Verwacht: Pet Sematary vanaf 4 April in de bioscoop

pet sematary 2019

Vanaf 4 April draait Pet Sematary naar het gelijknamige boek van Stephen King  in de bioscoop.

Het is niet de eerste verfilming van het heftige boek van Stephen King. In 1989 werd er ook al een film van gemaakt die wel door het publiek maar niet door de critici werd gewaardeerd.

Deze nieuwe film volgt het boek getrouw op een cruciaal punt na:

“Louis Creed verhuist samen met zijn vrouw Rachel en dochter Ellie en zoontje Gage naar een klein dorpje. Hun huis ligt echter aan een drukke weg waar al meerdere huisdieren het slachtoffer zijn geworden van het voorbij razende verkeer. Achter het huis van Louis verscholen in de bossen ligt dan ook een klein Pet Sematary. Maar dieper het bos in, ligt een veel sinistere plek verscholen. In het gebied van de Wendigo op een eeuwenoude plaats van de Micmacs is een andere plek waar de doden begraven kunnen worden. En die doden keren terug… Rampspoed overkomt het gezin Creed wanneer niet alleen Church hun kat, maar ook Ellie ten prooi valt aan de weg. En Louis weet wat hem te doen staat…”

Het grote verschil tussen het boek en deze film is dat niet Gage, maar Ellie door een truck wordt dood gereden. Het is dan ook Ellie die terugkeert uit de dood, maar niet als de lieve Ellie die ze eens was. Dat nieuwe perspectief biedt wel meer horror voor het verhaal. Het boek gaat grotendeels over de dood in verschillende vormen, over rouw en verdriet en pas aan het einde is het de beurt aan de horror wanneer Louis Gage opgraaft van zijn graf en opnieuw gaat begraven op de Micmac begraafplaats. Die horror die kleine Gage teweeg brengt is kort maar zeer krachtig en heftig en is slechts de ultieme climax van het onderwerp van het boek.

Afgaand op de trailer echter richt deze film zich veel meer op het horror aspect. Maar ook Zelda, de zus van Rachel die als klein meisje leed aan de ziekte meningitis, hersenvliesontsteking, zien we terug in de trailer en ook de Wendigo en de spiraal tekens lijken een belangrijke rol te spelen. Zelfs Vincent Pascow maakt zijn enge opwachting. Dus alhoewel Ellie dit keer sterft en de film veel meer bovennatuurlijke horror lijkt te bevatten dan het boek, is het idee en concept wel zeer treffend en gelijkend op het verhaal van het boek. Het ziet er in ieder geval zeer creepy en mooi gemaakt uit allemaal en dit kan wel eens een behoorlijk enge en goede horror worden. Die ook nog eens eer aan doet aan het originele verhaal.

→ Lees hier het review van het boek Pet Sematary

Vanaf donderdag 4 April is Pet Sematary te zien in de bioscoop.

Hieronder zie je alvast wat screen shots van de trailer.

pet sematary 2019
Paramount Pictures

pet sematary 2019

pet sematary 2019

pet sematary 2019

pet sematary 2019

pet sematary 2019

pet sematary 2019

pet sematary 2019