten voor wat ze waard zijn tegen de opgeroepen zombie familie. Hordes monsters en wezens vliegen langs het scherm, bloed en gore en moordpartijen, in deze fantastische horror parodie. Review.

💀💀💀


daek shadows 2012
Warner Bros. Pictures

Dark Shadows (2012)⎪113 min⎪regie: Tim Burton⎪genre: horror, comedy, gothic, vampiers, supernatural, fantasy

Dark Shadows is een komische gothic horror met Johnny Depp als eeuwenoude vampier die bij toeval wordt bevrijd uit zijn gevangenschap en wraak wil nemen op de heks die hem ooit vampier heeft gemaakt, en ondertussen zijn afstammelingen moet helpen van een faillissement. Vooral de aanpassingen van een 200 jaar oude vampier aan de moderne tijd, de jaren 70 sfeer, de excentrieke psychologe en de rest van de vreemde familie zorgen voor komische situaties. De film van Tim Burton is groots in alles en met zijn aparte humor werkt dit als een bijzonder leuk gotisch en campy verhaal. Met een speciaal optreden van Alice Cooper om het helemaal af te maken. Review.

💀💀💀


the final girls 2015
Stage 6 Films, Vertical Entertainment

The Final Girls (2015)91 minregie: Todd Strauss-Schulsongenre: horror, comedy, slasher, parody

Deze komische horror is een ode aan de final girl en een parodie op de oude slashers en geeft er een unieke draai aan in het fantastische The Final Girls. Max belandt samen met haar vrienden in de slasherfilm van haar moeder, die een tijdje terug is verongelukt. Ze maken niet alleen kennis met haar “moeder” maar ook met de uberdomme, oversekste, knettergekke typetjes uit deze film Camp Bloodbath, zonder dat het flauw wordt. De film is erg creatief omgegaan met het feit dat ze in de film zijn beland, pakt alle tropes aan, maakt gebruik van de typische jaren 80 technieken, is een ode aan Friday the 13th, en heeft een hart. Vooral de typetjes van Camp Bloodbath zijn over de top hilarisch, en zorgen voor over de top campy vermaak. Review.

💀💀💀


freaks of nature 2015
Columbia Pictures, Sony Pictures

Freaks of Nature (2015)92 minregie: Robbe Pickeringgenre: comedy, horror, monsters, fantasy, science fiction

Zombies, vampieren en gewone mensen allemaal op een school zonder problemen? Op de lokale high school in Dillford kan het, al zijn de vampieren stoer en de baas, de zombies de mikpunten en hebben ook de gewonere leerlingen geen makkelijk leven. Op zich al behoorlijk campy fun dat alleen maar wordt verergerd wanneer aliens de stad aanvallen voor hun vlees. Een mens Dag, een net gebeten vampier Petra en net zombie geworden Ned moeten samen werken om Dillford te redden. Natuurlijk over de top, soms wat flauw, maar toch hilarisch met campy humor en bonte personages is Freaks of Nature zeker een originele monster movie met een feel good einde. Review.

💀💀


frequently asked questions about time travel 2009
Picturehouse Entertainment

Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)132 minregie: Gareth Carrivickgenre: science fiction, time travel, comedy, mystery

Geen horror, maar deze science fiction film, met een paar kleine horror elementen, is een op en top Britse komische bizarre film waarin drie vrienden, die hun dagen in de pub slijten, per ongeluk via de herenwc terecht komen in een andere tijd. De humor is droog, absurd, slapstick gecombineerd met tijdreizen en een tijdreiziger en agente Cassie uit de toekomst, die voor hilarisch absurde situaties zorgen. Terwijl Ray, Tobey en Peter terug proberen te komen, ontdekken ze bizarre dingen over zichzelf en de toekomst, een slachtpartij in de pub en moeten ze hun verleden-ik zien te vermijden om een paradox te voorkomen. Frequently Asked Questions About Time Travel beantwoordt al jouw tijdreis vragen. Review. 

💀💀💀


happy death day 2017
Universal Pictures

Happy Death Day (2017)96 minregie: Christopher Landongenre: horror, slasher, comedy, mystery

Slasher fun in Happy Death Day wanneer Tree er niet alleen achter komt dat er een moordenaar achter haar aan zit, ze ook nog eens vermoord wordt maar dan diezelfde ochtend weer wakker wordt. En dat allemaal op haar verjaardag. Tree moet erachter zien te komen wie haar wil vermoorden, de tijdlus doorbreken en wordt er op de koop toe nog een beter en leuker mens van ook. De humor zit ’m in de steeds originelere wordende kills en zelfmoorden van Tree om de dag te resetten. Maar vooral de bitchy Tree die steeds innemender wordt steelt de show in deze komische en zeer originele en frisse slasher whodunnit. Review.

