Verwacht: Brightburn, de superhelden film met een horror twist

brightburn 2019

Vanaf donderdag 23 Mei is Brightburn te zien in de bioscoop met een bijzondere superheldentwist.

→ Klik hier om naar het review van Brightburn te gaan

Want wat als Superman niet goed maar slecht was? Geen held maar een villain?

“Wanneer er iets vanuit de ruimte in het bos crasht, en het echtpaar Tori en Kyle Breyer een baby tussen de wrakstukken vindt, adopteren zij hem. Maar als Brandon ouder wordt, begint hij bijzondere krachten te ontwikkelen, maar ook iets duisters diep in hem. En als Brandon gaat handelen naar die duistere behoeften, is iedereen in groot gevaar.”

De trailer ziet er uit als het verhaal van Superman die door het lieve echtpaar Martha en Jonathan Kent werd geadopteerd en werd opgevoed om zijn krachten ten goede te gebruiken. Maar wat als dit kind wel goed wil zijn, maar dit indruist tegen zijn eigen diepe sinistere gevoelens? Dan breekt de hel los in het kleine plaatsje waar Brandon degenen die hem slecht behandelen gaat terroriseren, zo kan er uit de trailer worden opgemaakt.

Met al een paar goed creepy scènes zoals het stuk glas in een oog en het super enge masker van Brandon, lijkt het met de horror wel goed te komen.

Na The Prodigy (2019)  krijgen we nu weer een film met een creepy kid in de hoofdrol, maar met een hele andere achtergrond. Zonder mysterie, maar wel weer met de ontwikkeling naar de duistere kant, krijgen we hopelijk nu wel meer aandacht voor deze worsteling en hopelijk ook meer echte horror te zien.

In de hoofdrollen zien we Elizabeth Banks als Tori, David Denman als Kyle en Jackson A. Dunn als Brandon.

David  Yarovesky heeft de taak als regisseur op zich genomen, en Brian Gunn en Mark Gunn hebben het script geschreven, terwijl broer James Gunn (van de Guardians of the Galaxy) fungeerde als producer.

Vanaf donderdag 23 Mei kunnen we in de bioscoop gaan zien of dit een echt sterke horror wordt.

Hieronder zijn alvast wat screen shots van de trailer:

brightburn 2019
Sony Pictures Releasing

brightburn 2019

brughtburn

brightburn 2019

brightburn 2019

brightburn 2019