Nieuw op Amazon Prime: de bizar fantastische absurde Apocalypse van Good Omens

good omens poster ed (1)

Vanaf 31 Mei is op Amazon Prime de bovennatuurlijke komische fantasy serie Good Omens te zien.

→ Klik hier om naar het review van Good Omens te gaan

“De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman en Terry Pratchett  uit 1990, waarin de engel Aziraphale en demon Crowley uit alle macht proberen te voorkomen dat de Apocalyps in werking wordt gezet. Dan moeten ze wel eerst nog even de vermiste Antichrist opsporen die nu een elf jarige jongetje is dat ergens in Engeland woont.”

Het boek is even spannend als hilarisch met bonte personages, die een oud concept verfrissend nieuw leven inblaast. Lees hier het review van het boek.

Crowley zal gespeeld worden door David Tennant (de Tiende Doctor) en Aziraphale zal worden vertolkt door Michael Sheen.

Verder duiken ook alle leuke personages op uit het boek zoals Agnes Nutter (Josie Lawrence), Anathema Device (Adria Arjona), Witchfinder Sergeant Shadwell (Michael McKean) en Newton Pulsifer (Jack Whitehall), Madame Tracy (Miranda Richardson). En we zien het demon-duo Hastur (Ned Dennehy) en Ligur (Ariyon Bakare). En natuurlijk de vier Ruiters.

Aan de personages te zien, lijkt de serie getrouw te blijven aan het boek. Dat is op zich niet zo heel vreemd als Neil Gaiman zelf de schrijver, showrunner als producer is van de serie. We kunnen er wel vanuit gaan dat deze serie naar een van zijn boeken al net zo’n succes zal zijn als American Gods, waarmee hij het verhaal van zijn eigen boek naar nog grotere hoogten heeft weten doen stijgen.

Ook de eerste twee seizoenen American Gods zijn te zien bij Amazon Prime.

In ieder geval ziet de trailer en fantastisch uit en ik denk dat iedere fan van het boek, waaronder ikzelf, kippenvel heeft gekregen bij het zien ervan, ik in ieder geval wel. Het ziet er zo leuk en cool uit en ook helemaal zoals ik me alles voorstelde tijdens het lezen. David Tennant is zoals altijd zijn intense zelf en ook Michael Sheen is innemend als Aziraphale. En dan Adam met zijn hellhound Dog en zijn nietsnutbende Them. Hoe leuk zijn zij?! Als dit niet de serie van het jaar wordt… Is het al 31 mei? Hoeveel nachtjes slapen?

Het wordt Epic! Nee, INEFFABLE!

Good Omens zal bestaan uit 6 afleveringen die allemaal te zien zullen zijn vanaf vrijdag 31 Mei op Amazon Prime. Daarna zal het, als het goed is, te zien zijn op BBC Two, mocht je geen Amazon Prime hebben.

Hier zijn alvast wat screen shots van de trailer:

good omens
Amazon Prime

good omens

good omens

good omens

good omens

good omens

good omens ed (8)

good omens

good omens