Nieuw op Netflix: Happy en Nick zijn terug voor een tweede seizoen van Happy!

happy season 2
Happy!/ Syfy

Het tweede seizoen van Happy! zal vanaf 5 Juni beschikbaar zijn op Netflix en dat belooft een bloody Easter.

→ Klik hier om naar het review van het tweede seizoen van Happy! te gaan

Ik ben er een beetje laat mee, aangezien het eerste seizoen van de komische innemende vliegende eenhoorn Happy al een jaar te zien is op Netflix, maar ik had er zo mijn twijfels over. Een denkbeeldig vriendje met een verlopen huurmoordenaar, dat leek me een wat flauwe combi. Maar man, wat is dit toch een te gekke hilarisch absurde bizarre serie, vol campy geweld, droge humor, allerlei mixen van genres, top cinematografie en bonte personages waarvan Happy het leukste denkbeeldige vriendje ooit is. Want denkbeeldige vriendjes bestaan wel degelijk.

Wie ook nog twijfelt of deze serie iets voor je is, als je van de serie Preacher houdt en van de absurde hilarische weirdness van de serie Dirk Gently’s Holistic Detective Agency en geweld, hetzij erg campy, niet schuwt dan moet je deze serie echt aan kijken.

← Lees hier het review van het eerste seizoen van Happy!

In het eerste seizoen dat ik ook met veel plezier heb gekeken, wist Happy zijn mensenvriendinnetje Hailey met behulp van ex-agent turned huurmoordenaar en toevallig ook de onwetende vader van Hailey, haar op te sporen nadat zij ontvoerd was door Very Bad Santa. Dit werd een bizarre trip met nog bizardere en absurde gebeurtenissen vol actie en campy geweld en grove humor. Maar ook maakten we kennis met een aantal aparte figuren. En aan een paar van die figuren zit nog een staartje dat hopelijk in het tweede seizoen nog een groter vervolg krijgt.

Want wtf zijn de Wishees? Die vieze vleesachtige wezens die zich schuilhouden in de pakken van deze Wishees, kindervriendjes van Sonny Shine, de walgelijke foute viezerik, die kinderen laat ontvoeren, ze in laat pakken als poppen en ze verstuurt als cadeautjes? Gelukkig staken Nick, Happy, Meredith en Amanda hier een stokje voor, maar naar wie zouden die kinderen opgestuurd worden? En nogmaals wat zijn die Wishees die aanbeden worden door mensen in dierenpakken in een orgie? Kan het nog weirder?

Nou of het wierder kan dan die Wishees is de vraag, maar de tot leven gebrachte Mickey door demon Orcus die hij in de slotscène toch nog aan Blue die inmiddels in de gevangenis zit wist over te dragen, daar zijn we ook nog lang niet vanaf.

En het is ook de vraag of Smoothie echt dood is, want dit lijkt mij het type dat verschillende dodelijke aanvallen kan overleven.

Het allerleukste aan het einde van het eerste seizoen is natuurlijk dat Happy nu bij Nick hoort in plaats van Hailey en dat ze nu echte Partners zijn.

Het is maar goed dat ik net op het nippertje de serie toch een kans heb gegeven en  het eerste seizoen heb gezien, want over 2,5 week kunnen we zien hoe alles verder gaat met Happy en Nick in het tweede seizoen dat op woensdag 5 juni te zien zal zijn. Dit keer kunnen we ons verblijden met maar liefst 10 afleveringen in plaats van 8.

De trailer belooft weer een hoop actie en seksgrappen, geweld en zwarte humor net zoals in het eerste seizoen. Met nog weirdere figuren en crazyness. En dit keer laten we Kerst achter ons, als Nick de nieuwe pappa is van Hailey en hij zich aan een paar regels moet houden van Amanda en belanden we in een Pasen vol grof geweld. Geen feestdag is meer heilig en al helemaal niet als het aan Sonny Shine ligt die – Let’s make Easter great again –  zich heeft geïnfiltreerd in het Bisdom. En we zagen Smoothie weer terug en Blue en ook nu blijft Hailey niet veilig. Van Nicks beloften aan Amanda om niet te drinken, niet te moorden, of verminken en je netjes gedragen komt dan ook weinig terecht. Maar er is wel iets veranderd, want Nick ziet er iets frisser en opgeknapter uit en zijn Kerstjaal heeft hij ingeruild voor een sjaal met paaseieren erop.

Dus zet 5 Juni in je agenda voor de nieuwe bizarre hilarisch absurde avonturen van Nick en Happy!

Hieronder zijn alvast wat screen shots om in de sfeer te komen:

happy season 2

happy season 2

happy season 2

happy season 2

happy season 2