Mijn week in Films, Series en Boeken [week 12 2019]

Hi Springbabies! De lente is officieel begonnen deze week en ook het nieuwe film en serie seizoen lijkt van start te zijn gegaan.

In Maart konden we al genieten van een paar coole nieuwe series, zoals Love, Death & Robots, en het eerste seizoen van The Order, maar nu begint het pas echt goed los te breken. Lees er meer over in dit artikel, wat er in Maart en April zoals op Netflix en in de bios verschijnt.

Minder leuk was die aankondiging van de nieuwe Taiwanese serie Green Door die zogenaamd globaal op Netflix werd gezet, maar dus niet hier in Nederland. Zijn we lekker gemaakt voor niets dus. Maar goed, misschien komt ie er alsnog op, ooit. We zullen zien.

Us (2019)

Wel weer heel leuk was mijn bezoekje aan de bios. Deze week ben ik namelijk naar de nieuwe horror van Jordan Peele geweest: Us. Hij heeft weer een toppertje afgeleverd kan ik je zeggen. Echt de moeite waard om naar toe te gaan. Ik vond het zelf niet heel erg eng, maar zeker vermakelijk eng. Met bijzondere horror, een gloednieuw monster genaamd The Tethered en een geheel eigen mythologie. Het is ook leuk om te zien dat alhoewel Get Out (2017) en Us veel van elkaar verschillen, Jordan Peele een eigen herkenbare filmstijl heeft. Lees hier mij review van Us.

Stranger Things de trailer van seizoen 3

Het kan je deze week ook vast niet ontgaan zijn: de nieuwe trailer van het derde seizoen van Stranger Things. School’s out for summer of 1985! Whoohoo! Op de muziek van The Who met het nummer ‘Baba O’Riley’ uit 1971 zien we de groep kinderen (we’re not kids anymore) Mike, Dustin, Lucas, Will, Eleven en Max de zomer vieren. Maar niet iedereen lijkt gelukkig, zo laten de droevige shots van zowel Joyce als Will zien. We zien dat Hawkins zich opmaakt voor de viering van 4th of July met een Fun Fair, een gloednieuwe Mall, maar ook  daar dreigt gevaar. Mannen met wapens, Eleven die in een andere dimensie wordt getrokken, de rode duistere lucht die boven Hawkins hangt, vurende wapens, een man in een gasmasker en een nieuw enorm monster worden in een rollercoaster op ons afgevuurd.

Wow wat een trip vol gebeurtenissen en verschillende emoties. En de hele eigthies sfeer is weer helemaal terug. De serie straalt als vanouds weer helemaal de jaren 80 uit in volle glorie. Dat belooft een zomer te worden om nooit meer te vergeten. In ieder geval is het een super leuke trailer die je zowel in de zomersfeer, de Stranger Things sfeer en de nostalgische jaren 80 sfeer terug brengt. Hier kan je alvast alles lezen over het eerste en tweede seizoen zodat je weer helemaal op de hoogte bent.

Films van deze week

Welke films zijn afgelopen week op de streamingsdiensten verschenen die mijn aandacht trokken? Nieuw op Ziggo is de science fiction horror film Overlord (2018) die vrij vermakelijk is en een mashup is van een oorlogsfilm met nazi-sploitation en zombies. Ik had hem vorig jaar niet gezien in de bios en dus nu lekker op de bank kunnen kijken en ik heb me er uitstekend mee vermaakt. Waarom, dat lees je in mijn review.

Series van deze week

Yes! The OA Part 2 is eindelijk op Netflix verschenen. En ik kan alvast verklappen dat de serie het wachten waard was. Wederom weer heel pakkend, mysterieus, next level, andere dimensies, heerlijke personages, ontroerend, spannend, verfrissend en nog meer entertaining dan het eerste seizoen. In een wat sneller tempo, zonder die intimiteit en gevoel te verliezen zien we dat OA niet echt dood is, maar het haar is gelukt om naar een andere dimensie te reizen naar Homer, maar alles is wel heel anders dan hoe ze het had voorgesteld. Een review komt zo snel mogelijk. Lees hier het review van seizoen 1.

Voor wie The Passage toch nog wil zien en het gemist had op Fox, kan nu het hele eerste seizoen bekijken op Ziggo. Hier kan je meer lezen over mijn eerste indruk.

Boeken van deze week

Ik ben op het moment Dolly aan het lezen van Susan Hill. Weer een prachtig geschreven klassiek spookverhaal. Kort, maar krachtig. Als je van deze klassieke stijl houdt dan zijn al haar boeken aanraders, maar Dolly is qua schrijfstijl toch wel eentje die er boven uitspringt en zeker doet denken aan The Woman in Black. Van Dolly kan je dus binnenkort een review verwachten.

Wat kunnen we volgende week verwachten?

We kunnen gewoon thuis blijven om Santa Clarita Diet het derde seizoen te bingen via Netflix. Deze hilarisch absurde zombie serie met een groot hart is te leuk. De nieuwe trailer biedt een nieuw perspectief op de relatie tussen Sheila en Joel, want nu zij een mensenetende zombie is (and loving it) is ze ook onsterfelijk en hij niet. Oh, oh, dat zijn nog eens huwelijksproblemen. Maar bloeit er nu eindelijk ook iets op tussen Abby en Eric? Dat zou tijd worden!

Op tv is Hot Fuzz (2007) te zien (Woensdag, Veronica, 22:50) een superleuke actie comedy uit de Cornetto Trilogy van Simon Pegg en Nick Frost in wederom hilarische rollen, een murder mystery en bonte personages in een over de top buddy-cop parodie.

Mijn tweede tip is de Grand Budapest Hotel (2014) van Wes Anderson (Vrijdag, NPO3, 23:00). Prachtige manier van vertellen, mooie decors, typische Anderson humor, aparte figuren en een ontroerend portret. Ook deze film is weer een meesterwerkje geworden, al is het niet mijn persoonlijke favoriet van Wes Anderson.

Welke artikelen kon je afgelopen week lezen op Phantasasmagoria

Dat was ’t folks, geniet van de zon en de lentekriebels X Sas