Verwacht: De zombie horror comedy Little Monsters vanaf 24 Oktober in de bios

little monsters 2018

Little Monsters was al op het Imagine Festival te bewonderen, maar vanaf 24 Oktober nu ook voor het grote publiek in de bioscopen.

Little Monsters is een horror comedy met zombies en met Lupita Nyong’o in de hoofdrol die we al eerder dit jaar zagen schitteren als Adelaide en als Red in Us (2019).

Omdat de film al op vele festivals te zien is geweest zijn er al veel reviews van te vinden die niet allemaal positief zijn. Zo krijgt de film op IMDb een 59 van zowel de users als de metacritics. Niet zo heel hoog.

Toch lijkt mij deze film in ieder geval wel erg leuk. Zombies, comedy, horror, Lupita Nyong’o en een gillende kinderklas, wat wil je nog meer?

“Een uitgebluste musicus, een lerares en een presentator van een kindershow moeten het samen opnemen tegen hordes zombies en een kinderklas beschermen.”

little monstres 2018
Neon

Persoonlijk vind ik zombies gemengd met het comedy of actie genre veelal leuker dan zombie films met een hoop drama. Zombies zijn de monsters die zich bij uitstek lenen voor allerlei soorten comedy, van slapstick, tot droge humor van de personages of situationele humor en gaat natuurlijk altijd gepaard met wat actie. Shaun of the Dead  (2004) blijft mijn persoonlijke favoriet in dit genre en misschien weet ook Little Monsters zich met behulp van het grotere publiek zich te revancheren. Met een premisse als deze kan de film alle kanten opgaan en ik ben in ieder geval erg benieuwd.

Een trailer kon ik nergens vinden (toch geen slecht teken hoop ik?) dus we zullen het met minimale informatie moeten doen.

De film is geschreven en geregisseerd door Abe Forsythe.

Vanaf 24 Oktober zal Little Monsters in de bioscopen te zien zijn.