“We all float down here” Pennywise is terug in de eerste trailer van It Chapter Two

it chapter 2 2019
Pennywise is back/ New Line Cinema, Warner Bros.

De allereerste trailer van It Chapter Two is gearriveerd en is scary as hell.

Het duurt nog wel eventjes voordat It Chapter Two daadwerkelijk in de bioscoop te zien is, namelijk nog 4 hele maanden, maar op 5 September om precies te zijn zitten we dan eindelijk met zongebruinde snoetjes in de bioscoop. Het is een lange tijd die we gelukkig kunnen vullen met hopelijk veel zon en leuk festivals en boekjes lezen op het strand, maar nu kunnen we alvast genieten van de eerste trailer.

En wat voor een trailer! Lang met zijn maar liefst drie minuten, die zowel gevuld zijn met een echte lange scène, als een lekkere rollercoaster van allerlei scary shit to come. Want Lordy Lou, eng is ie. Maar ook straalt het echt de sfeer uit van het boek en dat is goed zichtbaar in die eerste scène waarin Beverly terug is in Derry en aanbelt bij haar ouderlijk huis waar nu een oud vrouwtje Mrs Kersh woont.

it chapter 2 2019
Beverly op de thee bij Mrs Kersh

Deze scène is zowel in het boek als de mini serie uit 1990 te vinden en vrij getrouw aan het boek. Maar met een paar extraatjes. Wie het boek heeft gelezen weet wie Mrs Kersh werkelijk is en wie de trailer heeft gezien kan daar alvast wat hele enge glimpen van opvangen. Hoe eng is het dat Mrs Kersh, als Bev naar ook al zo’n enge foto op de muur kijkt van de jonge Mrs Kersh en haar vader, die verdacht veel op Pennywise lijkt, en zij achter haar rug in het donkere gat van de deuropening dartelt. Echt de creeps gewoon.

it chapter 2 2019
kiekeboe, links in de deurpost
it chapter 2 2019
who goes there, rechts naast de deurpost

Maar niet alleen dit stukje geeft een voorproefje van hoe eng deze film gaat worden, verderop in de trailer worden we op een bloedbad (letterlijk) getrakteerd en de hele enge Pennywise zelf.

it chapter 2 2019
hoe eng is deze Pennywise?

Naast het voor de fans herkenbare stuk bij Mrs Kersh thuis is ook het Chinese restaurant waar de nu volwassen Losers club bijeenkomt erg getrouw aan het boek in beeld gebracht. Ik kan niet wachten op de fortune cookies, als die er in zitten tenminste, maar dat kan bijna niet anders.

it chapter 2 2019
de reunie in de Jade of the Orient

Wat ook opvalt in de trailer en anders is dan It Chapter 1, is dat we nu de volwassen Losers zien, maar ook hun belevenissen van 27 jaar geleden. Iets wat het boek zo goed met elkaar mengde, waardoor we de belevenissen van toen in 1958 en in 1985 tegelijk volgden met flashbacks, een opbouw die ook de mini serie aanhield. Door in de nieuwe film eerst de jonge Losers te laten zien in 1988 viel die speciale sfeer een beetje weg en voelde het voor mij aan alsof er iets miste. Maar in deze tweede film lijkt de originele opbouw weer opgepakt te worden.

it chapter 2 2019
de volwassen Losers Club
it chapter 2 2019
kijkt naar zichzelf in het raam

Net zoals in het boek lijkt het erop dat de volwassenen eerst hun eigen confrontatie aangaan met Pennywise zodra ze terugkeren. Niet alleen wil Pennywise hen afschrikken, maar hij heeft ook een plan om hen te doden, want hij is bang voor wat zij kunnen doen. Eerst zagen we al Beverly met haar confrontatie, later zien we Bill die kleine Georgie ziet. We zien het standbeeld van Paul Bunyan waar Richie nachtmerries van had. 

it chapter 2 2019
Richie ziet Pennywise

We zien de Losers weer in de Barrens en allemaal tussenshots van hen als kinderen. Maar Henry ontbreekt vooralsnog… Je weet wel die crazy psycho die als puber het de Losers al flink moeilijk maakte en die zijn naam in Ben’s buik wilde kerven. In het boek zit hij in het gekkenhuis en wordt hij door Pennywise eruit gehaald en opgedragen om de Losers te vermoorden. Ik ben heel benieuwd hoe en of ze dit ook in de film terug laten komen.

it chapter 2 2019
de Barrens

Wel zien we hen afdalen in het riool en het ritueel van Chud uitvoeren en ik ben ook heel benieuwd hoe deze film die eindscène in beeld gaat brengen? Met de eieren, zal iedereen het overleven, en de ware gedaante van Pennywise?

it chapter 2 2019
in het riool

Maar goed, door naar de rest van de trailer, want ook al zien we een hoop herkenbare dingen, de rest van de trailer heeft een aantal verrassingen in petto. Creepy en echte horror verrassingen.

Al met al zien de scènes en korte stukken uit de trailer er fantastisch uit. De lange scène is al heel interessant en eng en heeft echt die vibe die je voelt wanneer je het boek hebt gelezen, met nog engere visuele toevoegingen. Zoals bijvoorbeeld de kermis, wat staat ons daar te wachten? In ieder geval is kermis + Pennywise + horror een heel goed idee. En al die ballonnen… Maar ook het tempo dat goed te zien is in de lange scène is erg aantrekkelijk en voorspelt veel goeds voor de spanningsopbouw. Met mooie shots die we alvast te zien krijgen, en natuurlijk alvast een voorproefje van de creepyness alsook de full on horror scène van Bev? die half verdrinkt in een bloedbad…

it chapter 2 2019
hoe creepy is dit?

De trailer doet verlangen naar meer, en aangezien het nog eventjes duurt voordat de film in de bios is, zullen we vast nog wel op een tweede trailer getrakteerd worden. Misschien krijgen we dan nog meer creepyness te zien en allerlei superenge dingen. Maar voor nu is het al genoeg nightmare fuel, waardoor ik al sta te trappelen.

it chapter 2 2019

it chapter 2 2019