💀💀💀


happy death day 2u 2019
Univerdsal Pictures

Happy Death Day 2U (2019)100 minregie: Christopher Landongenre: science fiction, comedy, horror

Dacht Tree dat ze de tijdlus had doorbroken en de killer had ontmaskerd, blijkt ze in het vervolg Happy Death Day 2U weer in een tijdlus te zijn beland en ze is niet de enige. Een nieuwe killer, met de nadruk op science fiction, romantiek en nog meer humor is dit nauwelijks nog een slasher. Nu spelen meerdere personages een rol in de komische gebeurtenissen en is Tree nog altijd even charismatisch. Daarom is het geen herhaling van Happy Death Day, maar wel van haar verjaardag die nu geheel anders verloopt. Want naast de tijdlus is ze ook in een parallelle dimensie beland, die voor een ontroerend drama zorgt. Review.

💀💀


hot fuzz 2007
Universal Pictures

Hot Fuzz (2007)121 minregie: Edgar Wrightgenre: mystery, action, comedy, parody

Hot Fuzz is het tweede deel van de Cornetto Trilogy en dit keer is het een parodie op de action buddy-cop films, met een mysterie, behoorlijk wat bizarre moorden, een wel heel braaf dorpje en agent Angel die naar dit dorpje wordt overgeplaatst omdat hij alle misdaden in Londen oplost. Maar gelukkig is er dus ook iets sinters onder de oppervlakte van dit perfecte dorpje, waarbij de bonte personages de hoofdrol spelen. Hangjongen, verdwenen zwevers, een dood levend standbeeld en de burgerwacht met dubbelloopsgeweren voorop in het fietsmandje. Over de top action fun met een echte held en een wannabe held en een warm hart. Review.

💀💀💀


housebound 2014
Rialto Distribution, XLrator Media

Housebound (2014)106 minregie: Gerard Johnstonegenre: horror, mystery, camp, comedy, haunted house

Housebound is een verrassende en originele mashup die begint als een crime, verandert in een haunted house verhaal, omschakelt naar een mystery met uiteindelijk de ontknoping en een bizarre gory campy fun finale. Wanneer twintiger Kylie noodgedwongen na een vergrijp huisarrest krijgt moet ze weer inwonen bij haar ietwat gekke moeder en zwijgzame stiefvader en een zogenaamde geest. Om die geest op te sporen krijgt ze hulp van beveiliger Amos, die haar ‘bewaarder’ is en tegelijkertijd een ghostbuster. Met een originele wending, een paar scary hauntings, een goed in elkaar gezet mysterie en een knallende bloederige finale, is deze film overgoten met droge en absurde humor, waar niet alleen moeder Miriam, stiefvader Graeme en Amos zich in uitleven, maar ook het zogenaamde spook zelf. Review.

💀💀💀


krampus 2015
Universal Pictures

Krampus (2015)98 minregie: Michael Doughertygenre: horror, christmas, comedy, fantasy, camp, dark fairytale

Dat horror en campy humor goed samengaan en uitzonderlijk goed passen in de Kerstsferen, bewijst Krampus. Als Max niet meer gelooft in de Kerstman worden hij en zijn hele familie die op bezoek is getart door de Evil Santa Claus genaamd Krampus. Dit resulteert in absurd komische aanvallen van speelgoed, gingerbread koekjes, sneeuwpoppen en Krampus zelf. Maar ook de personages zorgen voor een hoop hilariteit. Gelukkig wordt de horror ondanks de campy fun niet vergeten en blijkt het uiteindelijk toch nog een hartverwarmende Kerst te worden, tenminste, het is maar hoe je het einde opvat. Kerstmis was nog nooit zo camp, daar kan geen ugly christmas sweater tegenop. Review.

💀💀💀


mom and dad 2017
Momentum Pictures

Mom and Dad (2017)86 minregie: Brain Taylorgenre: horror, slasher, comedy

Dit keer zijn het niet de evil kids die voor de horror zorgen, maar in Mom and Dad zijn het de ouders die plotseling allemaal hun eigen kinderen willen vermoorden. Dat levert een bizarre zwarte comedy horror op die de grenzen opzoekt, maar vooral dankzij Nicolas Cage en Selma Blair die alles net in goede banen weten te leiden, al had de maniakale chaos nog meer over de top mogen zijn. Want de droge dialogen tussen hen en de slapstick humor zijn de sterkste stukken. Al met al is het een net iets te trage film met net iets te veel clichés over het “zware” bestaan van ouders die het op hun op kroost hebben voorzien, maar wel over de top campy wordt wanneer ook deze killer ouders, hun eigen ouders blijken te hebben natuurlijk… Review.

💀


pride and prejudice and zombies 2016
Lionsgate

Pride and Prejudice and Zombies (2016)108 minregie: Burr Steersgenre: horror, comedy, parody, romance, zombies

Het klassieke verhaal van Jane Austen wordt omgetoverd tot een zombieplaag in Pride and Prejudice and Zombies. Terwijl het originele verhaal wordt aangehouden, met alle romantiek en gedoe, gaan de vijf zussen die gespecialiseerd zijn in Martial Arts de strijd aan met de zombies, terwijl ze ook nog een man moeten vinden om hun eigen voortbestaan te redden. Een goede mix van het originele verhaal met een hoop zombie kills en een feministische sfeer, verrassend komische personages, waarbij alles op een goede wijze wordt gecombineerd. Alhoewel het een parodie is en humoristisch, is het ook een ode aan het origineel en dames geheel die klassieke sfeer uitstralen. Het was al zwaar voor Jane en Liz, maar nu moeten ze ook nog hun geliefden uit de klauwen van de zombies zien te redden. Op en top romantiek. Review.

💀💀


ready or not 2019
20th Century Fox, Fox Searchlight, Walt Disney Studios Motion Pictures

Ready or Not (2109)⎪95 min⎪regie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillet⎪genre: horror, slasher, comedy, occult

Als de kersverse bruid Grace haar huwelijksnacht wil vieren, wordt haar verteld dat ze eerst ingewijd moet worden in de rijke excentrieke familie van man Alex door een spel te spelen. Helaas voor haar wordt dat Hide and Seek op leven en dood. Ready or Not is een komische spannende slasher die zowel verrassend bruut is als vol zit met originele types die toch zeer menselijk blijven. De jacht is hilarisch met de onverwachte wendingen, en Grace is zowel dapper als innemend en de familie Le Domas over de top. Met perfecte timing voor de kills en de humor is dit een erg knap in elkaar gezette film die door de spetterende finale helemaal wordt afgemaakt. Het occulte tintje brengt de film nog meer tot leven qua horror en humor. Review. 

💀💀💀


rim of the world 2019
Netflix

Rim of the World (2019)98 minregie: McGgenre: science fiction, coming of age, comedy, adventure, aliens

Als vier tieners, buitenbeentjes Alex, ZhenZhen en Dariush op zomerkamp gaan, leren ze Gabriel kennen en krijgen ze de schrik van hun leven als er een alien invasie plaatsvindt en zij de enigen zijn die dit kunnen stoppen. Ondertussen leren ze niet alleen elkaar beter kennen, maar leren ze ook veel over zichzelf. Door samen te werken en elkaar te steunen, weten ze hun avontuur tot grote hoogten te laten stijgen en overwinnen ze hun eigen angsten. Rim of the World is een vermakelijke coming of age film met humor en vier innemende kinderen die ondanks de tegenvallende special effects, de film een hart kunnen geven. Met een alien die achter hen aan zit, gemene mensen, tienerromantiek en een episch einde, zorgen ervoor dat het een onvergetelijk zomerkamp wordt. Review.

💀


scream 3 2000
Dimension Films

Scream 3 (2000)117 minregie: Wes Cravengenre: horror, slasher, parody, whodunnit

Het derde deel uit de Scream reeks is de grappigste doordat we niet alleen Sidney, Dewey en Gale volgen die weer samenkomen om een copycat killer te ontmaskeren, maar we ook de ‘acteurs’ volgen die hen spelen in de nieuwste ‘Stab’ film gebaseerd op de ware gebeurtenissen in Woodsboro met Sid, Dewey en Gale in de hoofdrollen. Scream 3 weet zich door deze opzet weer te vernieuwen en het tegelijkertijd spannend te houden, een twist te bedenken die de twee voorgaande delen op zijn kop zet en ook nu erg spannend is. Met een aantal leuke cameo’s op de set van ‘Stab’ een hel decor van het ouderlijk huis van Sid en Gale die opgescheept zit met de actrice die haar speelt, zorgen voor originele elementen die de humor en horror in de film brengen. Review.

