Slecht Nieuws: Er komt geen vierde seizoen van Santa Clarita Diet

santa clarita diet
Netflix

Wat een droevig nieuws over de geweldige zom-com Santa Clarita Diet is er zojuist bekend gemaakt.

Zo denk je dat een zeer goed gemaakte serie goed loopt, goed wordt ontvangen, wordt deze onverhoopt na het derde seizoen gecanceld.

Het is nooit leuk wanneer een serie ermee stopt, maar helemaal niet als dit nieuws ook voor de makers, cast en crew, onverwacht komt. Dat is niet alleen voor hen zeer tragisch, maar ook voor de kijkers, die nu nooit een bevredigend afgerond einde te zien zullen krijgen.

Slanta Clarita Diet was de eerste zom-com, de zombie comedy van een half uur, die de hilarische gebeurtenissen volgde omtrent het gezin Hammond waarvan moeder Sheila onverhoopt een zombie werd en haar man Joel en dochter Abby daarmee moeten zien om te gaan. Dat leverde geweldig hilarische taferelen op, van het eten van Nazi’s tot allerlei andere slecht lui, dit verborgen moeten houden voor de rest van de wereld, terwijl ze ook nog een normaal leven proberen te leiden en er een eeuwenoude organisatie bestaat de Knights of Serbia die op zombies jaagt, een milieu-activistische dochter met haar vriendje Eric, zombie hoofd Gary, Sheila’s eerste kill en een rivaliserend makelaarskoppel from hell. Elk seizoen werd er niet alleen meer bekend over de hele mythologie van de undead-staat van Sheila, maar kregen ze telkens weer te maken met nieuwe problemen, waardoor ze zichzelf ook iedere keer weer in een nieuwe hachelijke situatie brachten.

Eerlijk gezegd kwam dit nieuws voor mij totaal onverwacht. Soms zijn er series, waarvan je helaas diep van binnen al weet dat er niet veel animo voor is, ook al is het een echte topserie, zoals Dirk Gently’s Holistic Detective Agency dat slechts twee seizoenen kreeg, of zie je de bui al hangen, zoals bij Nightflyers, die het na 1 seizoen al voor gezien hield, maar bij Santa Clarita Diet had ik dit niet zien aankomen. Dit was juist een serie die helemaal op dreef leek te zijn en die nog zoveel verhaallijnen voor de toekomst had om de hele mythologie te vergroten en er nog meer hilariteit in te brengen. 

Helemaal jammer omdat Sheila en Joel en Abby nu nog meer vrienden erbij kregen, van crazy undead Ben, undead Jean en Knight turned good Tommy die hen allen ter zijde stonden en de groep met nog meer heroïsche humor aanvulden, wat leidde tot een kick ass finale. De serie groeide niet alleen qua mythologie, maar werd ieder seizoen steeds beter, de karakters werden nog meer uitgediept, er kwam nog meer lijn in het verhaal en de serie werkte ergens naartoe wat meer inhield dan alleen maar slapstick en droge humor. De serie werd ook reuzegoed ontvangen, aan de cijfers te zien op IMDb, dus waarom Netflix de serie heeft gecanceld blijft mij een raadsel.

santa clarita diet
Netflix

Bij al deze series, en dus ook bij Santa Clarita Diet is het extra zuur, omdat het ook voor de makers onverwacht werd gemeld en er dus geen mooi afgerond einde in een finale seizoen kon worden gemaakt.

Want nu blijven we met een hoop vragen zitten. De grootste vraag is natuurlijk hoe het verder gaat tussen Sheila en Joel, vooral nu Joel “bezeten” is door Mr Ball Legs, dood neerviel, en vervolgens gebeten is door Sheila om hem te redden en dus ook een undead is geworden. Denk je. Want hoe het echt zit en wat er precies is gebeurd en hoe het zal aflopen, dat zullen we dus nooit weten.

Om Abby en Eric hoeven we ons niet druk te maken, als de slimste en sterkste en dapperste van het hele stel, zal Abby zich overal uit weten te redden, met Eric aan haar zijde, maar haar ouders, dat is een ander geval. Laten we maar denken dat Joel nu net zoals Sheila een undead is geworden en dat ze nu gewoon samen lang eeuwig en gelukkig zullen leven. Ik hou van een eind goed al goed, en dat is de familie Hammond sowieso gegund.

Ik ga de serie, de Hammonds en hun knotsgekke vrienden echt missen en ik zag al uit naar het vierde seizoen. Helaas mocht het niet zo zijn.

Lees hier de reviews terug: