Short Film: The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers (2009)

short film the continuing and lamentable saga of the suicide brothers 2009
Bourbon and Barath/ Important Looking Pirates

The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers (2009) is een gothic dark fairytale met eruit springende cinematografie en vormgeving.

De kort film is gemaakt door Tim Mison, onder andere bekend van de serie Sleepy Hollow en Rupert Friend. Beiden spelen de hoofdrol samen met Keira Knightley. Alhoewel gemaakt door Britten heeft het veel weg van een duister sprookje van de Gebroeders Grimm, met Oostenrijkse/Zwitsere aankleding. Deze short film is een klein verhaaltje dat enkel wordt verteld door beeld en waarbij de shots en de cinematografie een grote rol spelen.

Het verhaal

De broers Bourbon en Barath willen dolgraag zelfmoord plegen en ondernemen verschillende bizarre en kinderlijke pogingen die allemaal mislukken. Ze worden in de gaten gehouden door de Fairy die helemaal niet wil dat ze zelfmoord plegen, maar wat kan zij doen?

Cinematografie

Het verhaal is simpel, evenals de manier waarop dat wordt verbeeld en dat kinderlijk bizar aanvoelt, op een positieve manier. De short berust geheel op beeld en ondersteunende muziek om het verhaal te vertellen, aangezien er geen woord in wordt gesproken. Het is een vreemd sprookje dat weliswaar prachtig is gefilmd, met prachtige decors van het interieur van het huisje, en het geanimeerde landschap.

Maar de cinematografische techniek die is gebruikt om de personages Bourbon en Barath een marionet-achtige manier van bewegen mee te geven geeft een aparte sfeer aan het verhaal. Ook de Fairy die immer omringd is met glitters en glimmers, heeft een eigen manier van bewegen die is versneld wat haar kleine gestalte echt die feeërieke sfeer mee geeft.

Dat bij elkaar maakt de film bijzonder en opmerkelijk. Het geeft een nieuwe frisse blik op een simpel concept dat niet al te vrolijk is, maar niet belachelijk wordt gemaakt, noch te serieus wordt genomen. Het einde echter dat geen happy end heeft, heeft voor de kijker tijdens de aftiteling toch nog iets absurds en komisch in petto.

short film the continuing and lamentable saga of the suicide brothers 2009
The Fairy/ Important Looking Pirates

De decors en aankleding

Er is veel zorg besteed aan de aankleding en vormgeving van deze short film. Niet alleen de cinematografie is erg mooi gedaan, maar ook de make-up van beide brothers om hen een zo sprookjes mogelijk uiterlijk te geven en elkaars evenbeeld vormen, is prachtig gedaan. Hun Lederhosen en de typische Oostenrijks/Zwitserse blokhut compleet met koekoeksklok en houten meubels maken het geheel helemaal af. Het landschap is ook erg mooi genaakt en past in de Alpen in de winter.

Conclusie

The Continuing and Lamentabele Saga of the Suicide Brothers is een leuke, al dan niet zwart komische dark fairytale dat tot de verbeelding spreekt en waarbij vooral alles er prachtig uitziet.

Praktische info

  • The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers (2009) 11 min
  • Directed by: Arran Brownlee, Corran Brownlee
  • Written by: Rupert Friend, Tom Mison
  • Starring: Tom Mison, Rupert Friend, Kiera Knightley
  • Music by: Tim Philips
  • Cinematography: John Colley
  • Edited by: Arran Brownlee, Corran Brownlee, Bridgette Williams
  • Production company: Beat Pictures, JMM Film, Kompass Pictures, Working Title Films
  • Distributed by: Important Looking Pirates