💀💀💀


scream 4 2011
Dimension Films

Scream 4 (2011)111 minregie: Wes Cravengenre: horror, slasher, parody, whodunnit

Het vierde en voorlopig laatste deel van de Scream reeks brengt de slasher naar een nieuw modern tijdperk en begint als een mega komische inception. Het is 15 jaar geleden dat de Woodsboro moorden plaatsvonden en Sidney keert terug om haar nieuwste boek te promoten. Natuurlijk vallen er weer slachtoffers en wel onder de vrienden van haar nichtje Jill. We zien Dewey en Gale weer terug om Sid bij te staan om de nieuwste Ghostface killer te ontmaskeren. De film vindt zichzelf opnieuw uit als ‘remake’ wat het nieuwe filmthema is van Scream 4, waardoor er oude killscènes door de killer worden nagebootst, als een extremere versie. Maar ook met nieuwe referenties naar de modernere slashers en de moderne tijd waarin de ’15 minutes of fame’ een lachertje is geworden met social media, dat nu het hoofdthema is in de film. Het opnemen van de kills, ze plaatsen en beroemd worden is misschien wel de engste vorm van horror. Review.

💀💀💀


shaun of the dead 2004
Universal Pictures

Shaun of the Dead (2004)99 minregie: Edgar Wrightgenre: horror, zombies, comedy, parody

Zombies en comedy en horror zijn een gouden combinatie zo bewijst Shaun of the Dead. Het eerste deel uit de komische Cornetto Trilogy dat ieder een filmgenre parodieert. De twee nietsnutten Shaun en Ed slijten hun dagen in de pub zonder ook maar iets te bereiken. Totdat ze zichzelf kunnen bewijzen wanneer er een zombie apocalyps losbarst en ze de moeder en stiefvader van Shaun, zijn vriendin Liz en haar vrienden moeten redden en in veiligheid brengen in de pub. Met absurd kosmische situaties en al even bonte personages wordt zowel het zombie genre als de maatschappij op de hak genomen. Maar ook is het een ode aan alle zombie films, waarbij bloed, ingewanden en kwijlende zombies langs het scherm voorbij trekken. Review.

💀💀💀


slaughterhouse rulez 2018
Sony Pictures

Slaughterhouse Rulez (2018)104 minregie: Crispian Millsgenre: horror, comedy, monsters, coming of age

In Slaughterhouse Rulez krijgen een aantal leerlingen van de chique kostschool Slaughterhouse te maken met ondergrondse monsters die door een fracking site in het bos nabij de school naar de oppervlakte komen en een heel bloedbad aanrichten. Alhoewel de film langzaam op gang komt, barst na het verschijnen van de monsters wel echt de campy gory fun hel los en binden een paar leerlingen de strijd met hen aan. Veel in het rond spuitend bloed, afgekloven ledematen en een verzameling bonte personages die vooral worden vertolkt door de volwassenen. Een comedy die bestaat uit grappige horror situaties, gekke personages en die tevens verschillende andere films waaronder de Harry Potter films op een leuke manier parodieert. Review.

💀💀


slither 2006
Universal Pictures

Slither (2006)95 minregie: James Gunngenre: horror, science fiction, comedy, parody, camp, aliens

Campy fun met een dikke knipoog, zowel als ode als parodie, naar de jaren 50 science fiction films en de jaren 80 body horrors is Slither een uiterst vermakelijke film vol over de top gory fun. Als het stadje Wheesly getroffen wordt door een meteoriet waaruit buitenaardse parasieten kruipen die de mensen bezitten, is het aan sheriff Bill Pardy en drie andere overlevenden om de invasie te stoppen. De grafische horror is enorm camp op een bizarre en absurde manier, en zorgt voor evenveel horror als humor. De film zit vol vieze en creatieve vondsten die erg komisch zijn, maar ook de personages zelf zorgen voor een bont gezelschap waarvan sommigen het qua opmerkingen en gedrag wel erg bont maken. De film zit vol verwijzingen naar oude films uit genoemde genres en is daardoor extra leuk, maar los daarvan is het een op zichzelf staande komische science fiction horror film. Review.

💀💀💀


tales of halloween 2015
Epic Pictures Releasing

Tales of Halloween (2015)92 minregie: Dave Parker, Adam Gierasch, Paul Solet, Axelle Carolyn, Lucky McKee, Andrew Kasch & John Skipp, Mike MEndez, Ryan Schifrin, Niel Marshallgenre: horror, anthology, comedy, halloween

Tales of Halloween bevat maar liefst 10 verhalen die je fix voor Halloween verzorgen. Niet allemaal even goed geschreven of geacteerd, maar waarbij wel alles wat maar met Halloween te maken heeft in deze verhalen aan je voorbij trekken. Er zitten erg komische verhalen, tussen, hele weirde verhalen, echte horror verhalen en super campy verhalen of met een ironische twist. Maar alles verwijst naar een specifiek onderdeel van Halloween. Friday the 31th, is over de top campy fun en The Ransom of Rusty Rex, is vol met droge slapstick humor. Maar vooral spat de lol en passie ervan af, vandaar een extra punt. Review.

