Verwacht: Hellboy vanaf 11 April in de bioscoop

hellboy 2019

Vanaf 11 April is de nieuwste film van Hellboy te zien, met nieuwe bondgenoten en een nieuwe vijand.

In 2004 verscheen er al een film van Hellboy gebaseerd op de graphic novel van Mike Mignola. De film was gebaseerd op Seed of Destruction’ en werd geregisseerd door Guillermo del Toro. In 2008 verscheen het vervolg The Golden Army. Dit keer een geheel nieuw verhaal, speciaal voor de film geschreven door Guillermo del Toro en Mike Mignola, die de sprookjesachtige mythologie van Hellboy laat zien, in plaats van de occulte Nazi’s in Hellboy (2004).

Dit keer maken we ons op voor een bekende vijand Nimue the Blood Queen en duiken we in oude legendes van Hellboy, heksen, magie, het bovennatuurlijke, monsters en misschien wel fairies. De film heeft zich nog meer gericht op het horror aspect van Hellboy dan zijn voorgangers en is dan ook een R rated film, wat de echte fans zeker zal aanspreken. De film is gebaseerd op de verhalen ‘Darkness Calls,’ ‘The Wild Hunt,’ en ‘The Storm and the Fury.’ die samen gebundeld zijn in Hellboy Omnibus Volume 3: The Wild Hunt.

Samen met Ben Daimio en Alice Monaghan, leden van de B.R.P.D. neemt Hellboy het dit keer op tegen de tovernares en koningin van heksen: Nimue die hem aan haar zijde wil.’

Nu is het de beurt aan David Harbour (sheriff Jim Hopper uit Stranger Things) om in de rode huid te kruipen van Hellboy. Ben wordt gespeeld door Daniel Dae Kim en Alice zal worden vertolkt door Sasha Lane. Maar ook zien we Ian McShane (Mr Wednesday uit American Gods) als Professor Bruttenholm en Milla Jovovich als Nimue. De regie is in handen van Neil Marshall (The Descent, 2005)

De trailer ziet er spectaculair uit, vette gevechten, coole actie en natuurlijk de droge humor van Hellboy. We zien ook Ben Daimio in actie als een werejaguar en ook Alice  Monaghan heeft speciale krachten met haar ring, zo lijkt het.

En we zien ook het Chicken-Leg-House van Baba Yaya, de grootmoeder van Grigori Rasputin en legendarische Russische heks uit ‘Seed of Destruction.’ Zullen we dan ook een glimp van haar opvangen of zal ze zelfs een grote rol spelen? Nimue is immers ook een heks… En in ‘The Storm and The Fury’ speelt Baba Yaga ook een rol. We zullen dus een nog groter deel van het Hellboy universum gaan zien. Met een hoop monsters, en andere gevaarlijke en creepy wezens.

In de graphic novels is Ben Daimio opgestaan uit de dood en heeft uiteindelijk de spirit van een werejaguar, waar nu op een optimale en positieve en dominante manier van gebruik gemaakt is, zoals de trailer hint. Alice Monaghan was als kind in de graphic novels gekidnapt door de fairies, maar gered door Hellboy waardoor zij nu fairies kan zien en heeft zij een speciale band met hen. Of en wat ze hier mee gaan doen in de film blijft vooralsnog een verrassing. In de graphic novels heeft het in ieder geval wel iets te maken met Nimue.

Ook leuk is, is dat we Professor Trevor Bruttenholm in een vrij dominante leiderschapsrol zien en dus niet dood is zoals in de graphic novels of ziek en gedood wordt in Hellboy (2004). Dus dat is ook leuk om te zien, hoe die relatie tussen Hellboy en de Prof in work modus is.

De nieuwste Hellboy vol actie, fantasy en horror is vanaf donderdag 11 April te zien in de bioscoop

Meer lezen over het Hellboy universum? Klik dan op onderstaande links:

Hier zijn alvast wat screen shots:

hellboy 2019
Lionsgate

hellboy 2019

hellboy 2019

hellboy 2019

hellboy 2019

hellboy 2019

hellboy 2019

hellboy 2019