Wie is de moordenaar in Slasher seizoen 3

slasher season 3 solstice the druid
who is the Druid?/ Netflix

In het derde seizoen van Slasher getiteld Solstice, krijgen we te maken met een nieuwe killer genaamd The Druid.


Films en seriesFilms en series

In het derde seizoen worden de bewoners van het appartementen complex Clayborn bedreigd door de killer. Het lijkt alles te maken te hebben met een wraakactie. Precies een jaar geleden werd op de buitenplaats van het complex medebewoner Kit Jennings vermoord terwijl iedereen toekeek en niets deed. En nu zijn ze allemaal een potentieel slachtoffer van deze Druid.

De vraag is echter of het dezelfde Druid was die Kit vermoordde en zijn karwei af komt maken uit angst dat iemand hem/haar heeft herkend of is het juist een wraakactie door iemand die uit naam van Kit de lafaards doodt? Alles lijkt te wijzen op het laatste, maar ook nu weer is niets wat het lijkt.

← Lees hier meer over alle personages in het review van Slasher seizoen 3

De slachtoffers

De beste manier om te werk te gaan is om te kijken wie er wordt vermoord en waarom. Een voor een worden de bewoners op brute wijze afgeslacht en met bijna ieder van hen wordt een connectie gelegd met Kit, waar zij waren toen hij stierf, wat ze wel en niet deden.

Het eerste slachtoffer is Frank Dixon. Hij wordt met een botte bijl op brute wijze onthoofd en zijn hoofd op de motorkap van zijn auto gespietst terwijl zijn lichaam in de auto wordt gezet. Het blijkt namelijk dat hij de gewonde Kit naar buiten zag strompelen en de killer die achter hem aan kwam. Frank had wel degelijk iets kunnen doen, want hij had op dat moment een pistool vast, maar koos voor zijn eigen hachje.

Het tweede slachtoffer is Cassidy Olenski. Een 18 jarige scholiere die een fling had met Kit en de deur niet opendeed toen hij gewond en wanhopig op haar deur klopte. Zij wordt op school met haar hoofd in een wc vol met zuur geduwd waardoor al haar vlees eraf brandt. Haar lijk wordt verstopt in het plafond boven de wc. Een bloederige ranzige rotzooi.

Het derde slachtoffer is Xander Lemmon die een koffiezaakje heeft, ijdel en arrogant is en tegen iedereen onaardig is. Hij wordt eerst bruut aangevallen en vervolgens wordt zijn eigen gemaakte destilleerapparaatje hem door de strot geduwd en vervolgens kokend water doorheen gegoten, terwijl hij dan nog leeft. Heel gewelddadig. Wat hij met Kit te maken heeft blijft nog onduidelijk, maar later blijkt dat hij jaloers was en Kit’s appartement binnenging met zijn sleutel, waardoor Kit op de vlucht zijn eigen appartement niet binnen kon omdat de sleutel weg was.

Het vierde slachtoffer is de biologie lerares Kaila Greenberg die op wel heel grove wijze wordt ontleed net zoals een kikker en haar borstkas op wordt gereten en al haar organen er naast worden neergelegd. Het bleek dat zij ooit Kit wilde helpen met zijn promiscue gedrag, maar hij haar afwees en haar arrogant vond. Toen hij thuis kwam van het Solistice feest vroeg hij haar om een lift met de auto, maar zij wees hem erop dat hij haar hulp niet nodig had.

Het vijfde slachtoffer is Amy Chao, de partner van Xander en VR gametester. Zij had wel een ‘goede’ relatie met Kit. Haar dood, waarbij een gat in haar voorhoofd werd geboord, blijft dan ook een raadsel. Maar voordat zij wordt vermoord, lokt de killer haar naar het lijk van Xander, en laat hij haar via VR de moord zien, heel gemeen.

Het zesde slachtoffer is Noelle Samuels. Zij is de enige die niet in het Clayborn woont, maar wel de laatste avond op het feest met Kit doorbracht. Zij wordt na haar herdenking aan Kit ondersteboven opgehangen aan een boom, met een plastic zak om haar hoofd en haar keel doorgesneden. Dit is wel heel haatdragend.

Deze laatste moord leidt de detectives Roberta Hanson en Prujit Singh naar Noelle’s jaloerse ex Wyatt, die de moord op Kit bekent. Maar is hij ook degene die de andere moorden heeft gepleegd?

Een dikke vette nee, want terwijl Wyatt vastzit, worden Joe en Violet Dimashka bij hen thuis aangevallen, overmeesterd en vastgebonden. Eerst wordt Joe in zijn buik gestoken, en vervolgens Violet door haar hoofd, terwijl zij haar volgers moet toespreken en dit haar laatste blogpost is. Zij zijn de zevende en achtste moorden. En dat is allemaal Violet’s schuld die alles op haar blog zette, alle nare filmpjes, die te maken hebben met de dood van Kit. En ook met de moorden die nu worden gepleegd.

Dus bijna alle moorden lijken verband te houden met Kit, behalve de moord op Amy en ook Joe was een onschuldig slachtoffer.

Films en seriesFilms en series

De grote twist

MAAR… nu komt de grote twist. Er is al een tipje van de sluier opgelicht als blijkt dat Justine Rijkers, de moeder van Jen en Connor, na de moord op Kit een foto van zijn lijk heeft gemaakt er een rot comment onder heeft gezet en dat heeft gedeeld. Hierop kreeg zij zoveel commentaar, maar ook van de andere medebewoners, waardoor ze vanaf dat moment als gezin werden getreiterd. Dit werd haar te veel en daarom pleegde ze zelfmoord en stak zichzelf in brand. Violet heeft hier een filmpje van gemaakt en op haar blog gezet…

De reden dat Kit werd vermoord door Wyatt was uit pure jaloezie. Maar de moorden die een jaar later werd gepleegd hebben niets te maken met wraak op het feit dat mensen nest deden tegen de moord op Kit, maar heeft alles te maken met Justine. Alhoewel deze moorden wel heel slim richting de originele Druid leiden.

Want ook de volgende moorden wijken af van het patroon dat naar Kit zou herleiden. Op het Solstice feest waar Saadia, Jen en Connor aanwezig zijn, worden zowel Jen als Saadia afzonderlijk van elkaar weer bedreigd door het rotventje van school Charles.

Charles is het negende slachtoffer en wordt bruut met een metalen voorwerp door zijn keel gestoken van boven naar beneden.

Vervolgens worden ook Prujit en Roberta nog vermoord als zij toch weer naar het Clayborn gaan omdat ze niet overtuigd zijn dat Wyatt de moorden van nu heeft gepleegd. Prujit komt met zijn gezicht in de blender terecht en Roberta wordt door een bijl onder handen genomen.

Ondertussen zijn Dan en Angel, de overlevenden, naast Saadia, Jen en Connor en Amber allebei naar de kelder gelokt en opgesloten en moeten nu samenwerken om te ontsnappen.

Tegelijkertijd ontdekken zowel Saadia die met Jen en Connor zijn teruggekeerd van het feest als Dan wie de echte killer is. Want diep in de kelder verbrandt de killer de lijken in de oven. Saadia herkent de geur van verbrandde lijken door haar ervaringen in de oorlog in Afghanistan en Dan ziet het voor zijn ogen gebeuren. Maar Jen zou die geur ook moeten kennen aangezien haar moeder voor haar ogen verbrandde…

slasher season 3 solstice the druid
Connor Rijkers/ Netflix

De killer: Wie is de Druid?

Dit zorgt voor de volgende twist. De dader kan niemand anders zijn dan Connor! Maar hij deed het niet alleen. Want Jen was niet alleen ook een killer, maar het brein achter de moorden. Zij verwijten iedereen de dood van hun moeder. Omdat iedereen haar treiterde om wat ze had gepost, pleegde zij zelfmoord.

Frank riep alleen maar nare dingen over Justine en mishandelde zijn vrouw en dus moest hij dood. Cassidy behandelde Saadia als een terrorist en viel haar aan. Xander maakte een petitie om de Rijkers weg te krijgen. Kaila hielp niet genoeg, maar een dringendere reden blijft uit. Amy weigerde om de post van Justine weg te halen, wat zij wel kon. Violet plaatste het zelfmoordfilmpje van Justine online. Joe was een bijkomstig slachtoffer. Dan was degene die hun deur bekladde en Angel kwam niet voor hen op. Charles bedreigde Jen en Saadia en de detectives Prujit en Roberta kwamen Connor op het spoor. Maar ook Saadia is niet heilig, want zij gaf als eerste commentaar op de post van Justine dat dit niet kon, waarop meerdere mensen haar bijvielen en vervolgens haatopmerkingen richting Justine maakten, dit zonder medeweten van Jen en Connor.

Na al deze onthullingen neemt tenslotte Jen ook nog wraak op Amber en steekt haar dood in pure razernij. Arme Amber die ze al die tijd bedwelmd hadden met drugs zodat Amber overkwam als de crazy lady en Jen en Connor hun gang konden gaan. Nog altijd wil Jen dat Saadia met hen mee vlucht, maar Saadia weigert.

Terwijl ondertussen in de kelder Angel en Dan samen Connor weten te overmeesteren en Angel Connor doodt door hem in de oven te houden, overleeft hij dat zelf ook niet. Als Saadia vlucht voor Jen, maar hulpgeroep hoort van Dan, besluit zij hem te helpen en komt het tot een confrontatie tussen de beste vriendinnen. Saadia doodt Jen niet maar weet met Dan te vluchten. Jen komt als een krankzinnige achter hen aan na het besef van de dood van Connor, maar in verdediging slaat Saadia haar met de brandblusser waardoor Jen in haar eigen wapen valt en dood is.

Dan en Saadia zijn de enige twee overlevenden. Saadia als de Final Girl en de grote held die zelfs degene redt, met gevaar voor eigen leven, die haar haatte. Die haat is voorbij en inzicht is de grote overwinnaar. Wel ten koste van maar liefst 11 moorden gepleegd door Jen en Connor. Twee door Wyatt. En de opoffering van Angel en de dood van beide killers. Een totale bodycount van 16! En allemaal op gruwelijke wijze.

Een seizoen met meerderde twists, waarvan het motief van de moorden de eerste is en het niet ging om wraak voor Kit, maar voor Justine. Een onconventionele serial killer dus, geen blanke man in de dertig, maar twee jonge donkere killers. Want alhoewel we niet weten wie de slachtoffers waren van Connor en wie Jen allemaal een kopje kleiner heeft gemaakt, lijkt het er wel op dat zij Charles heeft doorboord. Twee hele slimme moordenaars die de manier waarop ze hun slachtoffers vermoorden het net deden lijken of het ging om wraak voor Kit. Onconventionele overlevenden, Dan zou anders nooit hebben overleefd, met dank aan Saadia. Dit alles maakt dit een verrassend seizoen, die je hopelijk weer op het verkeerde been heeft gezet.

Meer lezen van Slasher? Klik dan op onderstaande links: