Verwacht: The Curse of La Llorona vanaf 18 April in de bioscoop

the curse of la llorna 2019

The Curse of La Llorona is gebaseerd op een oud Latijns-Amerikaans volksverhaal om stoute kinderen in het gareel te houden. Maar ook wordt er gehint op een verband met het Conjuring universum.

→ Klik hier om naar het review van The Curse of La Llorona te gaan

De directe vertaling van La Llorona is de ‘huilende vrouw’. De legende gaat dat ooit een vrouw Maria haar twee zoons verdronk in de rivier. Uit woede en wraak op haar man die haar had verlaten. Ze kreeg spijt en zocht de rivier af, tevergeefs en verdronk zichzelf. Aan de hemelpoort werd zij niet toegelaten totdat ze de verloren zielen van haar kinderen terug vond. Sindsdien is ze huilend op zoek naar hen en als je haar hoort huilen dan brengt dat ongeluk of zelfs de dood. Zo worden kinderen gewaarschuwd, want ’s nachts ontvoert ze kinderen die alleen ronddwalen, omdat ze denkt dat het haar kinderen zijn en verdrinkt hen.

‘Het is 1970 en Anna Garcia is een sociaal werkster in LA, weduwe en voedt haar twee kinderen alleen op. Wanneer ze op een zaak wordt gezet waarbij er een vermoeden is van mishandeling stuit ze op iets dat ook haar eigen gezin teistert. Iets kwaadaardigs en sinisters en bovennatuurlijks. Met behulp van een gebedsgenezer en een gedesillusioneerde priester Father Perez probeert ze haar kinderen uit handen van La Llorona te houden.’

Het folklore gedeelte moge duidelijk zijn, maar met de entree of eerder gezegd rentree van Father Perez, lijkt het alsof we ons ineens in het Conjuring universum bevinden. Want Father Perez, wederom gespeeld door Tony Amendola, speelde al een grote rol in Annabelle (2014). Ook wordt er veelvuldig heel duidelijk gehint naar Annabelle. De producers van La Llorna zijn onder andere James Wan (Mr Conjuring Universe himself) en Gary Dauberman schrijver van Annabelle en Annabelle Creation (2017). Heel leuk overigens dat later dit jaar het derde deel uit gaat komen van Annabelle getiteld Annabelle Comes Home.

In Annabelle (2014) werden John en Mia geplaagd door een kwade demon. Dat speelde zich af in 1969, een jaar eerder dus en in Santa Monica, vlakbij LA. John en Mia riepen de hulp in van Father Perez… Het is ook Perez die de hulp wil inroepen van de Warrens, wanneer Annabelle door de demon van hem wordt weggrist en bij de twee verpleegsters in opleiding belandt, die wel de Warrens om hulp vragen. Perez wordt zelfs nog bezeten door de demon om Leah het dochtertje van Mia en John te ontvoeren. Geen wonder dat hij een beetje een trauma heeft opgelopen.

Voordat je gaat zuchten omdat je niet veel meer weet hoe alles van het Conjuring Universum in elkaar steekt en je geen zin hebt om Annabelle en de rest te kijken. Lees hier mijn artikel en je bent weer op de hoogte.

Maar terug naar The Curse of La Llorona. De trailer ziet er erg bekend en vertrouwd uit qua stijl en sfeer en voelt inderdaad aan alsof het prima in het Conjuring universum past. Veel scares, een creepy vrouw die het op twee lieve kindjes heeft voorzien en een bezorgde, maar dappere moeder en occultisten om het kwaad te bestrijden. Wie van het Conjuring universum houdt met die sfeer en stijl, lekkere wegkijk spanning en een paar goede jumpscares zit bij deze film helemaal op z’n plek.

Vanaf donderdag 18 April is The Curse of La Llorona te zien in de bioscoop.

Hieronder zijn alvast wat screen shots om in de sfeer te komen:

the curse of la llorna 2019
Warner Bros. Pictures

the curse of la llorna 2019

the curse of la llorna 2019

the curse of la llorna 2019

teh curse of la llorna 2019