Verwacht: Annabelle Comes Home vanaf 27 Juni in de bioscoop

annabelle comes home 2019

Eind Juni is het zover, dan is de derde film van de creepy pop Annabelle te zien in de bioscoop: Annabelle Comes Home. Dat wordt weer heftig griezelen!

→ Lees hier het review van Annabelle Comes Home

Het is de derde film over deze pop, maar al weer de zesde film uit het Conjuring Universum, zevende als je The Curse of La Llorona, die op 18 April wordt uitgebracht in de bios, meetelt. En dat is niet zo vreemd want deze uiterst succesvolle franchise heeft een eigen universum gecreëerd waarin het van hartelust uit kan breiden en de hele mythologie groots kan maken. En ook nog eens stuk voor stuk angstaanjagende sterke horror films zijn.

Deze derde Annabelle film neemt ons weer mee terug naar het begin. Naar hoe we in The Conjuring (2013) kennis maakten met Ed en Lorraine Warren toen zij een door een demon “bezeten” pop mee terug namen naar hun museum waar zij allerlei behekste en bezeten objecten bewaren, achter slot en grendel, gezegend en wel om de wereld van hen te beschermen. Kan je je nog herinneren dat terwijl zij bezig waren met de familie Perron om hen te bevrijden van demons en geesten, Lorraine een vreselijk voorvermoeden kreeg over hun dochter Judy? Dat Judy getergd werd door Annabelle? Dat was slechts een glimp van wat ons nu in Annabelle Comes Home te wachten staat.

Nadat we in de vervolg films, Annabelle en Annabelle Creation, eigenlijk prequels van The Conjuring meer te weten kwamen met terugwerkende kracht waardoor het kwam dat de pop bezeten werd, gaan we er nu eindelijk achter komen hoeveel horror ellende ze nu echt kan veroorzaken. Ik verwacht een supervette en scary as hell horror. Fingers crossed.

“Annabelle zit weliswaar achter slot en grendel, maar zij weet al het kwaad dat in al die objecten in de kelder schuilt te ontwaken. En zij heeft een nieuw slachtoffer op het oog: de tienjarige dochter van de Warren’s: Judy”

De trailer ziet er heftig en eng uit, sfeervol zoals we dat van het Conjuring universum gewend zijn, creepy as hell, met al die spullen, de een nog enger dan de ander, die tot leven komen en Judy en haar oppasser bedreigen. Dit belooft een echt full on horror te worden met een huiveringwekkende sfeer.

We zien Patrick Wilson weer terug als Ed Warren en Vera Farmiga als Lorraine Warren.  Judy wordt gespeeld door Mckenna Grace die je misschien nog wel kent van haar rol als de jonge Theo uit The Haunting of Hill House.

Gary Dauberman neemt de regie op zich, die ook al verantwoordelijk was voor de scripts van Annabelle (2014) en Annabelle Creation (2017) en It Chapter 1 (2017).

Weet je niet meer hoe alles in het Conjuring Universum past? Lees dan dit artikel, waarin alle films met hun gebeurtenissen op en rijtje staan en je bent weer helemaal op de hoogte.

Of lees alle reviews nog eens terug:

Annabelle Comes Home zal vanaf 27 Juni in de bioscoop te zien zijn.

Hier zijn alvast wat screen shots:

annabelle comes home 2019
Warner Bros.

annabelle comes home 2019

annabelle comes home 2019

annabelle comes home 2019

annabelle comes home 2019

annabelle comes home 2019

annabelle comes home 2019