Goed nieuws en Slecht nieuws: Het derde seizoen van Legion komt eraan, maar wordt tevens het laatste

legion season 3

Aangepast op 10 juni 2019. Aan al het goede komt een einde en dus ook aan de uiterst goede en bijzondere serie Legion.

Legion is weliswaar een superhelden serie uit de Marvel doos, maar totaal anders dan gebruikelijk en spreekt dan ook een heel ander publiek aan. Bizar, absurd, weird, intelligent, met een prachtige bijzondere creatieve manier van filmen en vertellen is dit een serie om je vingers bij af te likken.

Gelukkig was het altijd al de bedoeling geweest, volgens showrunner Noah Hawley, om er drie seizoenen van te maken en nog gelukkiger is dat deze serie ook die kans heeft gekregen. Nu is het een drieluik geworden waarin we in het eerste seizoen kennis maakten met David Haller, die een mutant bleek te zijn in plaats van iemand met schizofrenie en zat er een kwaadaardige demon in hem genaamd Farouk.

In het tweede seizoen was David weliswaar bevrijd van Farouk maar was het lot van de wereld in gevaar door een evil Mutant. Terwijl iedereen denkt dat dit Farouk is, blijkt dat uiteindelijk David zelf te zijn, die in dit seizoen steeds meer grootheidswaanzin krijgt en nu echt de grip op de werkelijkheid en wat belangrijk is verliest.

In het derde en laatste seizoen zien we David als de villain. Het is dus de vraag of zijn vrienden van Summerland, Syd, Cary en Kerry en Ptonomy hem kunnen redden van zichzelf, of dat hij in een neerwaartse spiraal ten onder gaat en hij hen geen keuze laat om hem te stoppen.

Van suïcidale patiënt, naar mutant en hero naar villain. In het derde seizoen gaan we zien hoe dit verhaal gaat eindigen. Het kan dus nog alle kanten op gaan.

Ik hoop in ieder geval weer op een wild en crazy weirdass ride dwars door de psyche van David, met prachtige surrealistische weirde cinematografie en een bizarre vertelling en een spannend episch avontuur.

Het derde seizoen van Legion zal vanaf 24 juni op FX in Amerika te zien zijn. En gelukkig zal Fox niet veel later volgen.

Want al vanaf dinsdag 9 Juli om 23:00 zal de eerste aflevering van het derde seizoen van Legion te zien zijn op Fox. 

Meer lezen over Legion? Klik dan op onderstaande links:

Hieronder al vast wat screen shots van de trailer:

legion season 3
FX

legion season 3

legion season 3

legion season 3

legion season 3

legion season 3