Nieuw op Netflix: The Dark Crystal: The Age of Resistance Seizoen 1 vanaf 30 augustus

the dark crystal the age of resistance season 1

Wie genoten heeft van de film The Dark Crystal (1982) kan straks vanaf vrijdag 30 augustus genieten van een gloednieuwe serie die zich in hetzelfde universum afspeelt.

Nog maar kort staat de film The Dark Crystal op Netflix en dat is perfecte timing aangezien er binnenkort de serie te zien zal zijn. The Dark Crystal is een creatie van de beroemde poppenspeler en producent en regisseur Jim Henson die vooral bekend is door The Muppets en de Freggles. Maar hij maakte ook films met poppen zoals Labyrinth (1986) en vier jaar eerder The Dark Crystal een film geheel zonder mensen en enkel met poppen in de hoofdrol. Poppen die werden bespeeld door poppenspelers die zelfs in de pakken/huiden van de poppen kropen.

The Dark Crystal is een donkere avonturen film met een epische strijd tussen goed en kwaad in een fantasiewereld genaamd Thra waarin de slechte Skeksis de tegenpool zijn van de goedaardige Mystics. Een profetie voorspelde dat een Gelfling een einde aan deze orde zou brengen en er een nieuwe wereld zou ontstaan, een goede wanneer de Gelfling een stuk van de Crystal zal herenigen met de Crystal, of een wereld waarin het slechte zou regeren als hij zou falen. Gelfling Jen is degene die met de missie is bezwaard, maar hij krijgt hulp van de andere laatst overgebleven Gelfling Kira en haar “hondje” Fizzgig.

In de film zijn alle Gelflings vanwege deze profetie vermoord door de soldaten van de Skeskis, de Garthim en zijn er nog maar 10 Skeskis en 10 Mystics over, verbonden aan elkaar.

← Lees hier het review van de film The Dark Crystal

De serie gaat terug in de tijd, waarin er meerdere Skeksis en Mystics en Gelflings waren. Het lijkt het begin van het einde van Thra en de aanloop naar de profetie uit de film.

“De wereld van Thra is stervende. In het centrum van Thra ligt de Crystal of Truth, een bron van grote kracht. De Crystal is beschadigd en gecorrumpeerd door de Skeksis, waardoor een ziekte zich door het land verspreidt. Als drie Gelflings, Rian, Brea en Deet de gruwelijke waarheid van het Crystal ontdekken ondernemen ze een gevaarlijk avontuur, ontketenen een opstand en een epische strijd begint.”

De trailer laat een prachtige wereld zien, die zeer lijkt op die uit de oorspronkelijke film en door de nieuwe technieken er alleen maar nog mooier en betoverender uitziet. In 10 afleveringen staat ons een machtig avontuur voor jong en oud te wachten, met herkenbare wezens, zelfs Fizzgig, (of een soort Fizzgig) zien we voorbij komen, de Landstriders, Aughra en haar planetarium en natuurlijk de Skeskis maar ook een heleboel Gelflings. Maar ook nieuwe bijzondere wezens en nog meer van deze bijzondere fantasievolle wereld.

Net zoals in de film zal ook nu weer gebruik worden gemaakt van echte poppen en hun poppenspelers en zal CGI tot een minimum worden beperkt, vooral om de poppenspelers uit beeld te halen. Dat zorgt niet alleen voor een echt nostalgisch effect, maar ook voor een levendige vibe, waardoor de poppen net zoals in de film echt tot leven komen als echte personages.

We moeten nog heel eventjes geduld hebben, maar vanaf vrijdag 30 augustus kunnen we genieten van een nieuw avontuur dat bekend aan zal voelen. Met 10 afleveringen biedt dat een hoop familievermaak.

Hieronder zijn alvast wat screen shots:

the dark crystal the age of resistance season 1

the dark crystal the age of resistance season 1

the dark crystal the age of resistance season 1

the dark crystal the age of resistance season 1

the dark crystal the age of resistance season 1

the dark crystal the age of resistance season 1

the dark crystal the age of resistance season 1

the dark crystal the age of restiance season 1