Verwacht: Child’s Play vanaf 20 Juni in de bioscoop: Chucky is back!

child's play 2019 ed poster

Al was hij nooit weggeweest. Want alhoewel de Child’s Play franchise van Don Mancini nog gewoon alive and kicking is, wordt er weer een nieuwe remake van gemaakt door Lars Klevberg.

Want niet alleen zijn er inmiddels al weer 7 films over de creepy killer doll gemaakt, maar er zit een reboot aan te komen in de vorm van een serie die zal uitgezonden worden door Syfy.

Is er dan nog een andere remake nodig en wel door iemand anders dan degene die leven blies in Chucky? Vraagt het publiek hierom? Is er een hoop geld mee te verdienen? Maar belangrijker nog voor horror fans: voegt het iets nieuws toe?

Grappig dat je dat vraagt, want de trailer geeft behoorlijk veel weg en zo komen we al te weten dat Chucky niet door een crazy serial killer Charles Lee Ray, die zijn ziel door middel van een ritueel in de pop plaatst, tot leven wordt gewekt, maar door een technicus die een vreemde chip of zoiets in de pop plaatst. En niet alleen de pop Chucky werkt via de Buddi app, ook het hele huissysteem kan zo bediend worden. Dat geeft er een moderne draai aan, maar of dat werklijk iets toevoegt aan het al steengoede origineel, is de grote vraag.

Daarnaast laat de trailer ook erg veel zien over Andy en zijn moeder (gespeeld door Aubrey Plaza uit de serie Legion), een brute kill van Chucky, en zien we dat Andy met een paar vrienden de strijd aan gaat met Chucky.

De hele sfeer en toon van de film doet ook erg denken aan de jaren 80, waarin de originele Chucky het levenslicht zag en op het eerste gezicht lijkt de film een remake met een moderne draai.

Geeft de trailer te veel weg? Doet het te veel denken aan het origineel? Waarom zouden we nu nog de film gaan kijken? Geen idee. Ik twijfel zelfs door deze trailer of ik het wel de moeite waard vind om deze film te gaan kijken. Sowieso heb ik het niet zo op remakes. Verzin liever een nieuwe originele film! (Tenzij het origineel gebaseerd is op een boek, dan vind ik het een andere verhaal.) En al helemaal niet als de originele franchise nog gewoon gaande is.

In ieder geval zal de nieuwe Child’s Play vanaf 20 Juni in de bioscoop te zien zijn.

Juni wordt hiermee de maand van de creepy dolls, want een week later kunnen we zien wat Annabelle in haar nieuwste film Annabelle Comes Home allemaal voor narigheid uit gaat halen. En dan is het een maand later de beurt aan Brahms in The Boy 2 op 25 Juli. Fans van enge poppen zitten goed een maand lang.

Hier zijn alvast wat screen shots van de trailer:

child's play 2019
Orion Pictures

child's play 2019

child's play 2019