KijkTip van de Dag!

what we do in the shadows season 1

Dit keer is mijn kijktip een absurd grappige mockumentary over vampiers waar we onze tanden in kunnen zetten: What We Do in the Shadows; de serie!

Laat ik beginnen met een waargebeurde anekdote. Heel toevallig schakelde ik over naar BBC One waar de omroepster net tussen twee programma’s door bekendmaakte dat de serie What We Do in the Shadows continues on…

Nu wist ik dat FX een serie heeft gemaakt gebaseerd op de uiterst komische film What We Do in the Shadows uit 2014 waarin een tv-ploeg de dagelijks beslommeringen volgt van vier vampiers. Aangezien het van FX is, wachtte ik geduldig af totdat Fox het heel misschien hopelijk ook bij ons zou uitzenden. Natuurlijk spit ik de tv-gids altijd goed door, maar blijkbaar had ik het feit dat nu BBC Two deze serie gaat uitzenden even over het hoofd gezien. Dus met dank aan de omroepster en mijn perfecte timing (dank u) ben ik echt precies op tijd om in te stappen.

Want alhoewel de serie afgelopen zondag op BBC Two in première is gegaan, met twee afleveringen tegelijk, die slechts 25 minuten per aflevering duren, worden de eerste twee afleveringen op donderdagnacht herhaald om 1:00. Dus even opblijven of de DVR instellen en je bent bij!

Want volgende week zondag zijn de volgende twee afleveringen te zien om 22:45.

what we do in the shadows season 1
the new gang/ FX

De serie heeft dezelfde sfeer en feel als de film, maar dit keer speelt het zich af in Staten Island en volgen we de levens van vier andere vampiers, die bij elkaar in een huis wonen en ieder hun eigen gekke karakter hebben en problemen. De trailer laat in ieder geval een hoop droge absurde humor zien.

We zien de nette Nandor (Kayvan Novak) met zijn menselijke hulpje/slaaf Guillermo (Harvey Guillen) die ook graag vampier wil worden. Lazlo (Matt Barry) is het tegenovergestelde van Nandor en het woord consequenties kent hij niet. Dan is er Colin (Mark Proksch) de social outcast omdat hij een psychische vampier is die alle energie leegzuigt uit iedereen en ook de kracht uit andere vampiers kan opzuigen, wat heel grappig is bedacht. En tenslotte Nadja (Natasia Demetrio) de verstandigste van het stel.

Het is een lekker bont stel bij elkaar die voor geheid wat hilariteit gaan zorgen. Natuurlijk komen we ook weer een bende weerwolven tegen. Wel ontbreekt dus de gehele cast uit de film, maar gelukkig zijn zowel Taika Waititi als Jermaine Clement achter de schermen als schrijver en regisseur wel aanwezig.

En dan zijn er nog de vele cameo’s van allemaal andere bekende acteurs in leuke rollen. Als je de film leuk vond moet je deze serie ook zeker gaan kijken. Voor degenen die de film niet hebben gezien, is het het niet noodzakelijk om die eerst nog te gaan kijken, aangezien er geen continuïteit is. Maar het natuurlijk zeker ook een aanrader. De film is momenteel te zien op Amazon Prime.

En omdat de afleveringen lekker kort zijn en het er in totaal 10 zijn kijken ze ook nog heerlijk weg. Dit keer kunnen we niet bingen, maar moeten we geduldig wachten op zondagavond, maar dat is ook wel weer eens leuk voor de verandering. Nog fijner nieuws is dat de serie een tweede seizoen gaat krijgen, dus there’s more to come.

Heel veel kijkplezier!

← Lees hier het review van de film What We Do in the Shadows