Nieuw op Comedy Central: de hilarische science fiction comedy The Orville seizoen 1 van de maker van Family Guy en American Dad

the orville season 1

Op Comedy Central is vanaf dinsdag 14 Mei om 21:00 de serie The Orville te zien.

Deze komische science fiction serie in de stijl van Star Trek is zowel een ode als parodie en komt uit de koker van Seth MacFarlane, die je misschien wel kent van de super grappige en succesvolle animatie series Family Guy en American Dad. Wie bekend is met deze series weet ongeveer wat voor soort humor je kan verwachten. Ik vind het nu al leuk!

De serie startte al in 2017 en werd door de professionele critici niet al te goed ontvangen, terwijl de kijkers wel enthousiast waren. Het tweede seizoen werd door iedereen al veel beter ontvangen. Of dat nu komt omdat men nu gewend was geraakt aan de serie, gehecht aan de personages, of dat de serie inderdaad van middelmatig naar goed uitgroeide, is iets wat je straks zelf kunt gaan bekijken.

“In de 25ste eeuw is er een interstellair verbond van de Aarde met andere planeten, genaamd de Planetary Union. De uit de gratie geraakte Captain Ed Mercer krijgt een ruimteschip, de Orville, ter beschikking, vanwege een tekort aan captains om meer in het universum te onderzoeken. Tot zijn grote schrik is zijn ex-vrouw Kelly Grayson aangesteld als zijn eerste officier. Samen met haar en zijn nieuwe crew komt hij voor heel wat avonturen te staan.”

Ed Mercer wordt gespeeld door Seth MacFarlane zelf en zijn ex-vrouw Kelly door Adrianne Palicki. Verder zien we Penny Johnsons Jerald als Doctor Claire Finn, Scott Grimes als Lieutenant Gordon Malloy, de piloot. Peter Macon als Lieutenant Commander Bortus, de tweede officier en afkomstig van de planeet Moclus. Halston Sage als Lieutenant Alara Kitan, hoofd beveiliging en afkomstig van de planeet Xelaya. J. Lee als Lieutenant John LaMarr, de navigator. En Mark Jackson als Isaac, de wetenschapper en technicus. Isaac is een kunstmatig non-biologisch wezen van Kaylon-1, die biologische levensvormen als minderwaardig zien.

Natuurlijk komt de humor niet alleen van de absurde situaties waar ze onwaarschijnlijk in terecht gaan komen, maar ook de verschillende planeten en hun bewoners hebben ieder iets komisch. De Moclan bestaan uit een ééngender soort, alhoewel er elke 75 jaar een vrouwelijke Moclan geboren wordt. En ze hoeven maar 1 keer per jaar te plassen, hoeveel tijd scheelt dat! Op Xelaya is er een sterkere zwaartekracht waardoor zij heel sterk zijn op Aarde. Om alvast iets op te noemen.

Maar ook staat de crew van de Orville ook wat hachelijke avonturen te wachten met gevaarlijke vijanden, zoals de Krill.

Het eerste seizoen van The Orville bestaat uit 12 afleveringen die ieder ongeveer 43 minuten duren. Het tweede seizoen bestaat uit 14 afleveringen.

Vanaf 14 Mei zal iedere dinsdag The Orville om 21:00 te bewonderen zijn op Comedy Central. Ik weet niet of er slechts 1 aflevering per keer zal worden uitgezonden, of meerdere achter elkaar, en of het tweede seizoen gelijk na het eerste seizoen zal worden uitgezonden, maar dat wijst zich vanzelf.

Hier zijn alvast wat screen shots van de trailer om in de stemming te komen:

the orville season 1
Fox

the orville season 1

the orville season 1

the orville s1 ed (5)

the orville season 1

the orville season 1