💀💀


trick r treat 2007
Warner Bros. Pictures

Trick r Treat (2007)82 minregie: Michael Doughertygenre: horror, anthology, supernatural, fantasy, halloween, comedy

In de all time favorite anthologie film over Halloween Trick ‘r Treat is het Samhain zelf die de 6 verhalen op subtiele wijze aan elkaar verbindt. Tijdens Halloween in een stadje, krijgen de inwoners te maken met geesten die wraak willen, een oude legende die tot leven komt, een psycho killer, weerwolven, en de wraak van Samhain. Deze schijnbaar losse verhalen, worden toch op een ingenieuze wijze met elkaar verbonden en zo worden alle verhalen met elkaar verweven, waarbij de verschillende personages ook kort in andere verhalen opduiken. Deze vertelwijze brengt ook de humor in de film, van een beetje camp tot ironische en zwarte humor. Alle specifieke aspecten van Halloween worden mooi verbeeld en vormgegeven en komen goed samen in deze fantastisch gruwelijk campy fun horror. Review.

💀💀💀


undead 2003
Lionsgate

Undead (2003)104 minregie: Michael Spierig, Peter Spieriggenre: horror, zombies, apocalypse, comedy, science fiction

In Undead wordt het plaatsje Berkely door een onbekende entiteit ineens door een letterlijke muur van de rest van de wereld afgesloten, terwijl de bevolking in rap tempo verandert in zombies. Rene zoekt samen met een paar andere overlevenden haar heil bij de dorpsgek Marion, die beweert ooit ontvoerd te zijn geweest door aliens. Terwijl ze zich een weg schieten door Berkely en proberen een manier te vinden om over de muur te komen, krijgen ze de grootste schrik van hun leven wanneer ze ontdekken wat er werklijk gaande was. Deze komische en ironische twist, samen met de humor die onderweg plaatsvindt, is dit een zeer vermakelijke film, die zowel een echte zombie horror als comedy is, waarbij er genoeg kills zijn, komische situaties en personages, waarbij Marion uiteindelijk toch niet zo gek blijkt te zijn als iedereen dacht. Review.

💀💀


what we do in the shadows 2014
Madman Entertainment

What We Do in the Shadows (2014)regie: Taika Waititi, Jemaine Clementgenre: horror, comedy, supernatural, mockumentary, vampires

What We Do in the Shadows is een komische horror film en een mockumentary over vier vampieren die samen wonen in een huis in een stad in Nieuw Zeeland. Terwijl de clichés over vampieren op de hak worden genomen, wordt ook ieders persoonlijke verhaal en karakter op zeer komische en absurde wijze in beeld gebracht. Van cheesy en campy tot een paar goede horror scènes is de film een bonte mix van personages en stijlen. Met zeer droge humor komen we erachter dat het gewone leven van een vampier niet romantisch is, best saai en het drinken van bloed altijd zorgt voor een rommeltje en dat ook vampiers moeten afwassen en stofzuigen en dat hun liefdesleven al helemaal niet romantisch is. Review.

💀💀💀


the world's end 2013
Universal Pcitures, Focus Features

The World’s End (2013)109 minregie: Edgar Wrightgenre: science fiction, horror, comedy, robots

The World’s End is het derde en laatste deel uit de Cornetto Trilogy en dit keer is het een parodie op de science fiction alien invasion films. Gary wil na twintig jaar met zijn vrienden eindelijk eens de beruchte 12 kroegentocht afmaken. Maar terwijl hij niets is veranderd is de rest wel volwassen geworden. Dat maakt het awkward, maar nog vreemder wordt het als iedereen in hun oude dorpje een robot is geworden die de aarde over willen nemen. Veel hilarische kroeggevechten, fysieke humor, oude vriendschappen en oude liefdes, super coole robotmoves en een dystopisch maar komisch einde, waarin Gary nog altijd weigert om volwassen te worden. Wel de minst komische van de drie films, met meer tragiek en nostalgie die hand in hand gaan met de comedy, maar wel weer ijzersterk. Review.

💀💀💀