Wat Maart en April ons te bieden hebben aan Horror Films en Series [2019]

In dit artikel kan je lezen wat er in Maart en April op film- en serie- horrorgebied te zien is. Dit artikel kan worden aangepast zodra er nog meer films en/of series worden toegevoegd.

Oké, Maart is al bijna voorbij, I know, maar ik bedacht net om dit artikel te gaan schrijven. Want er komt zoveel moois op ons af in deze twee maanden, en ook al is het al bijna weer April, er komt nog genoeg moois in Maart.

Vrij veel eigenlijk, dus dacht ik, ik schep orde in de chaos, en deel dat meteen met jullie. Want Netflix en de Bios hebben twee topmaanden voor ons in petto.

Dus eerst, wat is er al te zien vanaf Maart?

The Order (7 maart, Netflix)

De maand startte goed op donderdag 7 Maart met The Order op Netflix. Een bovennatuurlijke serie vol weerwolven, magie, geheime genootschappen, verboden liefdes. Met een beetje campy fun en een spannend plot, is dit een vermakelijke serie. Geen top serie, maar wel een aanrader. Lees hier mijn review.

American Gods (11 maart, iedere week een nieuwe aflevering, Amazon Prime)

Toen konden we vanaf maandag 11 Maart via Amazon Prime gaan genieten van het tweede seizoen van American Gods, die iedere week een aflevering op maandag beschikbaar stelt. Dit tweede seizoen bestaat uit 8 afleveringen waarin Shadow ten strijde trekt met Mr Wednesday, a.k.a. Wodan, tegen de nieuwe goeden. Lees hier het review van seizoen 1.

Halloween 2018 (nu te zien bij Ziggo)

Op Ziggo kan je nu Halloween 2018 vanuit je luie stoel gaan kijken, voor degenen die de slasher in de bios hadden gemist (ik zei de gek). Vooral het einde vond ik top. Lees hier mijn review.

Love, Death & Robots (15 maart, Netflix)

Toen kwam de tweede week van Maart met op Netflix op vrijdag 15 Maart Love, Death & Robots, een animatie anthologie serie met horror, humor en science fiction, in 18 verschillende korte verhaaltjes. Alhoewel ik er zeker van genoten heb, vond ik het in zijn geheel wat tegenvallen, maar verschillende afzonderlijke animaties maakten dat weer helemaal goed. Lees in mijn review mijn persoonlijke aanraders en favorieten.

Dat heb je dus of al gezien, of moet je dus als de wiedeweerga even gaan kijken.

Dan zijn we nu aanbeland bij deze week.

Overlord 2018 (nu te zien bij Ziggo)

Een mashup van evil Nazi villains, zombies en Amerikaanse paratroopers tijden Operation Overlord in Normandië. Een film vol actie oorlog spektakel in het begin en horror nazi-sploitation met zombies aan het einde. Zeer vermakelijk. Lees hier mijn review.

Us (21 maart, bios)

Vandaag om precies te zijn. De nieuwe langverwachte horror van Jordan Peele, Us is vanaf nu, 21 Maart te zien in de bios. Daar heb ik zo’n zin in. Als je dit leest, ben ik aan het genieten of staat er al een review online. Check dus mijn site. Iedere keer de afgelopen tijd als ik in de bios zat, werd natuurlijk de trailer gedraaid en wow dat zag er vrij eng en goed uit. Horor op z’n best!

The OA Part 2 (22 maart, Netflix)

Maar echt er van bijkomen kan niet, want de volgende dag vrijdag 22 Maart staat op Netflix The OA Part 2 voor de deur. Ook al zo naar uitgekeken. Jij? We gaan zien hoe het verder gaat met Prairie, (OA) en haar gang van te leuke en ontroerende dappere misfits. De trailer zag er spectaculair uit en we gaan dieper duiken in de andere dimensies. Hou je vast… het wordt een waanzinnige trip in 8 afleveringen, met dank aan Brit Marling. Lees hier het review van seizoen 1.

