Verwacht: een vervloekte jurk in In Fabric maakt de bioscopen vanaf 5 September onveilig

in fabric 2018

In Fabric is een horror comedy die al in 2018 op Festivals werd vertoond maar vanaf 5 September ook in de bios te zien zal zijn.

In Fabric wordt heel hoog gewaardeerd door zowel het publiek (7,0 IMDb) als zeker de critici (86 IMDb) en schept daardoor hoge verwachtingen.

“Dit spookverhaal gaat over een vervloekte rode jurk die desastreuze gevolgen heeft voor iedereen die ermee in aanraking komt. Dit tegen de achtergrond van de drukke winterperiode in een warenhuis. Als Sheila de jurk koopt voor een date krijgt zij met deze sinistere consequenties te maken.”

De film klinkt een beetje als het idee van het boek The Amulet geschreven door Michael McDowell, waarin een vervloekt amulet dood en verderf zaait in een klein stadje. Ook dit boek zit voor zwarte humor en gruwelijke body horror.

Waar het verder precies over gaat in In Fabric blijft nog een beetje raadselachtig, maar de trailer ziet er heerlijk weird uit en doet inderdaad denken aan de stijl van Dario Argento en David Lynch een heeft zelfs af en toe een jaren 70 vibe.

De trailer laat nog niet veel los, behalve dat het prachtig in elkaar zit met de vreemde surrealistische vervreemdende stijl, waarin de fel rode kleur van de jurk overheerst tegen het zwart en goud in de achtergrond en weet lekker mysterieus te blijven. Ook dit is weer een goede aankoop van A24, die na Midsommar die 11 Juli uit gaat komen, dus weer een pareltje in handen heeft. Zo blijven de sterke horrors met verdieping of juist arthouse achtige horrors, en horrors met weirde humor floreren, wat het genre alleen maar ten goede komt.

In Fabric is geschreven en geregisseerd door Peter Strickland. Met in de hoofdrol Marianne Jean-Baptiste als Sheila.

Vanaf 5 September spookt het in de bioscopen en durft niemand meer zomaar een rode jurk aan te doen, na het zien van In Fabric.

Hieronder zijn al vast wat screen shots van de trailer:

in fabric 2018
A24

in fabric 2018

in fabric 2018

in fabric 2018

in fabric 2018

in fabric 2018

in fabric 2018