Slecht Nieuws: de zoektocht naar god stopt na het vierde seizoen van Preacher

preacher

Het vierde seizoen van Preacher dat door AMC in augustus zal worden uitgezonden zal tevens het laatste seizoen zijn. Dus laten we hopen dat Jesse, Tulip en Cassidy eindelijk God zullen vinden.

Het is nooit leuk om te horen dat een favoriete serie stopt. Zo kregen we eerder al vrij plotseling te horen, dat Santa Clarita Diet niet verlengd zal worden met een vierde seizoen. Gelukkig kreeg Preacher een heads up. Op deze manier kan een serie tenminste nog waardig worden afgesloten, wat zowel voor de cast en crew fijn is, maar zeker ook voor de fans. Je moet er toch niet aan denken, dat Preacher met een mega spannende en misschien wel bijna dodelijke cliffhanger zo uit de lucht wordt gehaald. Niet nadat we al zo lang meeleven met de avonturen van Jesse, Tulip en Cass.

Preacher is echt een unieke serie, die horror, humor, actie en bizarre weirdness, gevechten, gore, bizarre en absurde villains op een geheel eigen wijze met een geheel creatieve mythologie, wist te combineren, zonder ook maar karikaturen te maken van de personages, die ondanks hun eigenaardigheden en tekortkomingen toch erg herkenbaar en likeable zijn. Van comic plaatjes van de gelijknamige strips van Garth Ennis zijn de personages en avonturen helemaal tot leven gekomen in deze spectaculaire serie.

Dus laten we hopen dat er een evenzo spectaculaire finale zal komen aan het einde van het vierde seizoen en dat de serie waardig zal worden afgesloten. En please een beetje een happily ever after voor onze helden.

Zelf ga ik binnenkort het derde seizoen kijken, dat een shocking finale schijnt te hebben. Een review komt dus zo snel mogelijk op Phantasasmagoria. De eerste drie seizoenen van Preacher zijn nu te zien op Amazon Prime.

Hopelijk wordt het vierde en dus laatste seizoen ook zo snel mogelijk op deze streamingsdienst toegevoegd.

We kunnen dus na het derde seizoen nog een keer genieten van de serie en dan is ook dit korte maar heftige tijdperk van de bizarre zoektocht naar god ten einde.

Lees hier de reviews: