Nieuw op Netflix: de gloednieuwe zombie serie Black Summer van de makers van Z Nation vanaf 11 April

black summer season 1

Our Choices are the only thing that make us Human.

→ Klik hier om naar het review van Black Summer te gaan

April belooft een goede maand te worden voor horrorfans zowel in de bioscoop als op Netflix. Want vanaf 11 April is Black Summer te zien.

Black Summer is een zombie horror serie van dezelfde makers als Z Nation. Aan Z Nation kwam vorig jaar met een vijfde seizoen aan zijn einde op Syfy. Nu pakken de makers door met een nieuwe zombie serie die te zien zal zijn op Netflix.

Alhoewel Black Summer zich in hetzelfde universum afspeelt als Z Nation betreft dit een heel ander soort serie. Weliswaar met zombies, maar met veel meer echte horrors en heeft een serieuzere en duistere  toon dan de campy fun van Z Nation.

Door de verschillende genres, maar ook omdat Z Nation zich afspeelde vanaf drie jaar na de Zombie Apocalypse, en Black Summer begint wanneer deze Apocalypse in volle chaos start, zal er geen cross-over plaatsvinden.

‘De serie vertelt het verhaal van Rose die in de commotie gescheiden raakt van haar dochter en samen met een groepje andere overlevenden naar haar opzoek gaat, terwijl ze moeten vechten tegen zombies, maar er ook gevaar dreigt van de mens zelf.’

De trailer ziet er heel spannend uit, veel zombie horror, in plaats van de campy horror action fun uit Z Nation en vrij heftig. De serie gaat denk ik iets meer richting The Walking Dead meets Dawn of the Dead (2004), qua realisme, maar ook qua overleven tijdens die Apocalyps.

De rol van Rose wordt gespeeld door Jamie King. Top dat ze dus wederom voor een sterke vrouwelijke hoofdrol hebben gekozen.

Het eerste seizoen van Black Summer bestaat uit 8 afleveringen en zijn vanaf donderdag 11 April te zien op Netflix.

Hieronder zie je alvast wat screen shots van de trailer.

black summer season 1

black summer season 1

black summer season 1

black summer season 1

black summer season 1