Verwacht: het nachtmerrieachtige Scary Stories to Tell in the Dark vanaf 8 Augustus in de bioscoop

scary stories 2019 poster

In de zomervakantie is het eindelijk zover en kunnen we gaan genieten van Scary Stories to Tell in the Dark.

Begin September is het tweede deel van It aan de beurt, maar al begin Augustus is het de beurt aan Scary Stories to Tell in the Dark om ons de stuipen op het lijf te jagen.

Alhoewel It wel echt bedoeld is voor volwassenen en een R-rated film is, is Scary Stories to Tell in the Dark gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken geschreven door Alvin Swartz en geïllustreerd door Stephen Gammell. En niet alleen de verhalen voor kinderen zijn heel eng en zoeken de rand op wat kinderen te eng vinden, maar ook de illustraties zijn nachtmerrieachtige verbeeldingen van de al enge tekst.

Scary Stories is enkel toegankelijk in de bios voor de leeftijd vanaf 16 jaar, dus dat belooft wat. Wel jammer voor de net iets jongere kinderen die ook van behoorlijk griezelen houden. 

De verhalen van de in totaal drie boeken zijn allemaal gebaseerd op urban legends en folktales waaraan Swartz veel research heeft besteed. In 1981 verscheen het eerste boek met 29 verhalen.

In de film zijn een aantal verhalen met elkaar verweven door een aantal tieners en komen de verhalen niet alleen tot leven, maar spelen zij er de gruwelijke hoofdrol in.

“In 1968 vinden een aantal tieners in een verlaten huis in hun woonplaats Mill Valley een vreemd boek met enge verhalen, dat ooit toebehoorde aan Sarah Bellows, de dochter van een rijke familie die op raadselachtige wijze verdween. Ze nemen het boek mee en lezen de gruwelijke horrorverhalen. Die verhalen komen niet alleen tot leven, maar elk verhaal heeft een van hun namen als titel of in een hoofdrol en dat betekent dat zij een voor een blootgesteld worden aan hun ergste nachtmerries.”

Dit klinkt een stukje enger en serieuzer dan Goosebumps (2015) en lijkt zich ook te richten op een ouder jong publiek en op de horrorfans in het algemeen. De trailer laat in ieder geval heel wat creepyness en monsters zien, met een enge scarecrow, een monsterlijk wezen, spinnen die uit het gezicht van een meisje kruipen, een spookdame met een missende teen en nog veel meer engs.

De film is geregisseerd door André Øvredal, bekend van het komische fantasy avontuur Trollhunter (2010) en de bovennatuurlijke horror thriller The Autopsy of Jane Doe (2016). De screenplay is van Dan Hageman en Kevin Hageman en Guillermo del Toro. De cast bestaat uit veelal jonge maar niet onervaren acteurs waaronder Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Austin Zajur, Gabriel Rush. En ook de beroemde slangenmens Troy James, bekend van de serie Chanel Zero als Pretzel Jack, laat weer zijn kunsten zien. Zijn aandeel zal voor heel wat scary scènes zorgen.

Mij maakt het niet eens meer uit voor welke leeftijd het is, het ziet er zo geweldig uit, met een goede mix van kidshorror en echte enge beelden, dat ik niet kan wachten tot de film uit is.

Wel ga ik eerst nog even het boek lezen. Want ook dat schijnt fantastisch eng te zijn.

Vanaf 8 Augustus is Scary Stories to Tell in the Dark te bewonderen in de bios.

Hier onder kan je alvast wat screen shots van de trailer zien:

scary stories to tell in the dark 2019
Lionsgate

scary stories to tell in the dark 2019

scary stories to tell in the dark 2019

scary stories to tell in the dark 2019

scary stories to tell in the dark 2019

scary stories to tell in the dark 2019