Santa Clarita Diet seizoen 3 (29 maart, Netflix)

Nog geen vierkante ogen gekregen? Mooi, dan gaan we verder met het derde seizoen van Santa Clarita Diet dat vanaf vrijdag 29 Maart op Netflix te zien is. Dat wordt weer ranzig genieten met deze uberleuke zombie serie, die zowel hilarisch, als absurd als spannend is met geweldige rollen van Drew Barrymore en Timothy Olyphant. In 10 afleveringen van 30 minuten gaan we zien hoe het verder gaat met de familie Hammond en wat ze nog meer voor hun kiezen krijgen en of er een cure is. 

Z Nation seizoen 4 (30 maart, Netflix)

Nog voordat de nieuwe horror zombie serie Black Summer op Netflix te zien zal zijn, dat gemaakt is door dezelfde makers van Z Nation en zich in hetzelfde universum afspeelt, kunnen we gaan genieten van het vierde seizoen van Z Nation. We maken een sprong in de tijd na een heftige cliffhanger en maken ons op met Roberta Warren voor een nieuw spannend avontuur, in 13 afleveringen. Klik hier voor het review.

Zo, dat was Maart, mensen. 9 Nieuwe toppertjes in Maart, Kan jij dit tempo bijhouden? Je zal wel moeten, want in April stappen we weer stevig door.

Pet Sematary (4 april, bios)

Want het is tijd voor de bios: We gaan vanaf 4 April naar Pet Sematary. Ik heb er al lovende kritieken over gelezen en dit wordt een horrorknaller mensen. Ben je net op adem gekomen van Us, gaan we weer aan de beademing met de horrors van de verfilming het gelijknamige boek van Stephen King. De trailer liegt er niet om; dit wordt creepy.

Chilling Adventures of Sabrina Part 2 (5 april, Netflix)

Nog meer griezelen met het tweede seizoen van Chilling Adventures of Sabrina vanaf vrijdag 5 April op Netflix. Nog duisterder, meer horror, meer romantiek, meer sexyness, als Sabrina haar duistere kant lijkt te omhelzen. Tijd voor echte chills dus. Lees hier het review van seizoen 1.

Hellboy 2019 (11 april, bios)

Dan zitten we een week later weer in de bios voor de nieuwste Hellboy, die vanaf 11 April te zien is. Ook deze wordt meer horror en duisterder als Hellboy het op gaat nemen tegen Nimue en twee andere B.R.P.D.’ers hem ter zijde staan. Dat wordt een heerlijk actie horror spektakel.

Black Summer (11 april, Netflix)

En dan naar huis racen, want op Netflix staat op diezelfde dag de nieuwe zombie serie Black Summer klaar. De serie is van de makers van Z Nation, en speelt zich in hetzelfde universum af, maar wordt veel duisterder, serieuzer en meer zombie horror. Dat belooft wat. Vanaf donderdag 11 April dus, in 8 afleveringen zien we hoe een moeder haar dochter probeert terug te vinden vlak na de Zombie Apocalypse.

Zijn jullie daar nog? We hebben het bijna gehaald tot het einde van de maand, tenminste tot nu toe. Misschien worden er als verrassing wel nog meer films en series in April toegevoegd. Maar voor nu de laatste in het rijtje.

The Curse of La Llorna (18 april, bios)

Dat The Curse of La Llorna in aantocht was, wisten we, maar dat het zich ook via een zijpad afspeelt in het Cunjuring universum is een leuke verrassing. Een creepy weeping lady, bange kinderen en een wanhopige moeder. Als dat geen echte horror wordt. We gaan het zien in de bios vanaf 18 April.

Chambers seizoen 1 (26 april, Netflix)

Er is nog niet bijster veel bekend over deze aanstaande horror thriller serie met een bovennatuurlijk randje. Maar een donorhart dat bepaalde (sinistere) eigenschappen aan de ontvanger overbrengt klinkt al vrij creepy. Weet Chambers hier iets engs van te maken of wordt het toch meer richting drama met de in totaal 10 afleveringen?

Dat waren tot dusver de 6 toppers die we in April kunnen verwachten. Keuzestress gekregen? Als je op de linkjes klikt dan vind je nog meer informatie over de serie of film, en maakt dit het kiezen misschien wat makkelijker, of moet je nu je hele agenda nu vrijhouden…

Veel horrorkijkplezier deze maanden. X Sas