Slecht nieuws voor de fans van The Passage

the pasage season 1
Fox

Want er komt geen tweede seizoen. Na het eerste seizoen is The Passage door Fox gecanceld.

We kunnen niet zien hoe het afloopt met Wolgast en Amy en de rest. Althans niet op tv. The Passage is door Fox al na het eerste seizoen gecanceld, en dat terwijl dit slechts de aanloop was naar een episch verhaal met het bijzondere meisje Amy in de hoofdrol.

Maar wie echt absoluut wil weten hoe het verder gaat, kan het originele verhaal lezen van Justin Cronin. Dit eerste seizoen beslaat nauwelijks een derde van het eerste boek uit de trilogie. Dit is pas het begin, de opmaat naar wat er daadwerkelijk gaat komen. In het boek The Passage is het verhaal van Amy en Wolgast de introductie, alhoewel beiden nog een belangrijke rol zullen spelen in de vervolgboeken.

Want als het tweede seizoen wel zou doorgaan dan zouden we bijna 100 jaar vooruit springen naar een post-apocalyptische toekomst, waarin nog maar weinig mensen zijn overgebleven en leven in veilige kolonies en zich verbergen voor de vele vampiers. In de drie boeken The Passage, The Twelve en The City of Mirrors volgen we verschillende families en verschillende generaties, die samen met Amy de strijd aangaan om de Twaalf en Zero te vernietigen.

Justin Cronin heeft met deze trilogie een episch verhaal geschreven in een origineel gecreëerde wereld die soms wat weg heeft van The Walking Dead, maar waarbij de focus ligt op de vampiers en de eerst gecreëerde Virals en op verschillende gewone mensen die helden worden.

Wie houdt van lezen en toch nieuwsgierig is geworden na het kijken van dit eerste seizoen raad ik echt aan om de boeken te gaan lezen. Persoonlijk vond ik zelf dat dit eerste seizoen niet echt recht deed aan het boek, en dat het boek enger en interessanter is qua verhaal en vormgeving van de karakters Amy en Wolgast, maar ook van de Virals. Daarom heb ik de serie ook niet verder gekeken, omdat het niet iets toevoegde aan het boek wat het interessant maakte.

Wel een korte waarschuwing. De boeken zijn superdik, maar juist daarom bij uitstek geschikt om deze zomer in het zonnetje te gaan lezen. Dus alhoewel het voor sommigen misschien jammer is dat er geen tweede seizoen komt, je kunt alsnog lezen hoe het afloopt. En dat is heftiger dan je misschien zou denken.

De boeken zijn ook in het Nederlands te lezen en heten achtereenvolgens: De Oversteek (994 pagina’s), De Twaalf (667 pagina’s) en Stad van Spiegels (800 pagina’s).

← Lees hier het review van het boek The Passage